Το protothema.gr στη φωτιά στη Σταμάτα - Δείτε βίντεο

Το protothema.gr στη φωτιά στη Σταμάτα - Δείτε βίντεο

Εκκενώθηκε ο οικισμός «Γαλήνη» - Πέρασε από την Σταμάτα η πυρκαγιά - Οι φλόγες έχουν πέρασαν τις μάντρες και μπήκαν στις αυλές - Μήνυμα από το 112 στους πολίτες - Αισιοδοξία για «καλύτερη εικόνα» από την Πυροσβεστική

stamata3437
Μάχη με τις φλόγες στη βόρεια Αττική δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις, αλλά οι δυνατοί άνεμοι δυσκολεύουν το έργο της κατάσβεσης.  Η φωτιά πέρασε από την Σταμάτα. Στο επίκεντρο είναι πλέον η περιοχή της Ροδόπολης και του Διονύσου. Σπίτια έχουν τυλιχθεί στις φλόγες - όμως, στελέχη της Πυροσβεστικής μιλούν για «καλύτερη εικόνα». 

Επί τόπου επιχειρούν 68 πυροσβέστες με 22 οχήματα, 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες ΟΤΑ, ενώ τα εναέρια μέσα που συνδράμουν είναι 5 ελικόπτερα και 4 αεροσκάφη.

Σημειώνεται, ότι την επιχείρηση συντονίζει ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης, ενώ στην περιοχή μετέβη κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού για τη διερεύνηση των αιτιών της πυρκαγιάς.

 Η φωτιά έκαψε σπίτια - Δείτε βίντεο




Κλείσιμο







Φωτιά στη Σταμάτα


Πρόεδρος Ροδόπολης: Από τους ανέμους ξεφυτρώνουν παντού φλόγες

Στη Ροδόπολη εντοπίζεται, αυτή την ώρα ο μεγαλύτερος όγκος της φωτιάς, που καίει στην περιοχή από τις 12 το μεσημέρι. Όπως αναφέρει στο protothema.gr ο πρόεδρος κοινότητας Ροδόπολης Βασίλης Κλεφτάκης η κατάσταση εξακολουθεί να παραμένει δραματική εξαιτίας των ανέμων που πνέουν στην περιοχή :

«Δραματική είναι η κατάσταση αυτή την ώρα. Η φωτιά είναι προς την δική μας την πλευρά και έχει φτάσει στη λεωφ. Διονύσου. Δόθηκε μάχη για να μην πάει η φωτιά προς τον οικισμό “Γαλήνη” και μέχρι ώρας αυτό φαίνεται να το έχουν πετύχει οι πυροσβεστικές δυνάμεις. Η φωτιά τώρα έχει φύγει από εκεί, πέρασε απέναντι στην Μητροπολίτου και έχει μπει στο Κόκκινο Χωράφι καίει δάσος αυτή την ώρα. Από τον αέρα ξεφυτρώνουν παντού φλόγες».

Μήνυμα από το 112 στους πολίτες 

Μήνυμα του 112 έστειλε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για τη μεγάλη φωτιά που βρίσκεται σε εξέλιξη στη Σταμάτα.

μηνυμα


«Αν βρίσκεστε στην ευρύτερη περιοχή Σταμάτας και Ροδόπολης Αττικής παραμείνετε σε ετοιμότητα και ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».

Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Βασίλης Βαθρακογιάννης, τόνισε στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι «ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να μην φτάσουν οι φλόγες σε κατοικίες του οικισμού "Γαλήνη"», ενώ ο δήμαρχος Διονύσου, Γιάννης Καλαφατέλης, είπε πως «η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη και οι φλόγες "γλείφουν" και σπίτια».

Φωτιά στην Σταμάτα

Υπενθυμίζεται, ότι λόγω της πυρκαγιάς, η ΕΛ.ΑΣ. προχώρησε στη διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στα εξής σημεία: Στην οδό Μακαρίου, από τη λεωφόρο Δροσιάς - Σταμάτας, στην οδό Αγίου Ιωάννου, από την Κωνσταντινουπόλεως, στην οδό Αλωνίων και στη λεωφ. Ροδοπόλεως, στη συμβολή τους με την λεωφ. Δροσιάς - Σταμάτας.

Στο σημείο έσπευσαν και επιχειρούν 43 πυροσβέστες με 14 οχήματα, 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ από αέρος συνδράμουν 4 αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα.

Σημειώνεται, ότι, λόγω της πυρκαγιάς, η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε στη διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στα εξής σημεία: Στην οδό Μακαρίου, από τη λεωφόρο Δροσιάς - Σταμάτας, στην οδό Αγίου Ιωάννου, από την Κωνσταντινουπόλεως, στην οδό Αλωνίων και στη λεωφ. Ροδοπόλεως, στη συμβολή της με την λεωφ. Δροσιάς - Σταμάτας. 


Λόγω της φωτιάς έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Μακαρίου από τη Λ. Δροσιάς-Σταμάτας και στην οδό Αγίου Ιωάννου από την οδό Κωνσταντινουπόλεως.

221692234_10159799604483408_1738502267928463403_n
222014180_10159799604453408_9072790842263320832_n
221653867_6530766766949214_5502524538331250524_n


Ο δήμαρχος Διονύσου, Γιάννης Καλαφατέλης, μιλώντας στο protothema.gr, είπε ότι δίνεται μάχη, προκειμένου να περιοριστεί άμεσα η φωτιά:

«Ανεξέλεγκτη η κατάσταση, δυστυχώς είναι δύσκολα τα πράγματα. Προσπαθούμε να σώσουμε τον κόσμο, γι' αυτό και ζητήσαμε να εκκενωθεί ο οικισμός Γαλήνη. Δίνουμε μάχη για τα σπίτια. Για την κατάσβεση επιχειρούν οι πάντες από αεροσκάφη, καναντέρ, πυροσβεστικά όλα στη μάχη, είναι δύσκολη η κατάσταση».




Πρόεδρος Σταμάτας: Δίνουμε μάχη να μην πάει στα σπίτια

Όπως αναφέρει στο protothema.gr ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Κοινότητας Σταμάτας Γιώργος Κόκκαλης δίνεται μάχη να μην επεκταθεί η φωτιά προς τον οικισμό «Γαλήνη»:

«Οι ώρες είναι κρίσιμες, η κατάσταση είναι ανεξέλεγκτη και δυστυχώς φυσάει πάρα πολύ. Όλα τα πυροσβεστικά μέσα δίνουν μάχη να περιορίσουν την κατάσταση, αλλά ακόμα είναι δύσκολα τα πράγματα. Όλοι δίνουν μάχη να μην πάει η φωτιά προς τα αριστερά, όπου είναι ο οικισμός “Γαλήνη” γιατί εκεί υπάρχουν πάρα πολλά σπίτια».

Μεγάλη κινητοποίηση της πυροσβεστικής και της πολιτικής προστασίας. Στο σημείο ο Αρχηγός Αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης και στο Κέντρο Επιχειρήσεων είναι ήδη ο υφ.Πολιτικης Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Ειδήσεις σήμερα: 

Το σκεπτικό της Επιτροπής για τον εμβολιασμό των 12-14 - «Πηγή» νέων επιδημικών εξάρσεων τα παιδιά

Μύκονος: Δείτε βίντεο από κορωνοπάρτι σε σκάφος - Σαρώνουν οι έφοδοι του Λιμενικού

Έως και 195 ευρώ θα αυξηθεί ο κατώτατος μισθός το 2022
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης