Γιάννης Λαγός: Εκδίδεται σήμερα στην Αθήνα - Το δρομολόγιό του μέχρι τη φυλακή

Γιάννης Λαγός: Εκδίδεται σήμερα στην Αθήνα - Το δρομολόγιό του μέχρι τη φυλακή

Στις φυλακές Δομοκού θα οδηγηθεί πιθανότατα ο καταδικασμένος σε κάθειρξη 13 ετών για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης Γιάννης Λαγός

john_lagos
Έξι και πλέον μήνες μετά την «βαριά« καταδίκη του για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, ο ευρωβουλευτής Γιάννης Λαγός αναμένεται να φτάσει σήμερα στην Αθήνα για να οδηγηθεί ενώπιον εισαγγελέα Εφετών και από εκεί να πάρει το δρόμο για τις φυλακές.

Ο ευρωβουλευτής, οδηγείται στις φυλακές – το πιθανότερο είναι στις φυλακές Δομοκού – προκειμένου να εκτίσει την ποινή που του επέβαλλε τον περασμένο Οκτώβριο το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων που δίκασε την υπόθεση της Χρυσής Αυγής. Συγκεκριμένα, στον Γιάννη Λαγό το δικαστήριο είχε επιβάλλει κάθειρξη σε 13 ετών και 8 μηνών για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

Ωστόσο, όταν ανακοινώθηκε η ποινή του από την πρόεδρο του δικαστηρίου, ο χρυσαυγίτης ευρωβουλευτής δεν βρίσκονταν στη δικαστική αίθουσα να την ακούσει. Είχε καταλάβει πως θα πάει φυλακή και εκμεταλλευόμενος την ιδιότητά του ως ευρωβουλευτής είχε φροντίσει να φύγει εκτός Ελλάδος. «Θα τους κάνω να μην ξέρουν από πού θα φύγουν» ήταν η τελευταία φράση που είπε έξω από το δικαστήριο και λίγο πριν ταξιδέψει για τις Βρυξέλλες.

Το περασμένο Απρίλιο, ωστόσο, το Ευρωκοινοβούλιο ψήφισε υπέρ της άρσης ασυλίας του Γιάννη Λαγού με συντριπτική πλειοψηφία 658 υπέρ και 25 κατά. Ακολούθησε η σύλληψή του και πλέον σήμερα αναμένεται η άφιξή του στην Ελλάδα, προκειμένου να οδηγηθεί στην φυλακή, σε εκτέλεση της καταδικαστικής απόφασης που εξέδωσε τον περασμένο Οκτώβριο το δικαστήριο που δίκασε την υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

Αρχικά ο Γιάννης Λαγός θα οδηγηθεί στο γραφείο του εισαγγελέα για την εκτέλεση του εντάλματος που εκδόθηκε σε βάρος του και εν συνεχεία θα μεταφερθεί σε σωφρονιστικό κατάστημα για να εκτίσει την ποινή που του επιβλήθηκε.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι ελληνικές εισαγγελικές αρχές αμέσως μετά την άρση της ασυλίας του ευρωβουλευτή ξέδωσαν ένταλμα για τη σύλληψή του. Πάντως κατά την απολογία του στη δίκη της Χρυσής Αυγής, ο Ι. Λαγός είχε εμφανιστεί προκλητικός κάνοντας μεταξύ άλλων λόγο στο δικαστήριο για «διαδικασία πολιτικής εξόντωσης» και συρραφή και κατασκευή στοιχείων σε βάρος του.

Ειδήσεις σήμερα 

Ο πίνακας του Πικάσο με τη μούσα-ερωμένη του πουλήθηκε έναντι 103,4 εκατομμυρίων δολαρίων

Στα «δίχτυα» της ΑΑΔΕ 35 κοντέινερ λαθραία τσιγάρα - Από τις μεγαλύτερες υποθέσεις λαθρεμπορίου στην Ευρώπη

Βίντεο: Με... αύρες νερού υποδέχτηκαν τους πρώτους τουρίστες στη Μύκονο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης