Κόντρα Μακρή - Φίλη για τα επεισόδια στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης

Κόντρα Μακρή - Φίλη για τα επεισόδια στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης

Η καταδίκη των επεισοδίων στο ΕΠΑΛ της Σταυρούπολης από την υφυπουργό Παιδείας, δεν ικανοποίησε την αντιπολίτευση

makri_zetta
Σε καταδίκη των άγριων επεισοδίων στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης προχώρησε η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή υπογραμμίζοντας πως κάθε προσπάθεια διακοπής των μαθημάτων βρίσκει αντίθετη την κυβέρνηση.

Ωστόσο, η τοποθέτηση της υφυπουργού δεν ικανοποίησε την αντιπολίτευση που ζήτησε πιο ξεκάθαρη τοποθέτηση.

Πιο αναλυτικά η κυρία Μακρή ανέφερε αρχικά πως «Η κυβέρνηση καταδικάζει απερίφραστα κάθε προσπάθεια παράνομης διακοπής μαθημάτων» για να αντιδράσει ο κ. Νίκος Φίλης (ΣΥΡΙΖΑ) λέγοντας «Βγήκαν από το σχολείο με καδρόνια χρυσαυγίτες και έβγαλε ανακοίνωση η Χρυσή Αυγή και απλά καταδικάζετε; Δεν έχετε τόλμη. Ήταν τραμπουκισμός, τόσο πολύ είστε δεμένοι στο άρμα της ακροδεξιάς; Αφήνετε τους τραμπούκους να αλωνίζουν, ντροπή. Τι μήνυμα στέλνετε στους Χρυσαυγίτες με αυτό που λέτε τώρα» ενώ και ο κ. Ιωάννης Δελλής (ΚΚΕ) ανέφερε πως δεν επρόκειτο για μια απλή διακοπή μαθημάτων, αλλά επιθέσεις φασιστικών ομάδων.

Στη δευτερολογία της η κυρία Μακρή είπε: «Απλώς είμαι προνοητική ως δικηγόρος και δεν θα πάρω θέση καθώς δεν γνωρίζω από μέσα τα πράγματα. Αυτά για συμπόρευση με τη Χρυσή Αυγή δεν έχουν αποδέκτη την κυβέρνηση ούτε κι εμένα προσωπικά».

Πάντως, ο κ. Φίλης επανήλθε με ανακοίνωση στην οποία τονίζει μεταξύ άλλων «Ντροπή! Είναι αναγκαίο, με απόφαση της διεύθυνσης, να διακοπούν τα μαθήματα στα δύο ΕΠΑΛ και να συνεδριάσουν οι σύλλογοι εκπαιδευτικών με την παρουσία της υπουργού. Τώρα που εκδηλώνεται νέο κύμα μίσους, φανατισμού, βίας και χρυσαυγίτικης εγκληματικότητας είναι απαραίτητο να υπάρξει άμεση παρέμβαση και να σταλεί αποφασιστικό σήμα. Τα «από όπου κι αν προέρχονται» αποθρασύνουν τους δράστες και δημιουργούν τον κίνδυνο επανεμφάνισης του χρυσαυγιτισμού. Η κα Κεραμέως θα έπρεπε να βρίσκεται ήδη σήμερα στα σχολεία, στη Θεσσαλονίκη».

Ειδήσεις σήμερα:

Κορωνοϊός: Το 33% των κρουσμάτων αφορά σε ανηλίκους - Τι περιμένουν οι ειδικοί

Στέιτ Ντιπάρτμεντ για γαλλικές φρεγάτες: Χαιρετίζουμε τις συνεχείς αμυντικές επενδύσεις της Ελλάδας

Φέτος οι αιτήσεις.... του χρόνου οι ρυθμίσεις με 36 – 72 δόσεις
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης