Θέρμη Θεσσαλονίκης: Θα κατασκευαστεί κέντρο διαλογής ανακυκλώσιμων υλικών

Θέρμη Θεσσαλονίκης: Θα κατασκευαστεί κέντρο διαλογής ανακυκλώσιμων υλικών

Στάλθηκε για νομοπαρασκευαστική επεξεργασία στο Συμβούλιο της Επικρατείας σχετικό Προεδρικό Διάταγμα 

kedrodialogis
Εν όψει της κατασκευής Κέντρου Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών σε περιοχή εκτός του εγκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου του Δήμου Θέρμης Θεσσαλονίκης, στάλθηκε για νομοπαρασκευαστική επεξεργασία στο Συμβούλιο της Επικρατείας σχετικό Προεδρικό Διάταγμα (Π.Δ.).

Ειδικότερα, σύμφωνα με το σχέδιο Π.Δ. του υφυπουργού Περιβάλλοντος Νικολάου Ταγαρά, επέρχεται τροποποίηση του εγκεκριμένου τοπικού ρυμοτομικού σχεδίου σε τμήμα του υπ΄ αριθμ. 1479Γ αγροτεμαχίου, στην εκτός του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου περιοχή του Δήμου Θέρμης, για τον καθορισμό κοινωφελών εξυπηρετήσεων (Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών) και παράλληλα καθορίζονται οι όροι και οι περιορισμοί δόμησης, ενώ δημιουργείται οικοδομικό τετράγωνο με αριθμό 1 και προβλέπεται περιμετρική οδός πλάτους 8 μέτρων.

Στο οικοδομικό αυτό τετράγωνο 1 ο συντελεστής δόμησης θα είναι 0,4, το μέγιστο επιτρεπόμενο ύψος τα 11 μέτρα, το μέγιστο ποσοστό κάλυψης το 40%, ο συντελεστής κατ΄ όγκο εκμετάλλευσης 4,40 και οι ελάχιστες αποστάσεις από τα όρια του Ο.Τ. τα 6 μέτρα από την πίσω και πλάγια όρια και τα 12,30 μέτρα από το δρόμο.

Παράλληλα, το σχέδιο Π.Δ. προβλέπει ότι εάν κατά τις εργασίες-εκσκαφές εντοπιστούν αρχαία, οι εργασίες θα διακοπούν και θα ακολουθήσει ανασκαφική έρευνα, η δαπάνη της οποίας θα επιβαρύνει τον προϋπολογισμό του έργου. Ακόμη, προβλέπει ότι τα έργα δεν πρέπει να διαταράξουν και να επιβαρύνουν τα επιφανειακά και υπόγεια ύδατα.

Τέλος, προβλέπει το σχέδιο Π.Δ. ότι πρέπει να ληφθούν τα αναγκαία μέτρα έτσι ώστε να μην δημιουργείται κίνδυνος για ανθρώπινες ζωές, το περιβάλλον, τα περιουσιακά στοιχεία, κ.λπ.


Ειδήσεις σήμερα: 

Τι συζήτησαν Μητσοτάκης και Ζάεφ - Τι είπαν για τη Συμφωνία των Πρεσπών

Σήμερα το τελευταίο «αντίο» στην 20χρονη Καρολάιν στην Αλόννησο

Πανελλαδικές 2021: Αναμένεται αύξηση των Βάσεων μετά τις χθεσινές ανακοινώσεις για τους εισακτέους στα ΑΕΙ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης