Δολοφονία συζύγου Κορφιάτη: Στο Μονακό αναζητούν τον κατηγορούμενο εφοπλιστή

Δολοφονία συζύγου Κορφιάτη: Στο Μονακό αναζητούν τον κατηγορούμενο εφοπλιστή

Οι Αρχές αναζήτησαν τον κατηγορούμενο  στο σπίτι του στο Ψυχικό - Ξεκίνησαν οι διαδικασίες έκδοσης διεθνούς εντάλματος σε βάρος του - Κατηγορείται για απλή συνέργεια σε ανθρωποκτονία και απόπειρα ανθρωποκτονίας - Φέρεται να διέθεσε σκάφος του στους δολοφόνους για τη διαφυγή τους

zakinthosmainn
Άφαντος παραμένει ο 44χρονος εφοπλιστής, που κατηγορείται για συμμετοχή στη δολοφονία της 37χρονης Χριστίνας Κλουτσινιώτη, συζύγου του δολοφονηθέντος επιχειρηματία Ντίμη Κορφιάτη. Παρά τις έρευνες στο σπίτι του στο Ψυχικό δεν βρέθηκε και οι πληροφορίες από την Αστυνομία λένε ότι πιθανότατα έχει «δραπετεύσει» στο Μονακό όπου διατηρεί κατοικία. Έτσι, ξεκίνησαν οι διαδικασίες διεθνοποίησης του εντάλματος σύλληψης που εκκρεμεί σε βάρος του και οι ελληνικές αρχές έχουν έρθει σε επαφή με την Interpol για τα διαδικαστικά. Ο 44χρονος εφοπλιστής φέρεται σύμφωνα με τη δικογραφία να διέθεσε το φουσκωτό σκάφος στην ομάδα εκτέλεσης προκειμένου να περάσουν από τις ακτές της Πελοποννήσου στη Ζάκυνθο, να εκτελέσουν το συμβόλαιο θανάτου και να περάσουν και πάλι στην Πελοπόννησο, αντιμετωπίζοντας τις κατηγορίες της απλής συνέργειας σε ανθρωποκτονία και απόπειρας ανθρωποκτονίας. Η Ασφάλεια Αττικής ενεργώντας με μεθοδικότητα κατάφερε να εξιχνιάσει τη δολοφονία που σημειώθηκε πριν έναν ακριβώς χρόνο στη Ζάκυνθο (9 Ιουνίου) και να είναι πολύ κοντά στη λύση του γρίφου για τη δολοφονία και του 54χρονου στις 7 Μαΐου.

Όλο το χρονικό της εξιχνίασης

Από τις έρευνες της Αστυνομίας για την εξιχνίαση της υπόθεσης, σύμφωνα με την παρουσίαση που έκανε ο επικεφαλής της Ασφάλειας Αττικής υποστράτηγος Πέτρος Τζεφέρης παρουσία του προισταμένου του Ανθρωποκτονιών Κωνσταντίνου Χασιώτη και του επικεφαλής του ΥΔΕΖΙ κ. Ζαχαράκη, προκύπτουν τα εξής: Μεσημβρινές ώρες της 09-06-2020 στη Ζάκυνθο, δύο άτομα τα οποία επέβαιναν σε μηχανή μεγάλου κυβισμού, πυροβόλησαν επανειλημμένα σε βάρος του 53χρονου επιχειρηματία και της 37χρονης συζύγου του, οι οποίοι επέβαιναν σε δίκυκλη μοτοσυκλέτα, οδηγούμενη από τον πρώτο. Αποτέλεσμα ήταν ο θανάσιμος τραυματισμός της συνοδηγού και ο σοβαρός τραυματισμός του οδηγού, ενώ οι δράστες διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

Από τη συνολική αξιολόγηση του προανακριτικού υλικού, όπως σχηματίσθηκε σταδιακά σε χρονικό διάστημα ενός έτους, προέκυψαν με χρονολογική σειρά τα γεγονότα πριν, κατά τη διάρκεια του εγκλήματος, αλλά και μετά από αυτό, καθώς και η εμπλοκή καθενός από τους δράστες.

Συγκεκριμένα, βραδινές ώρες της 04/05-06-2020, δύο από τους συλληφθέντες (38 & 36 ετών αντίστοιχα), κανόνισαν και πραγματοποίησαν τη μεταφορά του φουσκωτού σκάφους ιδιοκτησίας 44χρονου κατηγορουμένου-μη συλληφθέντα, από την Αθήνα στην Ηλεία.

Εκεί το σκάφος, παρελήφθη από 63χρονο συλληφθέντα (σήμερα έγκλειστος σε κατάστημα κράτησης) και με τη βοήθεια 50χρονου συλληφθέντα, το απέκρυψε σε αποθήκη ξυλείας ιδιοκτησίας του τελευταίου, όπου και παρέμεινε κρυμμένο έως και την 08-06-2020.

Βραδινές ώρες της 08-06-2020, οι συλληφθέντες (38 & 39 ετών), μετέβησαν από την Αθήνα στην Ηλεία, όπου σε αποθήκη-ξυλουργείο συναντήθηκαν με τον 63χρονο συλληφθέντα (σήμερα έγκλειστο σε κατάστημα κράτησης) και τον 60χρονο συλληφθέντα, ιδιοκτήτη της αποθήκης.

Κλείσιμο
Στη συνέχεια, οικείο πρόσωπο του 60χρονου μετέφερε το σκάφος με φορτηγό όχημα, από την αποθήκη σε λιμάνι μικρών σκαφών, σε παράκτια περιοχή της Ηλείας. Την ίδια μέρα (08-06-2020), οι συλληφθέντες 38 και 39 ετών, έθεσαν εν πλω το σκάφος και μετέβησαν στη Ζάκυνθο.

Κατά την άφιξή τους, τους ανέμεναν οι συλληφθέντες 35 & 36 ετών και η μη συλληφθείσα 27 ετών, με τους οποίους ενώθηκαν σε ομάδα και αναζήτησαν το 53χρονο θύμα.

Αμέσως μετά την τέλεση του εγκλήματος την 09-06-2020, οι 38χρονος και 39χρονος συλληφθέντες, με τη βοήθεια συνεργών τους, εγκατέλειψαν σε άγνωστο σημείο τη μοτοσικλέτα, επιβιβάσθηκαν στο ίδιο φουσκωτό σκάφος και διέφυγαν από τη Ζάκυνθο.

Την επόμενη μέρα (10-06-2020), ο 35χρονος συλληφθείς μετέβη σε λιμάνι της Ζακύνθου, όπου με διάφορα καθαριστικά είδη, καθάρισε το σκάφος, το οποίο εντοπίστηκε σε λιμάνι της Ζακύνθου την 11-06-2020 και κατασχέθηκε.

Απογευματινές ώρες της 07/06/2021 πραγματοποιήθηκε ευρείας κλίμακας συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση σε Αττική, Ζάκυνθο και Ηλεία από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκλημάτων Κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφάλειας Ζακύνθου και την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πύργου.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, εντοπίστηκαν και προσήχθησαν έξι (6) από τους δράστες της υπόθεσης, ενώ την 08/06/2021 εμφανίστηκε αυθόρμητα ένας (1) ακόμη κατηγορούμενος. Στη δικογραφία περιλαμβάνονται ακόμα 2 άτομα τα οποία αναζητούνται και ένας έγκλειστος σε κατάστημα κράτησης.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε, υποβλήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ζακύνθου, ο οποίος παρέπεμψε την υπόθεση για διενέργεια κύριας ανάκρισης. Σε βάρος των δραστών εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης, πλην του ενός εκ των κατηγορουμένων, που είναι ήδη κρατούμενος σε Κατάστημα Κράτησης, ενώ πρωινές ώρες της 9ης Ιουνίου, οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Σχετικά με το ποινικό παρελθόν των δραστών, ενδεικτικά αναφέρεται ότι 6 από τους κατηγορουμένους έχουν απασχολήσει κατά το παρελθόν για διάφορα αδικήματα, όπως για απόπειρα ανθρωποκτονίας, εγκληματική οργάνωση, εκβίαση, απειλή, εξύβριση, σωματικές βλάβες, πλαστογραφία, τοκογλυφία, καθώς και για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων και ναρκωτικών.

Ειδήσεις σήμερα:

Στον εισαγγελέα οι επτά συλληφθέντες για τη δολοφονία της συζύγου του Ντίμη Κορφιάτη - Δείτε φωτογραφίες

Σταμάτησαν από σήμερα τη διάθεση των self test τα φαρμακεία της Θεσσαλονίκης

Επιστρέφει από το Σάββατο η μουσική στην εστίαση και διευρύνεται το ωράριο κυκλοφορίας - Τι θα εισηγηθούν οι επιστήμονες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης