Ο «El Taso» της Ηλιούπολης που έσπρωχνε κοριτσάκια στην πορνεία

Ο «El Taso» της Ηλιούπολης που έσπρωχνε κοριτσάκια στην πορνεία

Η σύλληψη του 39χρονου αστυνομικού και οι καταθέσεις της 19χρονης αποκαλύπτουν τη δράση του αρχιμαστροπού - Aπό 180 έως 4.000 ευρώ o τιμοκατάλογος των ερωτικών υπηρεσιών - Το δίκτυο εμπορίας λευκής σάρκας «διαφήμιζε» τα κορίτσια μέσω ανοιχτού σάιτ με πραγματικές φωτογραφίες και αποκόμιζε εκατομμύρια κάθε χρόνο - Με ναρκωτικά και απειλές κρατούσαν αιχμάλωτες τις ανήλικες - Τι λένε στο «ΘΕΜΑ» δύο από τα θύματα των μαστροπών

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
mastropos-astynomikos-me-el-taso-arthro
Το παρατσούκλι «Ελ Τάσο», κατά το «Ελ Τσάπο» του διαβόητου αρχιβαρόνου των Νοτιοαμερικανών Narcos, είναι το μόνο στοιχείο φαιδρότητας στην υπόθεση του δικτύου μαστροπείας. Ολο το υπόλοιπο είναι απλώς τραγικό. Υπό τις εντολές του «Ελ Τάσο», ενός πρώην φωτογράφου που εξελίχθηκε στον πιο ισχυρό παράγοντα του χώρου, περίπου 50 Ελληνίδες νοικιάζουν το κορμί τους συστηματικά και, μάλιστα, πολλές φορές μέσα στην ημέρα. Οχι μόνο σαν παράνομες πόρνες, αλλά και σαν κανονικές σκλάβες του σεξ, βάσει ενός αναλυτικού καταλόγου ο οποίος προβλέπει αμοιβές από 180 έως 4.000 ευρώ για κάθε call girl. Οι τιμές διαφοροποιούνται αναλόγως του είδους των προσφερόμενων ερωτικών υπηρεσιών και της διάρκειάς τους.

Η σύλληψη του 39χρονου αστυνομικού στην Ηλιούπολη, τα στοιχεία που αποκαλύπτονται λίγο-λίγο μέσα από τις καταγγελίες της 19χρονης, καθώς και άλλων γυναικών οι οποίες εκδίδονταν υπό παρόμοιες συνθήκες, αποτυπώνουν τη δράση ενός κυκλώματος στυγνής εκμετάλλευσης και απροκάλυπτης εμπορίας λευκής σάρκας. Τα έσοδα, όλα «μαύρα» και παράνομα, μετρώνται σε εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο, ενώ η διαδικασία κλεισίματος των ραντεβού με την πελατεία είναι ελεύθερα προσβάσιμη στον καθέναν. Γι’ αυτό και προκαλεί εντύπωση -αν μη τι άλλο- η αυτοπεποίθηση του «Ελ Τάσο» και των όποιων συνεργών του, ότι καμία υποδιεύθυνση της ΕΛ.ΑΣ., ούτε καν το ΣΔΟΕ δεν θα δοκίμαζε να διερευνήσει λίγο βαθύτερα το τι κρύβεται πίσω από μια πασίγνωστη ιστοσελίδα όπου εκτίθενται τα προς ενοικίαση κάλλη των «μαγικών κοριτσιών».

El-Taso-_aristera
Ο «Ελ Τάσο» (αριστερά) με τον συλληφθέντα αστυνομικό Δημήτρη Μπουγιούκο. Οι δύο άντρες διατηρούσαν στενή φιλική σχέση, τώρα, όμως, φημολογείται ότι βρίσκονται στα μαχαίρια

Το «ΘΕΜΑ» συνομίλησε με τουλάχιστον δύο από τα θύματα των μαστροπών. Από τις μαρτυρίες τους αναδύονται οι απάνθρωπες πτυχές μιας υπόθεσης που μοιάζει να έχει ξεθαφτεί από πρακτικές παρελθόντων αιώνων. Οπως χαρακτηριστικά αναφέρει μία γυναίκα που είχε την ατυχία να μάθει εκ των έσω πώς λειτουργεί το κύκλωμα εκπόρνευσης, «μας εκβίαζαν ότι αν τολμούσαμε να φύγουμε από το σπίτι, θα έστελναν πρόστυχες φωτογραφίες στους γονείς μας. Ετσι φοβέριζαν περισσότερο τις πιο μικρές και ιδιαίτερα όσες είχαν φέρει από την επαρχία. Αυτές φοβόντουσαν να αντιδράσουν περισσότερο από τις άλλες. Εγώ είπα “τέρμα, ως εδώ, θα πάω στην Αστυνομία κι ό,τι θέλει ας γίνει”, όταν διαπίστωσα ότι ανάμεσά μας υπήρχαν και ανήλικες».

Οι συνθήκες διαβίωσης των κοριτσιών, πρακτικά σαν κρατούμενες από τους «προστάτες» τους, λίγο απέχουν από εκείνες μιας μικρής δουλοπαροικίας: «Στο ίδιο διαμέρισμα μπορεί να έμεναν 3 και 4 κορίτσια. Δεν πλήρωναν ενοίκιο, ούτε όμως έπαιρναν τα λεφτά τους από τα ραντεβού». Ο άγραφος νόμος του κυκλώματος ορίζει ότι, αφού αφαιρεθεί η πάγια αμοιβή του οδηγού, ο οποίος φροντίζει για τη μεταφορά της εκάστοτε κοπέλας στο σημείο του ραντεβού και την ασφαλή επιστροφή της στη βάση, ο «Ελ Τάσο» μοιράζεται με την εκδιδόμενη επί ίσοις όροις (50-50%) το σύνολο της αμοιβής. Παρ’ όλα αυτά, το μεγάλο αφεντικό είχε την ευχέρεια να αθετεί την ανύπαρκτη, ούτως ή άλλως, συμφωνία και να υποκαθιστά τα μετρητά με ναρκωτικά: «Πολλές φορές μάς έλεγε γελώντας ότι “εδώ μέσα ισχύει ό,τι λέω εγώ. Και εγώ λέω: free coke for all. Ξέρετε δεν ξέρετε αγγλικά, καλύτερη κόκα από αυτή που σας δίνω εγώ δεν θα βρείτε πουθενά. Στον παράδεισο σας έχω, τραβήξτε μία (σ.σ.: μυτιά) και θα με θυμηθείτε».

Το διαμέρισμα των οργίων

Μοιάζει απίστευτο, αλλά όλα όσα περιγράφονται από τις πρωταγωνίστριες αυτής της ιστορίας διαδραματίζονται στην Αθήνα, σε κατοικίες όπου πολύ νεαρές κοπέλες, ενίοτε από την επαρχία, κρατούνταν έγκλειστες και υπό καθεστώς ομηρίας. Εκτός από τις διηγήσεις, υπάρχουν και φωτογραφίες από το εσωτερικό ενός μεγάλου διαμερίσματος, το οποίο χρησιμοποιούνταν από τους μαστροπούς ως βασικός χώρος φιλοξενίας οργίων. Με ένα υπερμέγεθες τζακούζι να δεσπόζει, τζάκι, στρογγυλό τραπέζι και αισθησιακό ημίφως, το όλο σκηνικό παραπέμπει, όσο πιο κραυγαλέα γίνεται, σε αίθουσα τέλεσης ρωμαϊκών οργίων. Οι δήθεν αλαβάστρινοι κίονες και οι νεοκλασικές προτομές, οι χρυσές επενδύσεις κ.λπ. συντείνουν στην ενορχήστρωση της φαντασίωσης, έτσι ώστε ο πελάτης να λαμβάνει στο υποσυνείδητο το μήνυμα ότι «εδώ μέσα όλα επιτρέπονται».

antro-kyklomatos-ilioypolimastropia-1
Το εσωτερικό του διαμερίσματος των οργίων
Κλείσιμο

Στο αντίστοιχο site κάθε διαθέσιμο κορίτσι εκτίθεται με πραγματικές φωτογραφίες και βίντεο. Ο «Ελ Τάσο» δεν παραπλανά τον πελάτη, αυτό που βλέπει ο ενδιαφερόμενος, αυτό αγοράζει. Κάθε κορίτσι παρουσιάζεται με το «βιογραφικό» του, δηλαδή τα βασικά και «κρίσιμα» σωματομετρικά χαρακτηριστικά, με ιδιαίτερη έμφαση στο αν το στήθος του είναι φυσικό ή έχει υποστεί επέμβαση για την αύξηση του όγκου του με ενθέματα σιλικόνης. Λαμβάνοντας ένα τυχαίο παράδειγμα, στο σούπερ μάρκετ του επί πληρωμή σεξ, ο υποψήφιος πελάτης, εκτός από το οπτικοακουστικό υλικό (γυμνές προκλητικές φωτογραφίες και βίντεο αποθηκευμένα σε διεθνές πορνογραφικό site), μπορεί να διαβάσει και κείμενα όπως το ακόλουθο:

«Η Κ. είναι ένα εξαίσιο μοντέλο με μακριά μαύρα μαλλιά και λεπτή μέση. Είναι πολύ σέξι και συναρπαστική. Ικανή να σας ανάψει με ένα της βλέμμα. Τα πράσινα μάτια της, ο πανέμορφος κ... και τα καυτά της στήθη θα σας καθηλώσουν. Ξέρει πώς να συμπεριφέρεται και πώς να δώσει ευχαρίστηση σε έναν άνδρα. Εχει περιποιημένη εμφάνιση, πολύ ελκυστική φιγούρα και ατελείωτο κορμί. Μπορεί επίσης να σας συνοδέψει σε κάποια δεξίωση, για ποτό ή δείπνο. Θα εκπλαγείτε με τις παρακάτω υπηρεσίες της: Φιλιά με γλώσσα, στριπτίζ, στάση 69, στοματικό χωρίς προφυλακτικό, συνοδεία για ποτό, παιχνίδια ρόλων, λεσβιακό, ομαδικό σεξ, μπάτσελορ, ερωτικό μασάζ. Μην περιμένεις άλλο, κλείσε ραντεβού με την Κ.». Ο αριθμός του κινητού τηλεφώνου για το επόμενο βήμα αναγράφεται με έντονα κόκκινα στοιχεία στην οθόνη. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα, ανήκει σε «Γραφείο Συνοδών», το οποίο και θα φροντίσει να στείλει το κορίτσι της αρεσκείας του πελάτη ή και της παρέας του «στο χώρο σου ή όπου αλλού θέλεις στην Αθήνα και την περιφέρειά της». Ως προς τον τιμοκατάλογο και το μενού, η Κ. διατίθεται από τον «Ελ Τάσο» και τους υπασπιστές του για μία ώρα προς 180 ευρώ. Η 6ωρη συντροφιά κοστίζει 950, η 12ωρη 2.000 και οι 24 ώρες 4.000 ευρώ. Η Κ. αυτοσυστήνεται ως «Ελληνίδα, 32 ετών, διαθέσιμη για άνδρες, γυναίκες και ζευγάρια». Επίσης, εκτός από ελληνικά, η Κ. μιλά και αγγλικά.

DSC_5161-scaled
Φωτογραφία κοριτσιού δίπλα σε πισίνα για τις ανάγκες της «διαφήμισης» της δράσης του κυκλώματος
Από το σχολείο στο πορνείο

Ο «Ελ Τάσο» δεν είναι καθόλου άγνωστος στις διωκτικές αρχές. Παλαιότερα, μια 17χρονη μαθήτρια Λυκείου είχε καταγγείλει στην Αστυνομία ότι ο αρχι-μαστροπός την πίεζε να δοκιμάσει την πορνεία, υποσχόμενος πολύ και εύκολο χρήμα. Ως πρώτο βήμα ο «Ελ Τάσο» ζήτησε από το κορίτσι να ποζάρει για μια αισθησιακή, γυμνή φωτογράφηση. Οι εικόνες θα δημοσιεύονταν στην ιστοσελίδα του γραφείου συνοδών, υποτίθεται χωρίς να διακρίνονται τα χαρακτηριστικά του προσώπου της. Σε σχέση με την αμοιβή, το αφεντικό ενημέρωσε τη 17χρονη ότι θα ξεκινούσε από τα 130 ευρώ ανά ώρα σεξουαλικής συνεύρεσης με τον πελάτη. Από αυτά θα έμεναν στο κορίτσι 60, ενώ ο «Ελ Τάσο» θα κρατούσε τα υπόλοιπα 70, μέσω του οδηγού-εισπράκτορα.

Εάν, όμως, στην πορεία διαπιστωνόταν ότι η πελατεία επεδείκνυε αυξημένο ενδιαφέρον για το συγκεκριμένο κορίτσι, τότε η αμοιβή θα αναπροσαρμοζόταν προς τα επάνω. Το αν αυτό ίσχυσε δεν είναι γνωστό. Διότι εν τω μεταξύ η 17χρονη επαναστάτησε μόλις κατάφερε να συνειδητοποιήσει πού ακριβώς είχε μπλέξει. Κατέφυγε στην Αστυνομία και ο «Ελ Τάσο» συνελήφθη. Παρέμεινε προφυλακισμένος για τρεις μήνες και κατόπιν αφέθηκε ελεύθερος αντί μεγάλης χρηματικής εγγύησης και υπό περιοριστικούς όρους εν όψει της δίκης του. Οπως ήταν αναμενόμενο, καταδικάστηκε, όταν όμως αποφυλακίστηκε αφού εξέτισε την ποινή του, ο «Ελ Τάσο», σύμφωνα με πληροφορίες, επέστρεψε στην επιχείρησή του. Φέρεται ότι στη θέση του παλαιότερου site δημιούργησε ένα καινούριο, αυτή τη φορά καλύτερα κρυμμένος, ώστε να μην υπάρχει το παραμικρό στοιχείο που να τον συνδέει με την εκμετάλλευση γυναικών.

Οσο για το θύμα του, τη 17χρονη η οποία τον έστειλε στη φυλακή -έστω και προσωρινά-, μάλλον δεν θα ξεχάσει ποτέ πώς ο «Ελ Τάσο» την είχε ξεναγήσει στο διαμέρισμα-μπορντέλο, με τους κίονες και τον κιτς διάκοσμο. Και πώς την έβαλε σε πρόγραμμα ραντεβού από Δευτέρα έως Παρασκευή, μόνο κατά τις απογευματινές ώρες, εφόσον το πρωί ήταν απασχολημένη στο σχολείο. «Το πρωί μαθήτρια, το βράδυ πόρνη», εκτός από τίτλος καλτ ταινίας της δεκαετίας του ’80, έγινε για άλλη μια φορά κατά κυριολεξία πραγματικότητα στη σημερινή Ελλάδα.

Δείτε βίντεο: Ο «El Taso» της Ηλιούπολης που έσπρωχνε κοριτσάκια στην πορνεία
Ο «El Taso» της Ηλιούπολης που έσπρωχνε κοριτσάκια στην πορνείαΕιδήσεις σήμερα: 

Κυριαρχεί η μετάλλαξη Δέλτα - «Αχίλλειος πτέρνα» η διασκέδαση στη μάχη ενάντια στην πανδημία


Ιερά Σύνοδος: Με ποια επιχειρήματα προτρέπει τους πιστούς να εμβολιαστούν

NBA: Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στην κορυφή του κόσμου - Οδήγησε τους Μπακς στο πρωτάθλημα, βγήκε και MVP των τελικών
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης