Φωτιά στη Σταμάτα: Σε νοσοκομεία για τις πρώτες βοήθειες εννέα άτομα με αναπνευστικά και κινητικά προβλήματα

Φωτιά στη Σταμάτα: Σε νοσοκομεία για τις πρώτες βοήθειες εννέα άτομα με αναπνευστικά και κινητικά προβλήματα

Τρία περιστατικά διακομίστηκαν στο ΚΑΤ, πέντε στο Νοσοκομείο «Κωνσταντοπούλειο-Αγία Όλγα» και ένα στο Γενικό Ογκολογικό Νοσοκομείο Κηφισιάς «Οι Άγιοι Ανάργυροι» - Σε πλήρη επιφυλακή το ΕΚΑΒ

asthenoforo
Εννέα διακομιδές ατόμων -δεν πρόκειται για επείγοντα περιστατικά αλλά για  απλές φιλοξενίες - έχουν πραγματοποιηθεί προς εφημερεύοντα νοσοκομεία, από την περιοχή της Σταμάτας και της Ροδόπολης Αττικής όπου μαίνεται η φωτιά.

Συγκεκριμένα, τρία περιστατικά διακομίστηκαν στο ΚΑΤ,  πέντε στο νοσοκομείο «Κωνσταντοπούλειο-Αγία Όλγα» και ένα στο Γενικό Ογκολογικό Νοσοκομείο Κηφισιάς «Οι Άγιοι Ανάργυροι». 

Με εντολή του προέδρου του ΕΚΑΒ κ. Νίκου Παπαευσταθίου οι επιχειρησιακές μονάδες του ΕΚΑΒ έχουν τεθεί σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα για την αντιμετώπιση περιστατικών από την περιοχή που εξελίσσεται η μεγάλη πυρκαγιά στην περιοχή της Ροδόπολης έτσι ώστε να υπάρξει άμεση παροχή προνοσοκομειακής φροντίδας ή και η διακομιδή σε κάποιο Υγειονομικό Σχηματισμό του Νομού Αττικής.

Αυτή τη στιγμή είναι σε ετοιμότητα έξι ασθενοφόρα οχήματα, μία Κινητή Ιατρική Μονάδα (ΚΙΜ) και δύο μηχανές άμεσης επέμβασης του ΕΚΑΒ ενώ έχει τεθεί σε ετοιμότητα (red-alert) και το Ειδικό Τμήμα Ιατρικής Καταστροφών του ΕΚΑΒ (ΕΤΙΚ-ΕΚΑΒ).

Παράλληλα με εντολή του υπουργού Υγείας κ. Βασίλη Κικίλια έχουν τεθεί σε κατάσταση μέγιστης ετοιμότητας, εκτός από το Συντονιστικό Κέντρο του ΕΚΑΒ και όλες οι υγειονομικές δομές στην περιοχή της Βορειοανατολικής Αττικής.



Ειδήσεις σήμερα: 

Το σκεπτικό της Επιτροπής για τον εμβολιασμό των 12-14 - «Πηγή» νέων επιδημικών εξάρσεων τα παιδιά

Μύκονος: Δείτε βίντεο από κορωνοπάρτι σε σκάφος - Σαρώνουν οι έφοδοι του Λιμενικού

Έως και 195 ευρώ θα αυξηθεί ο κατώτατος μισθός το 2022
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης