Πέτρος Φιλιππίδης: Το σκεπτικό για την προφυλάκισή του - «Θα μπορούσε να κάνει τα ίδια»

Πέτρος Φιλιππίδης: Το σκεπτικό για την προφυλάκισή του - «Θα μπορούσε να κάνει τα ίδια»

Επιβαρυντικοί παράγοντες η μακρά περίοδος δράσης του που ξεκινά από το 2008  και η σκληρότητα με την οποία αντιδρούσε στην άρνησή τους να υποστούν τις ορέξεις του -Εκμεταλλεύτηκε την κυριαρχική θέση του ως ηθοποιού-σκηνοθέτη για να τελέσει κακουργηματικές  πράξεις σε βάρος των θυμάτων του

filippidis43
Καθοριστικός παράγοντας για την προφυλάκιση του Πέτρου Φιλιππίδη, ήταν για την ανακρίτρια και την εισαγγελέα ότι είναι ύποπτος τέλεσης νέων αδικημάτων.

Για τον Πέτρο Φιλιππίδη, ο οποίος έχει ήδη οδηγηθεί στις φυλακές της Τρίπολης η 15η ανακρίτρια και η εισαγγελέας αποφάσισαν χθες ότι πρέπει να προφυλακιστεί για έναν βιασμό και δύο απόπειρες βιασμού (κακουργηματικές πράξεις) μετά από ισάριθμες καταγγελίες σε βάρος του από συναδέλφούς του γυναίκες.

Για τους λειτουργούς της Δικαιοσύνης μέτρησε επιβαρυντικά η μακρά περίοδος δράσης του Πέτρου Φιλιππίδη που ξεκινά από το 2008 κατά την οποία φέρεται ότι εκμεταλλευόμενος την κυριαρχική θέση του σκηνοθέτη-θιασάρχη και ασκώντας εξουσία, προχώρησε σε κακουρηματικού χαρακτήρα πράξεις σε βάρος των γυναικών θυμάτων του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο σκεπτικό για την προφυλάκισή του, διατυπώθηκε η κρίση ότι ο ηθοποιός θα μπορούσε να επανέλθει στην επαγγελματική του δράση και να επαναλάβει τις ίδιες πράξεις και να διαπράξει τα ίδια αδικήματα.

Ένας ακόμη καθοριστικός παράγοντας που οδήγησε ανακρίτρια και εισαγγελέα να δείξουν στον Πέτρο Φιλιππίδη το δρόμο προς τις φυλακές της Τρίπολης είναι η ιδιαίτερη σκληρότητα που επέδειξε κατά της διάρκεια τέλεσης των πράξεων του, αφού φέρεται να μην κάμφθηκε από την αντίσταση των γυναικών και συνέχισε απτόητος τη σεξουαλική επίθεση σε βάρος τους.

Αρνητικά λειτούργησε το ότι αρνήθηκε όλες τις πράξεις που του αποδίδονται κάτι που έπαιξε κορώνα-γράμματα το θέμα της προφυλάκισής του.

Πέτρος Φιλιππίδης: Πέρασε το κατώφλι των φυλακών της Τρίπολης

Κλείσιμο
Το κατώφλι των φυλακών της Τρίπολης πέρασε το μεσημέρι της Τετάρτης ο Πέτρος Φιλιππίδης. Ο  ηθοποιός και σκηνοθέτης οδηγήθηκε απευθείας από τα κρατητήρια της ΓΑΔΑ στις φυλακές της Τρίπολης. Όπως όλα δείχνουν ο Πέτρος Φιλιππίδης θα προαυλίζεται μαζί με τον επίσης ηθοποιό και σκηνοθέτη Δημήτρη Λιγνάδη ο οποίος βρίσκεται προφυλακισμένος στο ίδιος σωφρονιστικό κατάστημα. Υπενθυμίζεται πως χθες Τρίτη κρίθηκε προφυλακιστέος για έναν βιασμό και δύο απόπειρες βιασμού.

Ο γνωστός ηθοποιός απολογήθηκε κάτω από άκρα μυστικότητα στην 15η τακτική ανακρίτρια. Κατά πληροφορίες, συνέχισε να τηρεί τη γραμμή πλήρους άρνησης των κατηγοριών, ωστόσο δεν έπεισε την ανακρίτρια και, με τη σύμφωνη γνώμη της εισαγγελέως, κρίθηκε τελικά προφυλακιστέος.

Με χειροπέδες ο Πέτρος Φιλιππίδης - Οδηγείται στις φυλακές Τρίπολης

Στις έγγραφες εξηγήσεις που παρέδωσε ο ηθοποιός μέσω του δικηγόρου του στον εισαγγελέα είχε αρνηθεί τα όσα του προσάπτουν οι καταγγέλλουσες.
DSC_8677-02_2
DSC_8677-01_2
DSC_8681-01_2
DSC_8682-01
Δείτε βίντεο: Πέτρος Φιλιππίδης: Με χειροπέδες ο Πέτρος Φιλιππίδης - Πώς πέρασε την πρώτη νύχτα στη ΓΑΔΑ
Πέτρος Φιλιππίδης: Με χειροπέδες ο Πέτρος Φιλιππίδης - Πώς πέρασε την πρώτη νύχτα στη ΓΑΔΑ

Ειδήσεις σήμερα

Πέτρος Φιλιππίδης: Πέρασε το κατώφλι των φυλακών της Τρίπολης

Μεγάλη φωτιά στην Πάτρα - Στις φλόγες τα πρώτα σπίτια στο Σούλι - Δείτε βίντεο

Ζάκυνθος: Παρ' ολίγον σύρραξη σε πανηγύρι - Πήγαν να πιαστούν στα χέρια γιατί ο ιερέας κάλεσε τους πολίτες να εμβολιαστούν
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης