Απαγωγή Μαρκέλλας: Πώς έφτασε η ΕΛ.ΑΣ στα ίχνη του φερόμενου συνεργού της 34χρονης - Ο ρόλος του στην υπόθεση

Απαγωγή Μαρκέλλας: Πώς έφτασε η ΕΛ.ΑΣ στα ίχνη του φερόμενου συνεργού της 34χρονης - Ο ρόλος του στην υπόθεση

Ο κατηγορούμενος επικοινωνούσε τόσο πριν όσο και μετά την αρπαγή τακτικά με την 34χρονη, είχε στην κατοχή του ποσότητα κοκαΐνης, ενώ από την άρση τηλεφωνικού απορρήτου εξάγεται το συμπέρασμα ότι εκείνη επισκέφθηκε το σπίτι του

apagwgi_markellas_33xroni_art
Ξεδιαλύνεται το κουβάρι μυστηρίου γύρω από την υπόθεση αρπαγής και σεξουαλικής κακοποίησης της 10χρονης Μαρκέλλας, από τη Θεσσαλονίκη, που συγκλόνισε το περσινό καλοκαίρι το πανελλήνιο. Ύστερα από την αποκάλυψη για εμπλοκή δεύτερου προσώπου εκτός της 34χρονης, που είναι προσωρινά κρατούμενη, προκύπτει από το διαβιβαστικό της δικογραφίας, το οποίο φέρνει στο φως της δημοσιότητας το protothema.gr, ότι ο άντρας-συνεργός ενίσχυε οικονομικά τη δράστρια, επικοινωνούσε τόσο πριν όσο και μετά την αρπαγή τακτικά μαζί της, είχε στην κατοχή του ποσότητα κοκαΐνης, ενώ από την άρση τηλεφωνικού απορρήτου εξάγεται το συμπέρασμα ότι η Ειρήνη Μούρθου επισκέφθηκε το σπίτι του, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Ο κατηγορούμενος, ο οποίος μετά την απολογία του στην Ανακρίτρια Θεσσαλονίκης αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους και χρηματική εγγύηση, φέρεται να διατηρούσε ερωτική σχέση με την 34χρονη.

Το ενδιαφέρον τη δεδομένη χρονική στιγμή εστιάζεται στον τρόπο με τον οποίο η ΕΛ.ΑΣ. έφτασε στα ίχνη του συνεργού. «Από την εργαστηριακή εξέταση των πειστηρίων που σχετίζονται με την υπόθεση αρπαγής της Μαρκέλλας, διαπιστώθηκε η ανεύρεση γενετικού υλικού μη ταυτοποιηθέντων ατόμων, μεταξύ των οποίων και αγνώστου ανδρός», αναφέρεται στο διαβιβαστικό της δικογραφίας.

Τα ναρκωτικά και στοιχεία που καταρρίπτουν τους ισχυρισμούς της 34χρονης περί εξαναγκασμού σε πορνεία

Κατά την έρευνα στην οικία του συνεργού, βρέθηκε χρηματικό ποσό άνω των 15.000 ευρώ, το οποίο δεν κατασχέθηκε, καθόσον δικαιολογείται από την επιχειρηματική του δραστηριότητα, αλλά καταδεινύει την οικονομική του επιφάνεια και το γεγονός ότι είχε τη δυνατότητα να συντηρεί την 34χρονη δράστρια, σε αντίθεση με τους δημόσιους ισχυρισμούς της υπεράσπισής της περί εξαναγκασμού της σε πορνεία από τον πρώην σύζυγό της.

Από το διαβιβαστικό προκύπτει ότι στα ψηφιακά μέσα του συνεργού βρέθηκε συνομιλία με γυναίκα. Αποδεικνύεται, ακόμη, ότι ο άντρας κατείχε ναρκωτικές ουσίες (κοκαϊνη και κάνναβη) και δεν είχε ηθικές αναστολές να τις διαθέσει σε τρίτα άτόμα και να τις χρησιμοποιήσει για να πραγματοποιήσει φαντασιώσεις του, στο πλαίσιο ερωτικών συνευρέσεων. Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με την τοπική και χρονική συνάφεια της παρουσίας του άντρα με την υπόθεση αρπαγής, αποτελεί ισχυρή ένδειξη ότι η Ειρήνη Μούρθου προμηθεύτηκε από τον συνεργό της τις ναρκωτικές ουσίες που χορήγησε στη 10χρονη.

Τι έδειξε η άρση τηλεφωνικού απορρήτου

Το απόγευμα της αρπαγής, στις 19:37, ενώ η δράστρια κρατούσε ακόμη στην οικία της, στην Καλαμαριά, τη Μαρκέλλα, ο συνεργός της κάλεσε ραδιοταξί και μετέβη στην οικία της 34χρονης, στις 20:19. Ύστερα από περίπου μια ώρα, όπως προκύπτει από κεραίες κινητής τηλεφωνίας, ο άντρας επέστρεψε στην οικία του, στο κέντρο της πόλης, και λίγο αργότερα η Ειρήνη Μούρθου παρήγγειλε φαγητό στην οικία της, όπου επέστρεψε ξανά, στις 22:56, ο συνεργός της.

Κλείσιμο
Το επόμενο πρωί όταν η δράστρια απελευθέρωσε στην Καλαμαριά την Μαρκέλλα, ο συνεργός της βρισκόταν ακόμη στην περιοχή. Μετά την απελευθέρωση της μικρής, μάλιστα, άλλαξε τηλεφωνική σύνδεση, ενώ διέκοψε την απευθείας τηλεφωνική επικοινωνία με την 34χρονη και επικοινωνούσε μαζί της μέσω Διαδικτύου.

Προκύπτει, ακόμη, ότι το βράδυ πριν από την αρπαγή, στις 10 Ιουνίου του 2020, η δράστρια διανυκτέρευσε στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, όπου βρίσκεται η οικία του συνεργού της.

Μετά την αρπαγή, στις 12/6/2020, στις 00:56, αφότου είχε χορηγήσει και τις ναρκωτικές ουσίες στη μικρή, έφυγε από την Καλαμαριά και επισκέφθηκε την οικία του συνεργού της, όπως προκύπτει από τη σύνδεση wifi του σπιτιού του.

Στη συνέχεια, στις 02:45, ο άντρας κάλεσε ραδιοταξί για να παραλάβει άτομο/α, όπως αναφέρεται στο διαβιβαστικό, από την οικία του. Λίγο αργότερα, στις 02:59, η 34χρονη επέστρεψε στην Καλαμαριά.

Στην οικία του συνεργού της Ειρήνης Μούρθου βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, επτά πυροβόλα όπλα, 21 γεμιστήρες, φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων και ποσότητα κάνναβης, σε μορφή φούντας, καθαρού βάρους περίπου 35 γραμμαρίων, την οποία δήλωσε ότι κατείχε για προσωπική του χρήση.

Η επικοινωνία μετά την αρπαγή

Επιπλέον, διαπιστώθηκε ότι από τις 14 Ιουνίου μέχρι και τις 16 Ιουνίου του 2020, μετά την αρπαγή δηλαδή, η Ειρήνη Μούρθου επικοινωνούσε, από την περιοχή της Κατερίνης, με email με τον συνεργό της. Η δράστρια μιλούσε κωδικοποιημένα, ανέφερε ότι θα μετακινηθεί σε άλλη τοποθεσία για να νιώθει ασφαλής, ενώ ο συνεργός της προσπαθούσε να την ηρεμήσει και προσφέρθηκε να συναντηθεί ο ίδιος μαζί της ή να στείλει κάποιον έμπιστο και να της παρέχει υποστήριξη.

«Καθίσταται σαφές ότι ο άντρας γνώριζε για την εμπλοκή της Μούρθου στην παράνομη πράξη», επισημαίνεται στο διαβιβαστικό της δικογραφίας, όπου αποσαφηνίζεται ότι συντηρούσε οικονομικά την 34χρονη μετά το διαζύγιό της και πως διέθετε μεγάλη οικονομική επιφάνεια.

dikigoros
 Η δήλωση της δικηγόρου της οικογένειας της 10χρονης

«Μετά και από τις συγκλονιστικές αποκαλύψεις για την ανακάλυψη συνεργού και την πρόταση παραπομπής αυτού σε δίκη συσχετιζόμενος με την υπόθεση αρπαγής της 10χρονης από την 34χρονη κατηγορούμενη, η πολιτική αγωγή αισθάνεται δικαιωμένη. Από την πρώτη στιγμή η πολιτική αγωγή υποστήριζε ότι είναι αδύνατον η κατηγορούμενη να έδρασε μόνη της. Δυστυχώς η κατηγορούμενη, μη δείχνοντας κανένα ψήγμα μεταμελείας προσπάθησε να ρίξει απόλυτο σκοτάδι στην υπόθεση και να αποκρύψει το όνομα του συνεργού της. Συνεχίζουν όμως και μένουν αναπάντητα πολλά εύλογα ερωτήματα για τα οποία δηλώνουμε την πρόθεση συνέχισης της έρευνας με όλες μας τις δυνάμεις. Σημαντικό ερώτημα είναι η ύπαρξη σεβαστού χρηματικού ποσού στο πρόσωπο του συνεργού», το μύνημα της δικηγόρου της οικογένειας της Μαρκέλλας, Ανθούλας Ανάσογλου, που ζητεί συνέχιση των ερευνών.


Ειδήσεις  σήμερα: 

Αφγανιστάν: Πάνω από 18.000 άνθρωποι έχουν φύγει από την Κυριακή

Αύξηση σχεδόν 30% στις ΜΕΘ το τελευταίο 10ήμερο - Τα νησιά και οι περιοχές που είναι «στο κόκκινο»

Τέλος Αυγούστου τα «κουπόνια» ρευστότητας μέσω της επιστρεπτέας προκαταβολής
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης