Lockdown - Λοιμωξιολόγοι: Μετακινήσεις στα νησιά με αρνητικό τεστ - Τέλος τα SMS - Κυκλοφορία έως τις 00:30

Lockdown - Λοιμωξιολόγοι: Μετακινήσεις στα νησιά με αρνητικό τεστ - Τέλος τα SMS - Κυκλοφορία έως τις 00:30

Από την Παρασκευή 14 Μαΐου - Καταργούνται τα click away και click in shop - Δείτε τι εισηγούνται οι ειδικοί - Προτείνουν άνοιγμα των γυμναστηρίων στις 31 του μήνα

limani_kinisi_art
Την άρση περιοριστικών μέτρων από την Παρασκευή εισηγούνται οι ειδικοί. Ειδικότερα, σύμφωνα με την εισήγησή τους από την Παρασκευή η απαγόρευση κυκλοφορίας θα ξεκινά στις 12.30 μετά τα μεσάνυχτα, αντί για τις 11 το βράδυ που ισχύει έως τώρα. Παράλληλα, αναμένεται να καταργηθεί η υποχρέωση αποστολής μηνυμάτων στο 13033 για τις μετακινήσεις και στο 13032 για τα ψώνια στα εμπορικά καταστήματα, καθώς καταργούνται  τα ψώνια με click away και click in shop.

Οι ειδικοί εισηγούνται οι μετακινήσεις προς τα νησιά να επιτρέπονται  μετά από τον πλήρη εμβολιασμό ή αρνητικό τεστ (μοριακό, rapid ή self) ή αν υπάρχει ιστορικό νόσησης. Ισχυρή σύσταση για αρνητικό τεστ (rapid ή μοριακό) θα υπάρχει και για όσους θα ταξιδεύουν στην ηπειρωτική Ελλάδα. 

Ειδικά για τα γυμναστήρια, οι λοιμωξιολόγοι προτείνουν να ανοίξουν μετά τις 31 Μαΐου και αφού επαναξιολογηθεί η κατάσταση.

Οι αποφάσεις για τα μέτρα που αίρονται και το χρονοδιάγραμμα αναμένεται να ανακοινωθούν επισήμως κατά την επίσημη ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας στις 18.00 από τον Βασίλη Κικίλια και τον Άκη Σκέρτσο.

Εως τώρα το χρονογιάγραμμα επανέναρξης των δραστηριοτήτων έχει ως εξής:

Στις 14 Μαΐου ανοίγουν οι υπερτοπικές μετακινήσεις, ενώ ανοίγουν και τα μουσεία.

Στις 17 Μαΐου θα επαναλειτουργήσουν οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί. Ταυτόχρονα, επανεκκινούν οι πρακτικές και εργαστηριακές ασκήσεις σε ΙΕΚ και κολέγια, ενώ επιτρέπεται η διά ζώσης επαναλειτουργία των σχολείων δεύτερης ευκαιρίας. Την ίδια μέρα θα λειτουργήσουν και τα ωδεία.

Κλείσιμο
Στις 21 Μαΐου ξεκινούν τα θερινά σινεμά και οι κινηματογραφικές προβολές σε υπαίθριους χώρους, με πληρότητα 75%.

Στις 28 Μαΐου, επανεκκινούν τα ζωντανά θεάματα και ακροάματα σε υπαίθριους χώρους μόνο για καθήμενους -όχι όρθιους- με ποσοστό πληρότητας 50%.


Ειδήσεις σήμερα 

Μάικλ Τζόρνταν: Αποκάλυψε την τελευταία συνομιλία του με τον Κόμπι Μπράιαντ

Πυρετός προετοιμασιών για το άνοιγμα του τουρισμού - Πώς θα έρχονται στην Ελλάδα οι ξένοι επισκέπτες

Οι Γερμανοί πολίτες ζητούν «απεγνωσμένα» να εμβολιαστούν έναντι της Covid-19
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης