Φωτιά στην Εύβοια: Συγκλονίζει η μαρτυρία γυναίκας που έχασε το σπίτι της στο Αχλάδι

Φωτιά στην Εύβοια: Συγκλονίζει η μαρτυρία γυναίκας που έχασε το σπίτι της στο Αχλάδι

Η Ντορίνα Σωτηροπούλου και η οικογένειά της, ειδοποιήθηκαν να αφήσουν το σπίτι τους το πρωί της Πέμπτης - Παραθερίζει στο Αχλάδι όλα τα καλοκαίρια της ζωής της - «Η φωτιά περασε από πάνω τους και τα ισοπεδωσε» είπε στο protothema.gr για το σπίτι  και το κτήμα της

agia_anna
Η Ντορίνα Σωτηροπούλου παραθερίζει στο Αχλάδι όλα τα καλοκαίρια της ζωής της, από μικρό παιδί. Τα τελευταία δέκα, στο δικό της εξοχικό παράδεισο, μαζί με την οικογένειά της και τις δεκα αιωνοβιες ελιές.

Απ' αυτα τα ευλογημένα δεντρα εβγαζαν το λάδι όλης της χρονιάς. Στο κτήμα φυτρωναν άγρια ρίγανη, μανιτάρια, σπαράγγια. «Αυτό που μου άρεσε ήταν ότι δεν είχαμε αγοράσει τηλεόραση γιατί δε χρειαζόταν. Τα παιδιά ασχολούνταν με τη φυση» θα πει η Ντορίνα Σωτηροπούλου. Ο γιός της, ο Αλέξανδρος μάθαινε να ξεχωρίζει τα χόρτα απο την ηλικία των πέντε ετων.

evoia1


Ειδοποιήθηκαν να εκκενωσουν το εξοχικό τους το πρωί της Πεμπτης, έπειτα από παρότρυνση φίλων τους. «Ενας φιλος μου, ο οποίος εχει κτήμα στο Αχλάδι, μας συμβουλεψε να το εγκαταλειψουμε, διότι υπήρχε σοβαρή πιθανότητα, η φωτιά, να φτασει προς το μέρος μας» λέει στο protothema.gr. Το στομάχι της, έγινε κόμπος, οι παλμοί της καρδιάς της ανέβηκαν απότομα. Πώς να διαχειριστείς μια τέτοια απόφαση, σε διάστημα ολίγων λεπτων;

evoia2
Κλείσιμο


Το ένστικτο της επιβίωσης τους αναγκασε να φορτώσουν το αμάξι τους άμεσα και να πάρουν το δρομο της επιστροφής για την Αθήνα, αφήνοντας πίσω τους απροστάτευτες τις αναμνήσεις μιας ολόκληρης ζωής. «Φύγαμε μαζί με τα παιδιά μας και ακολουθούσαν άλλα τρία αυτοκίνητα, των γονιών μου, φίλων παραθεριστων και η ξαδέλφη μου με την κόρη της».

Τα δυσάρεστα νέα της τα μετέφερε ο άνθρωπος που, συμπτωματικά, τους είχε βοηθήσει να το χτίσουν. «Ειχαμε φτιάξει με κόπο τον πάνω όροφο και φέτος σκεφτομασταν να βάλουμε μπρος για τον κάτω». Όμως το τηλεφωνημα από τον ντόπιο χτιστη, πριν απο μερικες ωρες, τους εκοψε τα πόδια. «Πάγωσα. Μου είπε ότι το σπίτι και το κτήμα καταστράφηκαν ολοσχερώς. Η φωτιά περασε από πάνω τους και τα ισοπεδωσε».

evoia3


Στη σελίδα της, στο Facebook, η Ντορινα Σωτηροπουλου γράφει για την τελευταία παρτίδα τάβλι, που δεν πρόλαβε να ολοκληρώσει: «Η τελευταία παρτίδα τάβλι. Χθες το βράδυ μου επιβεβαίωσαν ότι το σπίτι μου κάηκε ολοσχερως. Ο μικρός μου παράδεισος δεν υπάρχει πια. Η κληρονομιά που θα άφηνα στα παιδιά μου, οι εικόνες που ζήσαμε, τα γέλια, ο κόπος, οι φωνές των μικρών που ακούγονταν στο κτήμα, οι φίλοι που περναγαμε τα καλοκαίρια στο μπαλκόνι μας, οι στιγμές μας είναι όλα στάχτη. Δεν έχω πάψει να σκέφτομαι τι έκανα λάθος και δε σώθηκε το σπίτι. Δεν έχω πάψει να νοιώθω τύψεις που άφησα αυτό το τάβλι χωρίς να το τελειώσω. Που είπα στα αγόρια ότι βαριόμουν να συνεχίσω την παρτίδα και θα παίξουμε άλλη μέρα. Δε ξέρουμε ακόμα πως είναι τα πράγματα στο κτήμα γιατί δεν υπάρχει πρόσβαση. Ελπίζω απλά όταν πάω στο κτήμα, να έχει σωθεί έστω αυτό το τάβλι. Να το συνεχίσω κάπου αλλού. Να μου δώσει τη δύναμη να ξαναφτιάξω κάτι από την αρχή. Δεν ήξερα πόσο μπορεί να επηρεάσει έναν άνθρωπο η φωτιά, η απώλεια του δάσους, η απώλεια της εστίας. Συγχωρέστε με αγόρια που δεν πρόβλεψα τη δύναμη της φωτιάς, που δεν έμεινα να σώσω το σπίτι μας... Που δεν ολοκληρώσαμε εκείνη την παρτίδα τάβλι».

Ειδήσεις σήμερα:

Μαίνεται η πύρινη λαίλαπα: Nυχθημερόν μάχη με τις φλόγες - Σκηνές αποκάλυψης σε Αττική, Εύβοια, Μεσσηνία και Ηλεία

Αυξάνεται η πίεση στο ΕΣΥ: Πάνω από τους μισούς διασωληνωμένους είναι από 18 έως 64 ετών

Φωτιά στο Τατόι: Οι πρώτες δηλώσεις της τέως βασιλικής οικογένειας για τις καταστροφές
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης