Εντοπίστηκε φυτεία με 2.400 χασισόδεντρα στη Φωκίδα

Εντοπίστηκε φυτεία με 2.400 χασισόδεντρα στη Φωκίδα

Η διακίνηση της παραγωγής τους θα απέφερε γύρω στα 900.000 ευρώ!

Fwkida-xasisofyteia2_2
Η άγρια ομορφιά της φύσης σε μια ιδιαίτερα απότομη λόγω κλίσης και εξαιρετικά δύσβατη δασική περιοχή που καλύπτεται από πυκνή βλάστηση στο βουνό κοντά στην κοινότητα Καλλιθέα της Φωκίδας, έκρυβε μια πλήρως οργανωμένη εγκατάσταση στην οποία καλλιεργούνταν σε πολλά επίπεδα 2.400 χασισόδεντρα που η διακίνηση της παραγωγής τους θα απέφερε γύρω στα 900.000 ευρώ!

Όμως, οι αστυνομικοί του τμήματος Ευπαλίου αξιοποίησαν σωστά τις πληροφορίες που είχαν, εντόπισαν την φυτεία στη θέση «Αλευροχιά» και, αφού την επιτήρησαν διακριτικά, οργάνωσαν το πρωί της Πέμπτης αιφνιδιαστική επιχείρηση μαζί με τις Ομάδες Ο.Π.Κ.Ε., Ο.Ε.Π.Τ.Α. και ΔΙ.ΑΣ. Βοιωτίας και Φθιώτιδας. Έτσι, έπιασαν επ’ αυτοφώρω τους δύο αλλοδαπούς καλλιεργητές οι οποίοι κοιμόντουσαν εκείνη την ώρα μέσα σε ένα αυτοσχέδιο κατάλυμα που είχαν φτιάξει! Στην κατοχή τους κατασχέθηκαν πέντε κινητά που εξετάζονται για να διαπιστωθεί αν είχαν και άλλους συνεργούς.

Η φυτεία είχε αναπτυχθεί σε εκχερσωμένο χώρο πολλών επιπέδων και αριθμούσε 1.300 δενδρύλλια κάνναβης ύψους 0,30 ως 1,80 μέτρων, ενώ σε ένα αυτοσχέδιο θερμοκήπιο που είχαν κατασκευάσει οι δράστες καλλιεργούσαν ένα φυτώριο με άλλα 1.100 δενδρύλλια υπό ύψους δυο εκατοστών, τα οποία είχαν φυτέψει μέσα σε μικρές πλαστικές γλάστρες. Όλα τα δενδρύλλια ποτίζονταν με συνεχόμενη ροή νερού από ένα παρακείμενο ρέμα, στο οποίο οι καλλιεργητές είχαν συνδέσει υπέργεια λάστιχα μήκους περίπου 300 μέτρων!

Όλα τα χασισόδεντρα ξεριζώθηκαν και κατασχέθηκαν, όπως και ο εξοπλισμός του ποτίσματος και διάφορα γεωργικά εργαλεία και σύνεργα για τη φροντίδα της φυτείας. Οι δυο αλλοδαποί οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Άμφισσας με τη δικογραφία για καλλιέργεια και διακίνηση ναρκωτικών που σχηματίστηκε σε βάρος τους.
Fwkida-xasisofyteia
Fwkida-xasisofyteia3
Κλείσιμο

Ειδήσεις σήμερα: 

Βιασμός από ιερέα στο Αγρίνιο: Απολογείται τη Δευτέρα - «Κατασκευασμένες οι καταγγελίες», λέει

Καιρός: Συνθήκες καύσωνα με μέγιστες θερμοκρασίες έως 42 βαθμούς - «Καμίνι» η χώρα και το Σαββατοκύριακο

Μεταβιβάζεται σήμερα το Ελληνικό στη Lamda Development
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης