Φωτιά στην Έυβοια - Δήμαρχος Μαντουδίου: Δραματική η κατάσταση - Να ενισχυθούν άμεσα οι δυνάμεις

Φωτιά στην Έυβοια - Δήμαρχος Μαντουδίου: Δραματική η κατάσταση - Να ενισχυθούν άμεσα οι δυνάμεις

Η φωτιά στην Εύβοια καίει ανεξέλεγκτα σε 3 μεγάλα μέτωπα - Δραματικές στιγμές για τους κατοίκους του χωριού Κουρκουλοί

evoia_FOTIA
Έκκληση να ενισχυθούν άμεσα οι εναέριες και επίγειες δυνάμεις της πυροσβεστικής στην βόρεια Εύβοια κάνει μέσα από το protothema.gr ο Δήμαρχος Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας, Γιώργος Τσαπουρνιώτης.

Όπως αναφέρει, η κατάσταση εξακολουθεί να είναι δραματική με τον πύρινο εφιάλτη να καίει τα πάντα στο πέρασμα του.

Αυτή την ώρα η φωτιά καίει ανεξέλεγκτα σε 3 μεγάλα μέτωπα από Κουρκουλούς προς Σκεπαστή στη θέση Κουτσούφλια, Δαμιά και Καλαμούδι κάτω από τη Μονή Οσίου Δαυίδ.

«Οι λέξεις δεν περιγράφουν την κόλαση που ζούμε. Η κατάσταση είναι ανεξέλεγκτη πρέπει να γίνει κάτι αυτή την στιγμή. Η φωτιά καίει ο,τι βρίσκει στο πέρασμα της. Η καταστροφή θα είναι ανυπολόγιστη. Ζητάμε βοήθεια για περισσότερες εναέριες και επίγειες δυνάμεις. Ο κόσμος από τις περιοχές που έχει ζητηθεί να εκκενωθούν καλά θα κάνει ν απομακρυνθεί το συντομότερο σε ασφαλή σημεία. Μέχρι στιγμής έχουν σταλθεί τρία μηνύματα από το 112 της πολιτικής προστασίας. Η φωτιά καίει ανεξέλεγκτα σε 3 μεγάλα μέτωπα από Κουρκουλούς προς Σκεπαστή στη θέση Κουτσούφλια, Δαμιά και Καλαμούδι κάτω από τη Μονή Οσίου Δαυίδ».

Δραματικές στιγμές για τους κατοίκους του χωριού Κουρκουλοί

Από χθες αργά το βράδυ έχει εκκενωθεί το χωριό Κουρκουλοί στην βόρεια Εύβοια, καθώς και αρκετοί κοντινοί οικισμοί με τους κατοίκους να ζουν την αγωνία, αφού μέχρι στιγμής δεν έχουν καμία ενημέρωση σχετικά με την πορεία της πυρκαγιάς.

Κλείσιμο
Σύμφωνα με τον Ζήσιμο Αλεξίου, πρώην πρόεδρο τοπικής κοινότητας Κουρκουλοί ο κόσμος έχει εκκενώσει το χωριό μετά από εντολή της αστυνομίας: «Έχουμε φύγει όλοι από τα σπίτια μας από χθες αργά το βράδυ που ήρθε η αστυνομία και μας ενημέρωσε. Το χωριό έχει εκκενωθεί και ο κόσμος έχει μεταφερθεί στα γύρω χωριά στις Κεχριές, στη Σκεπαστή, στα Κεράμια. Η φωτιά καίει δυστυχώς απέραντο δάσος. Μέχρι στιγμής δεν έχουμε ακούσει να πέρασε η φωτιά μέσα από το χωριό σίγουρα, όμως αυτή την ώρα βρίσκεται εκεί κοντά. Κάποια σπίτια που είχε λίγο έξω από το χωριό να απειλήθηκαν, αλλά ακόμα δεν γνωρίζουμε με σιγουριά. Έτσι όπως φυσάει ο άνεμος δε νομίζω να υπάρξει κάποιο πρόβλημα, ωστόσο αν αλλάξει η φορά το κακό δεν θα αργήσει να γίνει. Καταστράφηκε κόσμος πάντως γιατί εδώ το δάσος καλλιεργούνταν συγκεντρώνοντας το ρετσίνι. Μεγάλο ποσοστό νεολαίας ασχολούνταν με την δουλειά αυτή. Κρίμα, τι να πω».

Ειδήσεις σήμερα:

Μπαράκ Ομπάμα: Ο «αόρατος» πλανητάρχης κλείνει τα 60 ως millionaire

Έγκλημα στη Λάρισα: Ο 54χρονος ηχογράφησε στο κινητό τη δολοφονία της 43χρονης!

Καιρός: Συνεχίζεται η επέλαση του καύσωνα: Ενισχύονται οι άνεμοι (5 με 6 μποφόρ) από το μεσημέρι
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης