Λιμάνια: Ελαφρά αυξημένη η κίνηση - Μέτρα για τη διευκόλυνση των επιβατών

Λιμάνια: Ελαφρά αυξημένη η κίνηση - Μέτρα για τη διευκόλυνση των επιβατών

Συνεχείς οι έλεγχοι για την τήρηση των μέτρων από το Λιμενικό

limania_art
Οκτώ απόπλοι πλοίων έχουν προγραμματιστεί για σήμερα Σάββατο 22/05 από το λιμάνι του Πειραιά, όπου η κίνηση είναι ελαφρά αυξημένη σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα, μετά απελευθέρωση των μετακινήσεων προς τα νησιά.

Επίσης από το λιμάνι της Ραφήνας για σήμερα έχουν προγραμματιστεί 5 αναχωρήσεις πλοίων και 5 από το λιμάνι του Λαυρίου.

Το Λιμενικό Σώμα έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη διευκόλυνση των επιβατών με ελέγχους μέσα και έξω από τα πλοία για την εφαρμογή των μέτρων προστασίας αποφυγής διασποράς του κορωνοϊού, όπως μάσκες και αποστάσεις.

Οι επιβάτες που θέλουν να ταξιδέψουν θα πρέπει να γνωρίζουν ότι μαζί με το εισιτήριό τους θα πρέπει να διαθέτουν είτε πιστοποιητικό εμβολιασμού 14 μέρες μετά τη δεύτερη δόση, είτε αρνητικό μοριακό τεστ 72 ωρών (εναλλακτικά rapid test ή self test 24 ωρών), ή διαφορετικά μία βεβαίωση νόσησης 2 ως 9 μήνες μετά από αυτή.

Η πληρότητα των πλοίων είναι στο 85% γι’ αυτά που έχουν καμπίνες και στο 80% χωρίς καμπίνες. Επίσης το 80% στην πληρότητα των επιβατών ισχύει και στα ταχύπλοα, εφόσον βέβαια διαθέτουν ειδικά φίλτρα.

Χθες Παρασκευή 21/05 από το λιμάνι του Πειραιά πραγματοποιήθηκαν 18 αναχωρήσεις πλοίων με 7.143 επιβάτες, 1.523 ΙΧ οχήματα, 864 φορτηγά και 325 δίκυκλα.

Κλείσιμο
Για τον Αργοσαρωνικό πραγματοποιήθηκαν 17 απόπλοι πλοίων με 3.513 επιβάτες, 610 ΙΧ οχήματα, 34 φορτηγά και 191 δίκυκλα. Από το λιμάνι της Ραφήνας έγιναν 7 αναχωρήσεις πλοίων με 2.493 επιβάτες 681 οχήματα 65 φορτηγά και 75 δίκυκλα. Από το λιμάνι του Λαυρίου πραγματοποιήθηκαν 8 απόπλοι πλοίων με 1.664 επιβάτες 517 οχήματα 58 φορτηγά και 38 δίκυκλα.

Ειδήσεις σήμερα: 

Φωτιά σε Κορινθία - Μέγαρα: Ύφεση στο πύρινο μέτωπο - Μάχη με τις αναζωπυρώσεις

Μεσανατολικό: Η εκεχειρία αντέχει σε Γάζα και Ισραήλ - Συνεχίζονται οι διπλωματικές προσπάθειες

Τουρκία: Απέλυσαν δημοσιογράφο του Anadolu - Η ερώτηση που «ενόχλησε»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης