Ιστιοφόρο 20 εκατ. δολαρίων: Αυτός είναι ο δεύτερος «Σκορπιός» του Ριμπολόβλεφ

Ιστιοφόρο 20 εκατ. δολαρίων: Αυτός είναι ο δεύτερος «Σκορπιός» του Ριμπολόβλεφ

Ο Ρώσος κροίσος μετά την επένδυση των 165 εκατ. ευρώ στο νησί του Ωνάση προχώρησε στη ναυπήγηση του «Skorpios» - Με μήκος 43 μέτρων και ταχύτητα άνω των 15 κόμβων, θεωρείται
ένα από τα γρηγορότερα αγωνιστικά ιστιοπλοϊκά σκάφη - Πώς ξεκίνησε η αγάπη του μεγιστάνα για την ιστιοπλοΐα και γιατί συμμετέχει σε αγώνες κρατώντας ο ίδιος το πηδάλιο

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
skorpios_ribolovlev_art
«Πιθανότατα κανένα άλλο άθλημα δεν σου δίνει μια τέτοια αίσθηση ελευθερίας και συναισθηματική έξαψη», είχε δηλώσει ο Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ το 2019 στο περιοδικό «Nautor’s Swan» για την ιστιοπλοΐα, προσθέτοντας: «Εδώ, όπως και στις επιχειρήσεις, πρέπει να μπορείς να παίρνεις γρήγορες αποφάσεις».

Η απόφαση όμως που είχε πάρει πριν από τέσσερα περίπου χρόνια, προτού συναντήσει τον πρόεδρο του Nautor Group Λεονάρντο Φεραγκάμο και τον σχεδιαστή σκαφών Χουάν Κουγιουμτζάν, δεν ήταν καθόλου γρήγορη.

Ο Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ θέλει να πρωταγωνιστεί στο άθλημα που τον κάνει να νιώθει την απόλυτη ελευθερία και για να το καταφέρει αυτό, παρά τις διακρίσεις και τα κύπελλα που έχει μέχρι τώρα, έπρεπε να δαπανήσει ένα καθόλου ευκαταφρόνητο ποσό για να έχει το «γρηγορότερο αγωνιστικό ιστιοπλοϊκό σκάφος», όπως χαρακτηρίζεται πλέον το «Skorpios».

ClubSwan 125  - The record breaker changing the rules of the sailing world


Ο Ριμπολόβλεφ δεν έγινε δισεκατομμυριούχος από ένα καπρίτσιο της τύχης, ποντάροντας σε αριθμημένα τετραγωνάκια. Εχτισε την περιουσία του μεθοδικά. Αλλά η αναγκαστική απομάκρυνσή του από την Uralkali το καλοκαίρι του 2010 τον έκανε ξαφνικά δισεκατομμυριούχο. Σύμφωνα με το Bloomberg Billionaires Index, η περιουσία του Ρώσου κροίσου ανέρχεται σε 10,9 δισ. δολάρια.
Κλείσιμο
Ετσι, το να ξοδέψει 20 εκατ. δολάρια για το νέο αγωνιστικό σκάφος 43 μέτρων που θα τον φέρει στην κορυφή των πρωταθλημάτων ιστιοπλοΐας δεν ήταν κάτι που του προκάλεσε κάποιο προβληματισμό ή στεναχώρια.

Μετά από τέσσερα χρόνια στο φινλανδικό ναυπηγείο της Nautor Clubswan, ο νέος «Skorpios» του Ριμπολόβλεφ ήταν έτοιμος για να παραδοθεί στον ιδιοκτήτη του. Με μήκος 43 μέτρων και ταχύτητα άνω των 15 κόμβων, θεωρείται αυτή τη στιγμή ένα από τα γρηγορότερα ιστιοπλοϊκά. Μένει βέβαια να αποδειχτεί και στην πράξη τον ερχόμενο Αύγουστο, όταν ο Ριμπολόβλεφ και η ομάδα του θα συμμετάσχουν στον υπεράκτιο αγώνα Rolex Fastnet Race που θα ξεκινήσει στις 8 Αυγούστου από το Cowes της Αγγλίας και με ενδιάμεσο σταθμό το Fastnet Rock της Ισλανδίας θα καταλήξει στις 13 Αυγούστου στο Cherbourg της Γαλλίας.

«Είμαστε πολύ περήφανοι που ολοκληρώσαμε την κατασκευή του Clubswan 125 Skorpios. Η κατασκευή του είναι ένα ορόσημο στην ιστορία της ιστιοπλοΐας. Είμαστε ευγνώμονες και στον κ. Ριμπολόβλεφ, τον ιδιοκτήτη του σκάφους, που μας εμπιστεύτηκε για να το κατασκευάσει, ενστερνιζόμενος τις ίδιες αξίες που έχουμε κι εμείς για την καινοτομία, την τεχνολογία, την ποιότητα και την αξιοπιστία», θα πει ο πρόεδρος του ομίλου Nautor, και θα προσθέσει: «Το έργο αυτό ήταν καταπληκτικό, ενώ είχαμε την ευκαιρία να συνεργαστούμε με τους καλύτερους σχεδιαστές και τεχνικούς του κόσμου για τη συγκεκριμένη κατασκευή».
SKORPIOS-1-_1_
Ο Ρώσος μεγιστάνας συμμετέχει σε αγώνες ιστιοπλοΐας έχοντας στα χέρια του το πηδάλιο


Το νέο αγωνιστικό σκάφος του Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ κατασκευάστηκε από ειδικό ιταλικό άνθρακα, τιτάνιο και αλουμίνιο. Διαθέτει δύο πηδάλια, ενώ η κλίση του σκελετού κατασκευάστηκε με τέτοιο τρόπο ώστε να μειωθεί το βάρος του και να είναι γρήγορο στο νερό.

Ο αρχιτέκτονας του «Skorpios», Χουάν Κουγιουμτζιάν, αναφέρει: «Οταν άρχισα να δουλεύω στο έργο του ClubSwan 125 μαζί με την ομάδα του Nautor’s Swan αλλά και την ομάδα του Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ ένιωσα ενθουσιασμένος. Επρεπε να σχεδιάσουμε ένα αγωνιστικό ιστιοπλοϊκό που να φτάνει και ίσως να ξεπερνά τους 15 κόμβους. Πλέον θεωρώ ότι το “Skorpios” δημιουργεί ένα ορόσημο στη θαλάσσια βιομηχανία. Το συγκεκριμένο έργο με κάνει πολύ περήφανο γιατί αποτελώ κι εγώ μέρος αυτής της σελίδας στην ιστορία της ιστιοπλοΐας».

Από την πλευρά του, ο αντιπρόεδρος της Nautor Ενρίκο Τσιέφι μετά και τις δοκιμές που έγιναν στο νερό αποκάλυψε: «Στην αρχή ξεκινήσαμε να φτιάχνουμε ένα πολύ γρήγορο αγωνιστικό σκάφος, αλλά στην πορεία των έργων καταλάβαμε ότι αυτό που φτιαχνόταν θα ήταν ένα αγωνιστικό σκάφος που θα σπάσει όλα τα ρεκόρ». Τις παραπάνω δηλώσεις ενστερνίζεται και ο Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ, το πάθος του οποίου για τα θαλάσσια σπορ ξεκίνησε πριν από αρκετά χρόνια με το σέρφινγκ.

Πριν από σχεδόν 6 χρόνια ερωτεύτηκε την ιστιοπλοΐα, γεγονός που τον οδήγησε στη συμμετοχή του σε αγώνες κερδίζοντας το 2019 τον τίτλο του παγκόσμιου πρωταθλητή στην κατηγορία ClubSwan 50. Η ονομασία της ομάδας του δεν ήταν κάτι δύσκολο αφού το «Σκορπιός» είναι πλέον ταυτόσημο με την οικογένεια Ριμπολόβλεφ, η οποία ετοιμάζεται σε λίγα χρόνια να δει και το πολυτελές θέρετρο στο νησί του Ιονίου να παίρνει σάρκα και οστά.

skorpios


Για όσους δεν το γνωρίζουν, ο Ρώσος μεγιστάνας συμμετέχει στους αγώνες ιστιοπλοΐας έχοντας στα χέρια του το πηδάλιο. Και για τον λόγο αυτό εκπαιδεύεται συνεχώς με σκληρές προπονήσεις. Ωστόσο στο πλευρό του βρίσκεται ο κυβερνήτης της ομάδας, ο Ισπανός πρώην πρωταθλητής Ολυμπιακών Αγώνων Φερνάντο Ετσαβάρι.

Ριμπολόβλεφ και Ετσαβάρι οδήγησαν την ομάδα σε σημαντικές διακρίσεις. Πέρυσι κέρδισαν το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο Scarlino της Ιταλίας και έγιναν η πρώτη ομάδα ιστιοπλοϊκών αγώνων που κερδίζει μετάλλια σε δύο συνεχόμενα χρόνια στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ClubSwan 50.

Ο Ριμπολόβλεφ αναμένει με αγωνία την έναρξη του υπεράκτιου αγώνα τον Αύγουστο, το οποίο θα είναι ένα crash test για το «Skorpios», ενώ θα ακολουθήσει ένας ακόμη σημαντικός αγώνας τον ερχόμενο Οκτώβριο.

Φυσικά ο Ρώσος δισεκατομμυριούχος διατηρεί και το άλλο αγωνιστικό του σκάφος που έχει το όνομα «Sparti» από το ομώνυμο νησάκι που έχει αγοράσει η οικογένεια Ριμπολόβλεφ και βρίσκεται απέναντι από τον Σκορπιό.

Τώρα για την επένδυση των 165 εκατ. ευρώ στον Σκορπιό, αυτή βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και πρόκειται να αλλάξει την εικόνα του τουρισμού στην Ελλάδα, μια και θα αποτελεί το πρώτο ιδιωτικό νησί προς ενοικίαση σε κροίσους και θα είναι ένα από τα λίγα σε ολόκληρο τον κόσμο.

Το project, που θα δημιουργήσει τουλάχιστον 152 νέες θέσεις εργασίας, αφορά στην κατασκευή και λειτουργία υποδομής πολυτελούς φιλοξενίας στο νησί Σκορπιός σε συνολική έκταση 161 στρεμμάτων.

Δείτε βίντεο: Ιστιοφόρο 20 εκατ. δολαρίων: Αυτός είναι ο δεύτερος «Σκορπιός» του Ριμπολόβλεφ
Ιστιοφόρο 20 εκατ. δολαρίων: Αυτός είναι ο δεύτερος «Σκορπιός» του Ριμπολόβλεφ



Ειδήσεις σήμερα:

Οι 18-24 «οδηγούν» την επιδημία λόγω πάρτι - Αύξηση και στις μολύνσεις παιδιών

Γονικές παροχές: Πότε «τσιμπάει» η εφορία τα χρήματα που δίνουν οι γονείς στα παιδιά τους

Νεογνό 14 ημερών με κορωνοϊό στην παιδιατρική κλινική του Ρίου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης