Επίθεση με βιτριόλι: Μάρτυρα-κλειδί θα καλέσει το δικαστήριο - Καταθέτει αύριο η Ιωάννα

Επίθεση με βιτριόλι: Μάρτυρα-κλειδί θα καλέσει το δικαστήριο - Καταθέτει αύριο η Ιωάννα

Στο φως τα μηνύματα της κατηγορουμένης με τρίτο πρόσωπο, από το οποίο ζητούσε να της υποδείξει τον τρόπο προμήθειας του καυστικού υγρού - Ο ρόλος του 40χρονου άνδρα για τα... μάτια του οποίου έγινε η επίθεση - Η δίκη ουσιαστικά αρχίζει αύριο, Πέμπτη, με την κατάθεση του θύματος

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
iwanna_vitrioli_dikastirio_art
Σημαντικούς μάρτυρες και έγγραφα στοιχεία προκειμένου να πέσει φως σε άγνωστες πτυχές της επίθεσης με το βιτριόλι που δέχθηκε στις 20 Μαΐου του 2020 η Ιωάννα Παλιοσπύρου θα προσκομίσουν στη δίκη που συνεχίζεται αύριο, Πέμπτη, στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας οι συνήγοροι της 34χρονης κοπέλας, η οποία, μάλιστα, την ίδια ημέρα, θα ανέβει στο βήμα του μάρτυρα για να περιγράψει ενώπιον δικαστών και ενόρκων όλα όσα βίωσε εκείνες τις τραγικές στιγμές που σημάδεψαν τη ζωή της.

Σκοπός των συνηγόρων της είναι να καταδειχθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες η 36χρονη κατηγορούμενη της επίθεσης εναντίον της, Εφη Κακαράντζουλα, προμηθεύτηκε το βιτριόλι, αλλά και αν άλλα, τρίτα, πρόσωπα τη βοήθησαν μέχρι να φτάσει στα χέρια της το καυστικό υγρό.

Προς την κατεύθυνση αυτή, στο προσκήνιο της ακροαματικής διαδικασίας αναμένεται να βρεθούν, σύμφωνα με πληροφορίες, μηνύματα που αντάλλασσε η κατηγορούμενη από τον Απρίλιο του 2019 με έναν άνδρα. Από τα μηνύματα αυτά προκύπτει πως η 36χρονη του ζητούσε να παρακολουθήσει το σπίτι της Ιωάννας και τον ρωτούσε για το πώς μπορεί να προμηθευτεί «κάτι» που η ίδια δεν μπορούσε να πάρει!

Το συγκεκριμένο πρόσωπο, αποδέκτης των γραπτών μηνυμάτων της Κακαράντζουλα, δεν αποκλείεται, αν δεν εμφανιστεί αυτοβούλως στη δίκη, να κληθεί στο ακροατήριο προκειμένου να φωτίσει τη σχέση του με την κατηγορούμενη και να απαντήσει σε ερωτήσεις των παραγόντων της δίκης για το εάν αυτό που αναζητούσε η 36χρονη ήταν το καυστικό υγρό με το οποίο επιτέθηκε στην Ιωάννα. «Ελα ρε … Εφη εδώ! Θέλω να βρεθούμε νωρίτερα, καθότι θέλω να μου βρεις κάτι που δεν μπορώ να πάω εγώ να το πάρω», έγραφε η Εφη Κακαράντζουλα σε ένα από τα μηνύματά της προς τον συγκεκριμένο άνδρα, ενώ σε άλλο μήνυμά της, με αποδέκτη και πάλι τον ίδιο, ανέφερε: «Καλημέρα … τι κάνεις; Να σε ρωτήσω, παίζει να βρήκες αυτόν που μου έλεγες;». Να σημειωθεί ότι τα μηνύματα από την κατηγορούμενη στον συγκεκριμένο άνδρα είχαν σταλεί αρκετό καιρό πριν από την επίθεση, ενώ την ημέρα που η 36χρονη τέλεσε το έγκλημα φέρεται να τον κάλεσε 14 φορές.

Σύμφωνα, ωστόσο, με πληροφορίες, ο άνδρας αυτός έπειτα από ένα σημείο σταμάτησε να απαντά στην 36χρονη και να έχει επικοινωνία μαζί της. Ουδείς φυσικά μπορεί να γνωρίζει με απόλυτη ασφάλεια αν αυτό που έψαχνε να βρει η κατηγορούμενη ήταν θειικό οξύ και ο μόνος τρόπος για να απαντηθεί το ερώτημα αυτό είναι ο συγκεκριμένος άνδρας να καταθέσει στο δικαστήριο, αλλά και η ίδια η 36χρονη, εφόσον προσέλθει στη δίκη, να μιλήσει για τον λόγο που έστελνε αυτά τα μηνύματα και τι ακριβώς αναζητούσε.

«Περιμένουμε να απαντηθούν ερωτήματα που δεν έχουν επισήμως απαντηθεί έως τώρα, όπως το πώς η κατηγορούμενη προμηθεύτηκε το βιτριόλι και ποιοι, πόσοι και με ποιες πράξεις τη βοήθησαν ο καθένας τους.

Στη δίκη θα υπάρξουν μάρτυρες και έγγραφα, από τα οποία θα φωτιστούν πτυχές της υπόθεσης που ακόμη δεν έχουν γίνει γνωστές», ανέφερε μιλώντας στο «ΘΕΜΑ» ο εκ των δικηγόρων της Ιωάννας Νίκος Αλεξανδρής. «Αναμένουμε την απονομή Δικαιοσύνης ώστε να αποφευχθούν φαινόμενα μιμητισμού που ήδη έχουν αρχίσει και εμφανίζονται», προσέθεσε ο ίδιος.

Σε πρόσωπο-κλειδί, όμως, της όλης διαδικασίας αναδεικνύεται και ο άνδρας με τον οποίο η κατηγορουμένη διατηρούσε, σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, «ελεύθερη, περιστασιακή, ερωτική σχέση». Η Εφη Κακαράντζουλα είχε υποστηρίξει στην απολογία της στην ανακρίτρια πως είχε αποκτήσει «μία αρρωστημένη εμμονή μαζί της (σ.σ. με την Ιωάννα)», καθώς, όπως είπε, τη θεωρούσε υπεύθυνη για ένα προσωπικό της ζήτημα, ιδιαίτερα σημαντικό για εκείνη.

Κλείσιμο
Και παρά το γεγονός ότι η Ιωάννα διαβεβαίωνε, σύμφωνα με καταγεγραμμένες συνομιλίες, την 36χρονη ότι δεν έχει καμία επαφή με τον άνδρα αυτό, η αντίδικός της είδε, όπως διαφαίνεται από τα στοιχεία της δικογραφίας, στο πρόσωπο της άτυχης κοπέλας τη γυναίκα που θα μπορούσε να της τον στερήσει! Το όνομα του συγκεκριμένου άνδρα είναι στη λίστα των μαρτύρων που έχουν κληθεί στη δίκη, είναι όμως άγνωστο αν θα εμφανιστεί στο δικαστήριο, καθώς, όπως λέγεται, βρίσκεται σε κατάσταση σοκ.

Πάντως, ο ίδιος προανακριτικά είχε καταθέσει πως γνώρισε την κατηγορουμένη σε ένα καφενείο στου Ζωγράφου, σε κοινή παρέα. «Συνεχίσαμε να επικοινωνούμε φιλικά μέσω μιας διαδικτυακής εφαρμογής, όπου και αναπτύξαμε μια ελεύθερη ερωτική σχέση», είχε καταθέσει ο 40χρονος, για να προσθέσει: «Με την εν λόγω γυναίκα δεν έχουμε σταθερή σχέση και γνωρίζω ελάχιστα για την προσωπική της ζωή.

Παράλληλα, το χρονικό διάστημα που τη γνωρίζω, μέσω της διαδικτυακής εφαρμογής messenger, λόγω των κοινών γνωστών που είχαμε, μου βγήκε σαν προτεινόμενη διαδικτυακή φίλη μια ακόμη γυναίκα με το όνομα Ιωάννα, στην οποία και έκανα αίτημα φιλίας. Με την εν λόγω γυναίκα ανταλλάξαμε κάποια 5-10 τυπικά μηνύματα, πλην όμως δεν βρεθήκαμε ποτέ από κοντά και δεν υπήρξε εδώ και ένα έτος περαιτέρω επαφή μαζί της».

alexandris_dikigoros

Η κατάθεση της Ιωάννας


Με την επανέναρξη της δίκης, πάντως, την Πέμπτη, πρώτη θα καταθέσει η άτυχη Ιωάννα, η οποία έχει δηλώσει ότι θα είναι παρούσα σε κάθε συνεδρίαση, αναμένοντας συνάντησή της με την κατηγορουμένη στο δικαστήριο, αλλά και τις απαντήσεις της για τους λόγους της επίθεσης εναντίον της.

«Η Ιωάννα στην κατάθεση θα περιγράψει επακριβώς τις συνθήκες που βίωσε την ημέρα εκείνη, τις βλάβες και την πορεία αποκατάστασης της υγείας της και εφόσον της κάνει την τιμή η κατηγορουμένη να εμφανιστεί, θα της ζητήσει απαντήσεις στα ερωτήματα που δεν έχουν απαντηθεί από εκείνη», αναφέρει ο κ. Αλεξανδρής, δίνοντας το στίγμα των όσων πρόκειται να διαδραματιστούν στο δικαστήριο στην επόμενη, δεύτερη συνεδρίασή του.


Ειδήσεις σήμερα

Κόντρα Μακρή - Φίλη για τα επεισόδια στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης

Ιάσονας Λάιος: «Αποχώρησα από το GNTM, γιατί δέχτηκα πρόταση με πολλά μηδενικά» - Βίντεο

UniCredit: Στο 8% ανεβάζει την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας φέτος
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης