Μαρτυρία-σοκ: Πώς γλίτωσα από το πορνο-κύκλωμα του «El Taso»

Μαρτυρία-σοκ: Πώς γλίτωσα από το πορνο-κύκλωμα του «El Taso»

Η Ρωσίδα γυμνάστρια και χορογράφος Lilia Vtyrina αποκαλύπτει στο «ΘΕΜΑ» όλα όσα κατέθεσε στη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής για τα παρακλάδια του κυκλώματος μαστροπείας - Οι προτάσεις να γίνει call girl με αμοιβή 700 ευρώ το ραντεβού και να δουλέψει σε κέντρο μασάζ με μισθό 4.000 ευρώ - Οι κρυφές κάμερες στα ξενοδοχεία, οι εκβιασμοί, οι υποσχέσεις για δήθεν καριέρα στο μόντελινγκ - Ο φωτογράφος με το στούντιο στη Νέα Ιωνία και ο έμπορος εσωρούχων

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
porneia_el_taso_art
O «Ελ Τάσο», ο μαστροπός της Ηλιούπολης, ο πρώην φωτογράφος που έγινε μεγαλέμπορος λευκής σαρκός, ωθώντας στην πορνεία δεκάδες κορίτσια, δεν αποτελεί κάποια εξαίρεση.

Αντιθέτως, είναι μια τυπική περίπτωση κακοποιού που κέρδισε εκατομμύρια στήνοντας ένα ολόκληρο κύκλωμα εκμετάλλευσης νεαρών κυρίως γυναικών τις οποίες εξέδιδε.

Τις μεθόδους του εφαρμόζουν κάθε μέρα πολλοί άλλοι «επίδοξοι “Ελ Τάσο”», όπως αποκαλύπτει στο «ΘΕΜΑ» μια γυναίκα που βίωσε επανειλημμένα απόπειρες των μαστροπών να την παρασύρουν στην εκπόρνευση. «Η στρατολόγηση των κοριτσιών ξεκινά με γυμνές φωτογραφήσεις σε διάφορα ξενοδοχεία», λέει η Lilia Vtyrina, χορογράφος και γυμνάστρια από τη Ρωσία, η οποία τα τελευταία 12 χρόνια διαμένει μόνιμα και εργάζεται στην Ελλάδα.

Το επόμενο βήμα, όπως περιγράφει η ίδια, είναι η βιντεοσκόπηση της υποτιθέμενης φωτογράφησης με κρυφές κάμερες: «Γυρίζουν βίντεο στα κρυφά και επειδή πρόκειται για φωτογραφήσεις με εσώρουχα ή γυμνές, το πλασάρουν δήθεν σαν ερασιτεχνικό πορνό, διοχετεύοντάς το σε διάφορα κανάλια του Ιντερνετ με εκατοντάδες χιλιάδες συνδρομητές.

Αυτό γίνεται και μέσω μιας εταιρείας παραγωγής ταινιών πορνό με έδρα τη Βουλγαρία και δραστηριότητα στην Ελλάδα, στην οποία μέτοχος φέρεται να είναι ο περιβόητος “Ελ Τάσο” της Ηλιούπολης.

Οταν οι κοπέλες κάποια στιγμή νιώθουν ότι η υπόθεση ξεφεύγει και πάει προς κάτι κακό, αρνούνται να προχωρήσουν. Αν αποπειραθούν να ξεφύγουν, τότε οι μαστροποί αρχίζουν τον εκβιασμό. Σε όποια αντιδράσει και προσπαθήσει να ξεκόψει, της λένε πως, αν δεν πάει στο ραντεβού που έχει κλειστεί ήδη με τον τάδε ή τον δείνα πελάτη, θα στείλουν το υλικό στην οικογένειά της. Τα περισσότερα είναι κορίτσια από την επαρχία. Ολοι φανταζόμαστε τι θα γινόταν αν αυτό το υλικό το έβλεπαν οι γονείς τους.

Οπότε, πολλά κορίτσια υποκύπτουν και βγαίνουν στη βίζιτα χωρίς να το καταλάβουν. Οι μαστροποί μέχρι και διαβατήρια έχουν τη δυνατότητα να αλλάξουν και να τις στείλουν να εκδίδονται στο εξωτερικό, χωρίς να πάρει κανείς είδηση τι ακριβώς γίνεται».
porneia_el_taso_in2
H Lilia Vtyrina είναι χορογράφος και γυμνάστρια, η οποία τα τελευταία 12 χρόνια διαμένει μόνιμα και εργάζεται στην Ελλάδα

Ο λάθος στόχος

Η Lilia Vtyrina είναι μια έμπειρη γυναίκα με ισχυρή προσωπικότητα, καθώς στο βιογραφικό της περιλαμβάνονται, μεταξύ πολλών άλλων, ο πρωταθλητισμός στη ρυθμική γυμναστική και η σκληρή εκπαίδευσή της από τότε που ήταν παιδί στον χορό και κατόπιν στη χορογραφία. Η ενασχόλησή της με τη γυμναστική ως προπονήτρια και personal trainer της έχει προσφέρει μεγάλη αναγνωρισιμότητα στην Ελλάδα, καθώς έχει εμφανιστεί επανειλημμένως σε τηλεοπτικές εκπομπές.

Κλείσιμο
Η ίδια γνωρίζει καλά από κακουχίες και είναι κάθε άλλο παρά εύπιστη. Εχοντας σκληραγωγηθεί στα ταπί της ενόργανης γυμναστικής με τους όρους του παιχνιδιού όπως ορίζονταν στη «βιομηχανία των πρωταθλητών» του ρωσικού αθλητισμού, δεν θα μπορούσε να πέσει εύκολα θύμα των μαστροπών. Παρ’ όλα αυτά, εκείνοι προσπάθησαν ξανά και ξανά, με διάφορους τρόπους, να την εντάξουν στο γκρουπ των γυναικών που προωθούν στην πελατεία τους, προσφέροντας, πρακτικά, απεριόριστες σεξουαλικές υπηρεσίες επ' αμοιβή.

Η αφετηρία για την προσωπική περιπέτειά της, όπως μας διηγείται, ήταν η γνωριμία της, για επαγγελματικούς λόγους, με έναν φωτογράφο: «Ο Π. είναι κάποιος που διατηρεί στούντιο φωτογραφήσεων στην περιοχή της Νέας Ιωνίας. Σε αυτόν με σύστησε ο Χ., ο οποίος ασχολείται με το εμπόριο γυναικείων εσωρούχων.

Με έστειλε στον φωτογράφο λέγοντάς μου ότι είναι “άψογος επαγγελματίας”, για να κάνουμε μια φωτογράφηση με τα εσώρουχα που πουλάει. Από εκείνη την ημέρα άρχισαν τα προβλήματά μου. Πρώτα απ’ʼόλα γιατί ο Χ. προτού με στείλει στον φωτογράφο, μου ζήτησε να τον επισκεφτώ στο γραφείο του. Εκεί θα κάναμε μερικές ερασιτεχνικές λήψεις.

Όπως μου είπε, αυτές τις εικόνες θα τις κρατούσε για το προσωπικό του αρχείο». Η Lilia Vtyrina ακολούθως πήγε στο στούντιο του φωτογράφου. Εκείνος ήταν υπερβολικά φιλικός απέναντί της, αφήνοντας να φανεί ότι ήθελε να δημιουργήσει σχέση μαζί της, η οποία μάλιστα να μη σταματήσει στη συγκεκριμένη φωτογράφηση.

Πέταγε διάφορα υπονοούμενα για τις γνωριμίες του μέσα και έξω από την Ελλάδα και πώς θα μπορούσε η ίδια να τις εκμεταλλευτεί προς όφελός της. Βήμα-βήμα, αλλά χωρίς να χάσει χρόνο, τελικά της είπε αυτό που ήθελε: «Εχω τις άκρες μου στο εξωτερικό και, αν θέλεις, μπορώ να στείλω το υλικό σου σε ξένα περιοδικά. Βλέπω να σε κάνουν μέχρι και εξώφυλλο, οπότε θα πάρεις και πολύ καλά λεφτά. Αλλά πρέπει να κάνουμε κι άλλη φωτογράφηση, πιο αισθησιακή».

«Εγώ έχω κάνει στο παρελθόν τέτοιου είδους φωτογραφήσεις, αλλά πάντα σε επαγγελματικό πλαίσιο και με ξεκάθαρους όρους, οι οποίοι είχαν συμφωνηθεί από την αρχή, για το αισθητικό αποτέλεσμα αλλά και το πού θα χρησιμοποιούνταν οι φωτογραφίες. Στην περίπτωση αυτή, όμως, κατάλαβα ότι κάτι δεν πήγαινε καλά. Κυρίως επειδή ο Χ. δεν ζήτησε ούτε ένα καρέ από τη φωτογράφησή μου με τα εσώρουχά του», σημειώνει η ίδια.

Τολμηρές πόζες

Ο φωτογράφος Π., ομότεχνος του «Ελ Τάσο» -κάτι που ίσως δεν είναι τυχαίο-, είπε στη Lilia Vtyrina ότι είχε πολύ μεγάλη εμπειρία από αισθησιακές φωτογραφήσεις, καθώς είχε δουλέψει με πάμπολλες χορεύτριες που συνεργάζονται με νυχτερινά κέντρα. Οταν ο Π. πίστεψε ότι είχε καταφέρει να την πλησιάσει ούτως ώστε να μπορεί να προχωρήσει παρακάτω, της εκμυστηρεύτηκε ότι, εκτός από τις χορεύτριες, φωτογράφιζε τακτικά call girls (κοινώς «βίζιτες») σε τολμηρές πόζες.

«Μου είπε ότι δούλευε πολύ με κοπέλες από τη Ρωσία αλλά και νεαρές Ελληνίδες. Βλέποντας ότι ήμουν άνετη απέναντί του, ο Π. άρχισε να ανοίγεται όλο και περισσότερο. Στο τέλος μου είπε κατευθείαν ότι, αν θέλω, εκείνος μπορεί να με γνωρίσει σε πελάτες του και να εργαστώ κι εγώ ως συνοδός κυρίων. Δηλαδή να πουλάω το κορμί μου για 700 ευρώ το ραντεβού. Οπως μου είπε, μάλιστα, το ίδιο κάνει μια άλλη Ρωσίδα, η Ξ., την οποία εγώ γνώριζα ήδη, καθώς με είχε προσεγγίσει παλαιότερα, πάλι για τον ίδιο λόγο. Είναι γυναίκα ενός Αλβανού εμπόρου κοκαΐνης, η οποία εκδίδεται στην Καραϊβική».
porneia_el_taso_in3

Εντέλει η Lilia Vtyrina με τον φωτογράφο Π. έκανε συνολικά τρεις φωτογραφήσεις. Η τρίτη έγινε σε μια παραλία. Ωστόσο, όπως εικάζει η ίδια, όλο το υλικό θα πρέπει να πουλήθηκε και να διοχετεύτηκε στο εξωτερικό, φυσικά χωρίς την άδειά της. «Μου πήρε υλικό που ανήκει στα προσωπικά μου δεδομένα, με όλες τις γυμνές λήψεις από τη φωτογράφηση που κάναμε χωρίς να μου στείλει αντίγραφα», επισημαίνει στο «ΘΕΜΑ».

Ο Π. είχε μεγάλα σχέδια για τη Lilia. Σύμφωνα πάντα με τους ισχυρισμούς της, της πρότεινε να συνεργαστεί με ινστιτούτο μασάζ στο κέντρο της Αθήνας. Της υποσχέθηκε ότι μπορούσε να βγάλει έως και 4.000 ευρώ τον μήνα και πως θα είχε να κάνει με τον ιδιοκτήτη του χώρου, έναν υποτίθεται «καθωσπρέπει επιχειρηματία». Και η Lilia καταλήγει λέγοντας ότι «μάλιστα ο Π. μού ζήτησε να του συστήσω κι άλλες κοπέλες που ενδεχομένως θα ενδιαφέρονταν. Θα τις φωτογράφιζε κι αυτές πρώτα. Γιατί, απʼ ό,τι φαίνεται, έτσι ξεκινά πάντα η στρατολόγηση των κοριτσιών».
 
Η ώρα της ΕΛ.ΑΣ.

Η Lilia Vtyrina είναι μία από τις ελάχιστες γυναίκες που απέκρουσαν τις προτάσεις των μαστροπών. Και όχι μόνο αρνήθηκε να μπλεχτεί στον ιστό της πορνείας, αλλά προχώρησε σε καταγγελίες στην Αστυνομία. Προκειμένου να προστατευτεί από μελλοντικές οχλήσεις εκ μέρους των μαστροπών, πρόσφατα επισκέφτηκε την Υπηρεσία Διαχείρισης και Ανάλυσης Πληροφοριών, στον 8ο όροφο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής.

Εκεί κατέθεσε πολύ σημαντικά στοιχεία γύρω από τη δράση του κυκλώματος, αποκαλύπτοντας καίριες λεπτομέρειες για το πώς το παράνομο αυτό δίκτυο πορνείας έχει απλώσει τα πλοκάμια του σε όλο το Λεκανοπέδιο - και, πιθανότατα, όχι μόνο. Κίνητρό της ήταν η εξασφάλιση της δικής της προστασίας, με την πρωτοβουλία της, όμως, να αποταθεί στη ΓΑΔΑ αναγκάζει τις Αρχές να αναλάβουν δράση. Γιατί η εμπειρία της, όπως και οι δοκιμασίες που υπέστη η 19χρονη από την Ηλιούπολη, φαίνεται πως είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου σε μια πολύ βρόμικη και εξίσου σοβαρή υπόθεση.

Ειδήσεις σήμερα: 

Στις 49 οι δασικές φωτιές που εκδηλώθηκαν το τελευταίο 24ωρο - Συνεχίζεται η μάχη στο Αραχναίο Αργολίδας

Σεισμός 3,4 Ρίχτερ στη Θήβα – Αισθητός και στην Αττική

Νεκρή 31χρονη από κορονοϊό – Δεν είχε εμβολιαστεί
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης