Σπύρος Μεντζελόπουλος: Μία άψογη διαδικασία εμβολιασμού που συνοδεύτηκε από κλήση της Τροχαίας

Σπύρος Μεντζελόπουλος: Μία άψογη διαδικασία εμβολιασμού που συνοδεύτηκε από κλήση της Τροχαίας

Τη δική του εμπειρία γράφει ο Καθηγητής Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών

emboliastiko-kentro-promitheas-1920
«Η πρόσφατη εμφάνιση μεταδοτικότερων και ανθεκτικότερων στα αντισώματα στελεχών του κορωνοϊού (SARS-CoV-2) καθιστά επιτακτική την επιτάχυνση και επιτυχή ολοκλήρωση των προγραμμάτων εμβολιασμού. Στην Ελλάδα, η Εθνική Εκστρατεία Εμβολιασμού στηρίζεται από άρτια οργανωμένα κέντρα με «ναυαρχίδα» το μέγα-εμβολιαστικό κέντρο «Προμηθέας» στη λεωφόρο Κηφισίας. Στο κέντρο «Προμηθέας», η συμπεριφορά και αποτελεσματικότητα των εργαζομένων και η συγκεκριμένη χωροταξική κατανομή των εμβολιαστικών γραμμών συντελούν στην επιτυχή διεκπεραίωση περίπου του 5-6% των ημερήσιων εμβολιασμών στην Ελλάδα – μία επίδοση πανάξια θερμών συγχαρητηρίων», γράφει ο Σπύρος Μεντζελόπουλος, Καθηγητής Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. 

kathigitis
O Σπύρος Μεντζελόπουλος, Καθηγητής Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Ιατρός Α΄ Κλινικής Εντατικής Θεραπείας, Γ.Ν.Α. «Ευαγγελισμός»

Στο κείμενό του συνεχίζει γράφοντας: «Η μόνη «μελανή» κηλίδα στην εξαιρετική εικόνα του κέντρου «Προμηθέας» αφορά στην έλλειψη πρόβλεψης για πάρκινγκ, με αποτέλεσμα να έχω τη δυνατότητα να αφηγηθώ την εξής μάλλον «κοινότυπη» εμπειρία: Το Σάββατο 12/6 η σύζυγός μου είχε ραντεβού για την πρώτη δόση του εμβολίου mRNA1273 (Moderna). Ξεκινήσαμε με το Ι.Χ. όχημά μου από απόσταση 10 χιλιομέτρων και φθάσαμε 30 λεπτά πριν την ώρα του ραντεβού στη συνωστισμένη από μικρά και μεγάλα οχήματα περιοχή του εμβολιαστικού κέντρου. Λόγω απουσίας ειδικής σήμανσης για πάρκινγκ και μετά από 3 κύκλους γύρω από το κέντρο, αποφάσισα να σταθμεύσω στην οδό Αγησιλάου, παραπλεύρως του κέντρου, όπως και δεκάδες άλλοι οδηγοί. Ο εμβολιασμός και η μετέπειτα παραμονή 15 λεπτών στο κέντρο για «παρακολούθηση» εξελίχθηκαν ομαλά, χωρίς την παραμικρή καθυστέρηση. Η συνολική παραμονή μας στο κέντρο «Προμηθέας» ήταν περίπου 30-40 λεπτά. Η σύζυγός μου ανέφερε «άτυπα ενοχλήματα» από τον ανώτερο αεραγωγό και αποφασίσαμε να ξεκινήσουμε με κατεύθυνση το κέντρο της Αθήνας ώστε εάν χρειαζόταν να έχουμε ταχεία πρόσβαση στον «Ευαγγελισμό», όπου και εργάζομαι. Στη διαδρομή προς το Κολωνάκι και ενώ τα «ενοχλήματα» μετά το εμβόλιο είχαν αρχίσει να υποχωρούν παρατηρήσαμε ότι κάτω από τον αριστερό υαλοκαθαριστήρα βρισκόταν μία κλήση της Τροχαίας Αμαρουσίου για παράνομη στάθμευση επί του πεζοδρομίου της οδού Αγησιλάου.

Το αγαθό της ανοσίας απέναντι στη μεγάλη απειλή κατά της δημόσιας υγείας προφανώς και υπερτερεί συντριπτικά του κόστους μίας κλήσης. Οι παραβάσεις του Κ.Ο.Κ. οφείλουν να τιμωρούνται συστηματικά στην Αθήνα των άλυτων κυκλοφορικών προβλημάτων. Δυστυχώς, η έλλειψη πρόβλεψης πάρκινγκ και η αντίστοιχη ταλαιπωρία, αλλά ίσως και το κόστος των πιθανώς «στοχευμένων» κλήσεων θα μπορούσαν θεωρητικά ακόμα και να αποτρέψουν ορισμένους «έντονα αμφιταλαντευόμενους» συμπολίτες μας από τον απόλυτα απαραίτητο εμβολιασμό τους. Εάν αυτό μεταφραζόταν (ή έχει ήδη μεταφραστεί) σε π.χ. 5-10 επιπρόσθετες εντατικές νοσηλείες ή/και θανάτους από το Φεβρουάριο μέχρι σήμερα, πόσες χιλιάδες κλήσεις επί της οδού Αγησιλάου θα χρειάζονταν για να αποσβεσθεί το εν λόγω «κόστος»;;; Η επίγνωση της κρισιμότατης ανάγκης για την επιτυχία της επιχείρησης «Ελευθερία» οφείλει να οδηγεί την Πολιτεία στην άμεση εξάλειψη ακόμα και του «ευτελέστερου» σχετικού «αντικινήτρου» για τους πολίτες. Στην περίπτωση του εξαιρετικού κέντρου «Προμηθέας» χρειάζεται άμεσα και αυτονόητα ένας επαρκής και ασφαλής χώρος στάθμευσης οχημάτων!».

Ειδήσεις σήμερα

Διαψεύδει ο Τούρκος αρχιμαφιόζος Σεντάτ Πεκέρ ότι συνελήφθη στο Ντουμπάι

Ο Γουασάμπι το πεκινουά θριάμβευσε στον διαγωνισμό σκύλων Westminster Kennel Club - Δείτε βίντεο

Πανελλαδικές εξετάσεις 2021: Αυτό είναι το θέμα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης