Έσωσαν ελάφι που παγιδεύτηκε σε δίχτυα στη Ρόδο

Έσωσαν ελάφι που παγιδεύτηκε σε δίχτυα στη Ρόδο

Το άτυχο πλατώνι, όπως λένε οι ντόπιοι τα ελάφια του είδους dama- dama, θα πέθαινε από πείνα ή δίψα καθώς ήταν ακινητοποιημένο στα δίχτυα χωρίς να μπορεί να απελευθερωθεί

Rodos-elafi
Στάθηκε τυχερό μέσα στην ατυχία του, ένα από τα ελάφια- σύμβολα της Ρόδου το οποίο είχε παγιδευτεί στα πλαστικά δίχτυα της περίφραξης ενός αγροκτήματος στην περιοχή Μεσαναγρού της νότιας Ρόδου, καθώς το είδε ένας κάτοικος και ειδοποίησε δασοφύλακες της Διεύθυνσης Δασών Δωδεκανήσου.

Το άτυχο πλατώνι, όπως λένε οι ντόπιοι τα ελάφια του είδους dama- dama, θα πέθαινε από πείνα ή δίψα καθώς ήταν ακινητοποιημένο στα δίχτυα χωρίς να μπορεί να απελευθερωθεί. Οι δασοφύλακες που έτρεξαν κοντά του, κατάφεραν μέσα σε λίγα λεπτά να το απεγκλωβίσουν χωρίς να έχει τραυματιστεί και το άφησαν ελεύθερο στο φυσικό του περιβάλλον.

Κάθε χρόνο στις αρχές του καλοκαιριού, παγιδεύονται πολλά αρσενικά ελάφια σε πλαστικά δίχτυα περίφραξης ή συρματοπλέγματα, τα περισσότερα από τα κέρατά τους. Για τον λόγο αυτό, οι υπεύθυνοι του Δασαρχείου συστήνουν να μην χρησιμοποιούνται δίχτυα για την περίφραξη αγροκτημάτων, ωστόσο το φθηνό κόστος τους κάνει όλο και πιο εκτεταμένη την χρήση τους.

Ειδήσεις σήμερα: 

Συνεδριάζουν οι λοιμωξιολόγοι: Τι θα αλλάξει -άμεσα- για μουσική, εστίαση, γάμους και απαγόρευση κυκλοφορίας

Γλυκά Νερά: Σοκάρει η κατάθεση του 32χρονου πιλότου - Τι είπε για τη δραματική νύχτα

Ημέρες αποσυμπίεσης: Υποχωρεί η επιδημία - Αυξάνονται οι εμβολιασμοί
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης