Καιρός: Δυναμώνουν οι άνεμοι την Πέμπτη - Στο «πορτοκαλί» για πυρκαγιές Αττική και Νότια Εύβοια

Καιρός: Δυναμώνουν οι άνεμοι την Πέμπτη - Στο «πορτοκαλί» για πυρκαγιές Αττική και Νότια Εύβοια

Από το μεσημέρι εντείνονται στα 4 μποφόρ οι άνεμοι στην περιοχή του Λεκανοπεδίου, όπου μαίνεται η φωτιά στα Βίλια - Μικρή πτώση θερμοκρασίας και σποραδικές νεφώσεις στη Βόρεια Ελλάδα, με βροχές και καταιγίδες στα ορεινά

pyrkagies-0
Δυναμώνουν από το μεσημέρι της Πέμπτης οι άνεμοι στην Αττική, γεγονός που θα δυσχαιράνει το έργο της Πυροσβεστικής στην κατάσβεση της μεγάλης φωτιάς που μαίνεται τις τελευταίες ημέρες στην περιοχή των Βιλίων.

Η ένταση των ανέμων, σε συνδυασμό με την πρόβλεψη-ειδοποίηση της Πολιτικής Προστασίας για μεγάλο κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιών στην περιοχή της Αττικής και της Νότιας Εύβοιας, θέτουν σε μέγιστο συναγερμό τις αρμόδιες αρχές, την ίδια στιγμή που συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες σε έναν ακόμα πράσινο πνεύμονα του Λεκανοπεδίου.

Δείτε τον χάρτη της Πολιτικής Προστασίας:

civil1


Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού της Πέμπτης από το meteo:

Κλείσιμο
Τοπικές βροχές, κυρίως στα ορεινά, αναμένονται την Πέμπτη 19 Αυγούστου 2021. Μικρή πτώση της θερμοκρασίας. Άνεμοι έως 5 μποφόρ στα πελάγη.

Πιο αναλυτικά, αρχικά αναμένονται αραιές νεφώσεις σε Μακεδονία, Θράκη και Βόρειο Αιγαίο όμως από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και στα ορεινά ηπειρωτικά, στη Θεσσαλία και στην Ανατολική Στερεά.

Τοπικές βροχές και ενδεχομένως σποραδικές καταιγίδες θα σημειωθούν στα ορεινά της Κεντρικής και Ανατολικής Μακεδονίας και από το μεσημέρι στα υπόλοιπα ορεινά ηπειρωτικά.

Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι ελαφρά αυξημένες.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 17 έως 31 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 22 έως 34, στη Θεσσαλία από 23 έως 36, στην Ήπειρο από 20 έως 35, στην Ανατολική Στερεά από 23 έως 36, στη Δυτική Στερεά και στην Πελοπόννησο από 20 έως 35, στα νησιά του Ιονίου από 21 έως 34, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 23 έως 32, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου από 20 έως 38, στις Κυκλάδες από 20 έως 35, στα Δωδεκάνησα από 24 έως 33 και στην Κρήτη από 17 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ.

Στο Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από δυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ όμως από το μεσημέρι θα στραφούν σε βόρειους ίδιας έντασης. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ και από το μεσημέρι στα ανατολικά έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 26 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται αραιές νεφώσεις έως το πρωί και από το μεσημέρι. Σποραδικές βροχές αναμένονται κατά κύριο λόγο από το μεσημέρι στα ορεινά του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από βόρειες διευθύνσεις έως 3 και στα δυτικά έως 4 μποφόρ, από το μεσημέρι θα στραφούν σε νότιους έως 3 μποφόρ και προς το βράδυ θα γίνουν μεταβαλλόμενοι έως 2 μποφόρ. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι ελαφρά αυξημένες. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 25 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Ειδήσεις σήμερα

Φωτιά στα Βίλια: Ανεξέλεγκτες οι φλόγες - Αλλάζουν συνεχώς φορά οι άνεμοι - Καίγονται σπίτια εκτός οικισμού

Αφγανιστάν: Καταφύγιο στα Εμιράτα βρήκε ο Γάνι την ώρα που η λαϊκή οργή στη χώρα μεγαλώνει

Κορωνοϊός: Στα 3.442 τα κρούσματα - 25 νεκροί, 282 οι διασωληνωμένοι
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης