Πέτρος Φιλιππίδης: Φοβόταν να βρεθεί σε κελί με άλλους κρατουμένους - Πώς πέρασε την πρώτη νύχτα στη ΓΑΔΑ

Πέτρος Φιλιππίδης: Φοβόταν να βρεθεί σε κελί με άλλους κρατουμένους - Πώς πέρασε την πρώτη νύχτα στη ΓΑΔΑ

Ζήτησε τα φάρμακα του, μίλησε στο τηλέφωνο με τη σύζυγο του και ήταν η «σκιά» του εαυτού του - Δεν τον επισκέφτηκε κανείς

filippidis_profilakisteos_art
Το πρώτο του βράδυ στη ΓΑΔΑ πέρασε ο ηθοποιός Πέτρος Φιλιππίδης, ο οποίος κρίθηκε προφυλακιστέος μετά τη χθεσινή απολογία του στην ανακρίτρια, η οποία έγινε υπό άκρα μυστικότητα. Σύμφωνα με πηγές που μίλησαν στο protothema.gr ήταν «καταρρακωμένος, η σκιά του εαυτού του, έδειχνε ότι είναι στα χαμένα!».

Η πρώτη νύχτα στο κελί στο αστυνομικό Μέγαρο επί της λεωφόρου Αλεξάνδρας ήταν αρκετά δύσκολη για τον κατηγορούμενο. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως ζήτησε από τους ένστολους να του φέρουν την ήπια φαρμακευτική αγωγή που λαμβάνει, ενώ μίλησε με τη σύζυγο του στο τηλέφωνο. Αντίστοιχα το πρωί έφαγε κρουασάν και ήπιε χυμό, όπως όλοι οι κρατούμενοι, ρωτώντας μάλιστα τους αστυνομικούς για το τι μέλλει γενέσθαι από εδώ και πέρα. Δεν τον επισκέφθηκε ούτε ο δικηγόρος του ούτε κάποιο οικείο πρόσωπο του, που ήταν κοντά του στην Ευελπίδων κατά τη διάρκεια της απολογίας του.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες όταν έφτασε χθες το βράδυ στη ΓΑΔΑ ρώτησε αν μπορεί να παραμείνει με τους αστυνομικούς στον χώρο τους καθώς φοβόταν να οδηγηθεί στα κελιά με τους υπολοίπους ποινικούς κρατουμένους. Οι έμπειροι αστυνομικοί των κρατητηρίων του 7ου ορόφου της ΓΑΔΑ τον ενημέρωσαν πως δεν επιτρέπεται κάτι τέτοιο, τον ηρέμησαν με συζήτηση και τον εξήγησαν ότι δεν υφίσταται λόγος ανησυχίας και φόβου. Ταυτόχρονα τον οδήγησαν σε ένα κελί όπου και παρέμεινε μόνος του όλο το βράδυ!

Οι ίδιες πηγές τονίζουν πως η μεταγωγή του στην Ευελπίδων θα γίνει από το τμήμα αναζητήσεων της ΕΛΑΣ, το οποίο θα τον μεταφέρει στον εισαγγελέα εκτέλεσης ποινών και από εκεί αναμένεται να πάρει τον δρόμο για τις φυλακές Τρίπολης, όπου κρατείται ο ηθοποιός και σκηνοθέτης, Δημήτρης Λιγνάδης.

Ο Πέτρος Φιλιππίδης προσήλθε χθες με άκρα μυστικότητα στην ανακρίτρια και απολογήθηκε για όσα του καταμαρτυρούν περί βιασμού και απόπειρας βιασμών κατά τριών γυναικών.

Προηγήθηκε της κλήτευσης του ηθοποιού το αίτημα του συνηγόρου του προς την ανακρίτρια να μην γνωστοποιηθεί η ημέρα προσέλευσης του πελάτη του στην πρώην Σχολή Ευελπίδων λόγω της κακής ψυχολογικής κατάστασης του και επειδή είναι αναγνωρίσιμο πρόσωπο λόγω της μακροχρόνιας πορείας του στο θέατρο, τον κινηματογράφο και την τηλεόραση, κάτι που θα προσελκύσει πάνω του τα φωτά της δημοσιότητας. Στο αίτημά του συναίνεσε η ανακρίτρια και έτσι προσήλθε χθες στο ανακριτικό γραφείο με άκρα μυστικότητα.

Ανάλογα περιστατικά, δηλαδή της προσέλευσης στα ανακριτικά γραφεία κάτω από άκρα μυστικότητα έχουν γίνει και στο παρελθόν, όταν τα εμπλεκόμενα πρόσωπα είναι αναγνωρίσιμα και ειδικά όταν κατέχουν καίριες θέσεις είτε στο Δημόσιο είτε στον ιδιωτικό τομέα.

Ειδήσεις σήμερα: 
Η πειθώ το μεγαλύτερο όπλο για να χτιστεί το τείχος ανοσίας - Με φειδώ οι περιορισμοί

Φιλιππίδης: Καταιγισμός στο Twitter για την προφυλάκισή του - «Επίδαυρος οι φυλακές της Τρίπολης»

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς για πέντε περιφέρειες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης