Θανάσης Λαβίδας: Στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών έγινε η κηδεία του επιχειρηματία

Θανάσης Λαβίδας: Στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών έγινε η κηδεία του επιχειρηματία

Το «τελευταίο» αντίο είπαν συγγενείς και φίλοι στον φαρμακοβιομήχανο που έφυγε από την ζωή το περασμένο Σάββατο μετά από μάχη με τη λευχαιμία - Συντετριμμένη η σύζυγός του, οι δύο κόρες του και ο γιος του που βρίσκεται στην Ελλάδα το τελευταίο διάστημα

lavidas_kideia
Σε κλίμα συγκίνησης και οδύνης κηδεύτηκε σήμερα το πρωί στο Α' Νεκροταφείο ο επιχειρηματία Θανάσης Λαβίδας, που πέθανε το περασμένο Σάββατο, χτυπημένος από καλπάζουσας μορφής λευχαιμία.

Παρόντες η συντετριμμένη σύζυγός του Βάνα Λαβίδα, οι δύο κόρες του και ο γιος του Τηλέμαχος Λαβίδας που βρίσκεται στην Ελλάδα το τελευταίο διάστημα.

Το κλίμα ήταν βαρύ στο τελευταίο αντίο για τον φαρμακοβιομήχανο που έσβησε μετά από μια άνιση μάχη με την λευχαιμία, ενώ δεκάδες ήταν τα στεφάνια από ισχυρές οικογένειες του ελληνικού επιχειρείν. Ανάμεσα τους ξεχώριζαν αυτά του Βαρδή και της Μαριάννας Βαρδινογιάννη, της οικογένειας Κοπελούζου, του Γιάννη και της Μάγιας Μαρτίνου, της Ρίτας Βγενοπούλου και φυσικά των εργαζομένων της Lavipharm.

Η κηδεία έγινε σε σχετικά κλειστό κύκλο λόγω των μέτρων αλλά αρκετοί φίλοι και γνωστοί στης οικογένειας έδωσαν το παρόν έξω από την εκκλησία όπου εψάλη η νεκρώσιμος ακολουθία.




Άνθρωποι που τον γνώριζαν πολύ καλά, επιμένουν ότι ο γνωστός επιχειρηματίας ήταν ένας άλλος άνθρωπος μετά την δικαστική περιπέτεια του γιου του στην Αμερική με το σκάνδαλο εσωτερικής πληροφόρησης και χειραγώγησης μετοχών.

Η σύλληψη του Τηλέμαχου Λαβίδα, η προφυλάκιση και η καταδίκη του σε ένα χρόνο φυλάκιση συγκλόνισαν όλη την οικογένεια που γνώρισε μια πρωτόγνωρης μορφής δημοσιότητα.

lavidas_kideia2
lavidas_kideia3
Κλείσιμο


Όμως σύμφωνα με πληροφορίες από το περιβάλλον της οικογένειας, ο Θανάσης Λαβίδας στεναχωρήθηκε τόσο πολύ από την εξέλιξη αυτή που αρρώστησε.

Διαγνώστηκε με λευχαιμία και μέσα σε λίγους μήνες έχασε την άνιση όπως αποδείχτηκε μάχη στα 73 του χρόνια, έχοντας στήσει μια από τις μεγαλύτερες φαρμακευτικές εταιρίες στην Ελλάδα.

Ακριβό τίμημα

Πίστευε απόλυτα ότι το παιδί του ήταν αθώο όπως και ο ίδιος αφού το όνομά του ενεπλάκη στην δικογραφία χωρίς να κληθεί από τις αρχές των ΗΠΑ και δεν περίμενε ποτέ ότι ο Τηλέμαχος θα κατέληγε ένα χρόνο στην φυλακή.

Ο γιος του Θανάση και της Βάνας Λαβίδα ήταν αυτός που πλήρωσε τελικά πιο ακριβά από όλους την εμπλοκή του σύμφωνα με τις αρχές των ΗΠΑ στο σκάνδαλο με την εσωτερική πληροφόρηση που οδήγησε σε χειραγώγηση μετοχών κάνοντας κάποιους τραπεζίτες και χρηματιστές πλουσιότερους κατά μερικές δεκάδες εκατομμύρια.

lavidas_kideia4


Χρειάστηκαν τρεις αναβολές λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού μέχρι η δικαστής Ντενίζ Κόουτ να επιβάλλει μέσω τηλεδιάσκεψης την ποινή φυλάκισης ενός χρόνου και μιας ημέρας στον Τηλέμαχο Λαβίδα, διαψεύδοντας τις αρχικές εκτιμήσεις. Αυτές που έκαναν λόγο για ποινή φυλάκισης έξι έως οχτώ χρόνια, οι οποίες τελικά δεν έγιναν πράξη, δείχνοντας ότι η περίπτωση και κυρίως ο ρόλος του Λαβίδα στο συγκεκριμένο σκάνδαλο υπερεκτιμήθηκε από τους κατηγόρους του.

Σημαίνοντα ρόλο στην απόφαση της δικαστού έπαιξαν και οι 114 επιστολές που εστάλησαν στο Δικαστήριο από φίλους, συγγενείς και εργαζόμενους στις εταιρίες του Τηλέμαχου Λαβίδα, οι οποίοι ζητούσαν την επιείκεια της δικαστού.

Μετά την αποφυλάκισή του παρέμεινε για κάποιο διάστημα στην Νέα Υόρκη, όμως τους τελευταίους μήνες επέστρεψε στην Ελλάδα, προκειμένου να είναι δίπλα στον άρρωστο πατέρα του.

Σήμερα το πρωί στεκόταν δίπλα στην μητέρα του, την οποία είχαν βάλει στην μέση οι δύο αδερφές του, στο τελευταίο «αντίο» του ανθρώπου που τον έφερε στη ζωή και ήταν πάντα δίπλα του, ειδικά την περίοδο που έζησε την πιο εφιαλτική περιπέτεια της προσωπικής του επιχειρηματικής διαδρομής.

lavidas_kideia5
lavidas_kideia6


Ειδήσεις σήμερα:

Γλυφάδα: Πώς οι κάτοικοι κατάφεραν να συλλάβουν τον διαρρήκτη που είχε συλληφθεί άλλες 102 φορές!

Ο Μόσιαλος τρολάρει τους αντιεμβολιαστές: Ρίσκο να γίνετε... Εσκιμώος εάν δεχθείτε αίμα από εμβολιασμένο

Αύξηση του ορίου έκτισης των ποινών προανήγγελε ο Τσιάρας μετά το έγκλημα στα Γλυκά Νερά
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης