Στην Ελλάδα αναμένεται να εκδοθεί ο καταδικασμένος σε κάθειρξη 13 ετών για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης και πρώην ηγετικό στέλεχος της Χρυσής Αυγής, Γιάννης Λαγός.
Ο Λαγός είχε προθεσμία να ασκήσει έφεση μέχρι χθες το βράδυ.
Όπως ανακοινώθηκε από την Εισαγγελία των Βρυξελλών, ο χρυσαυγίτης«δεν έκανε έφεση εναντίον της πρωτόδικης απόφασης για την έκδοσή του, πράγμα που κάνει εφαρμοστέο το ένταλμα σύλληψής του που είχαν εκδόσει οι ελληνικές Αρχές».
Μάλιστα, οι βελγικές Αρχές αναφέρουν ότι για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την παράδοσή του στη χώρα μας, αρμόδιες είναι πλέον οι ελληνικές Αρχές.
Η σύγχρονη μεταλλευτική δραστηριότητα, δεν καθορίζεται μόνο από την παραγωγή πρώτων υλών, αλλά και από τον τρόπο με τον οποίο εντάσσεται στο κοινωνικό, οικονομικό και περιβαλλοντικό πλαίσιο, στο οποίο λειτουργεί και το πως αλληλοεπιδρά με αυτό.