Σκάνδαλο Insider Trading: Βγαίνει από τη φυλακή την επόμενη εβδομάδα ο Τηλέμαχος Λαβίδας

Σκάνδαλο Insider Trading: Βγαίνει από τη φυλακή την επόμενη εβδομάδα ο Τηλέμαχος Λαβίδας

Στις 17 Σεπτεμβρίου ή μια μέρα νωρίτερα αναμένεται να αφεθεί ελεύθερος ο Έλληνας επιχειρηματίας - Χρειάστηκαν τρεις αναβολές, λόγω της πανδημίας, μέχρι να επιβληθεί, μέσω τηλεδιάσκεψης, η ποινή φυλάκισης ενός χρόνου και μιας ημέρας στον Τηλέμαχο Λαβίδα

tilemaxos-lavidas
Αέρα ελευθερίας θα αναπνεύσει την ερχόμενη εβδομάδα ο Τηλέμαχος Λαβίδας, ύστερα από ένα χρόνο και μια ημέρα στη φυλακή για την εμπλοκή του στο σκάνδαλο χειραγώγησης μετοχών που αποκαλύφθηκε πέρυσι το φθινόπωρο.

Ως επικρατέστερη ημερομηνία αποφυλάκισης του φέρεται η 17η Σεπτεμβρίου, αν και νομικές πηγές από τις ΗΠΑ εικάζουν ότι μπορεί να γίνει μια μέρα νωρίτερα.

Ο γιος του Θανάση και της Βάνας Λαβίδα ήταν αυτός που πλήρωσε-μέχρι στιγμής τουλάχιστον-πιο ακριβά από όλους την εμπλοκή του σύμφωνα με τις αρχές των ΗΠΑ στο σκάνδαλο με την εσωτερική πληροφόρηση που οδήγησε σε χειραγώγηση μετοχών κάνοντας κάποιους τραπεζίτες και χρημνατιστές πλουσιότερους κατά μερικές δεκάδες εκατομμύρια.

Χρειάστηκαν τρεις αναβολές λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού μέχρι η δικαστής Ντενίζ Κόουτ να επιβάλλει μέσω τηλεδιάσκεψης την ποινή φυλάκισης ενός χρόνου και μιας ημέρας στον Τηλέμαχο Λαβίδα, διαψεύδοντας τις αρχικές εκτιμήσεις.

Αυτές που έκαναν λόγο για ποινή φυλάκισης έξι έως οχτώ χρόνια, οι οποίες τελικά δεν έγιναν πράξη, δείχνοντας ότι η περίπτωση και κυρίως ο ρόλος του Λαβίδα στο συγκεκριμένο σκάνδαλο υπερεκτιμήθηκε από τους κατηγόρους του.

Σημαίνοντα ρόλο στην αποφαση της δικαστού έπαιξαν και οι 114 επιστολές που εστάλησαν στο Δικαστήριο από φίλους, συγγενείς και εργαζόμενους στις εταιρίες του Τηλέμαχου Λαβίδα, οι οποίοι ζητούσαν την επιείκεια της δικαστού.

Κλείσιμο
Η τελευταία αναγνώρισε πολλά ελαφρυντικά στον Έλληνα επιχειρηματία και αυτό δικαιόλογησε την τελική της απόφαση, η οποία ήταν μια ποινή πολύ μικρότερη από αυτήν που είχε προτείνει η κατηγορούσα αρχή.

Η οικογένεια του Τηλέμαχου Λαβίδα, μετράει πλέον αντίστροφα τις ημέρες αφού σε κάτι λιγότερο από δύο εβδομάδες ο άνθρωπος τους θα αφήσει πίσω του την φυλακή.

Δεν αναμένεται να ισχύσει κάποιος περιορισμός μετά την αποφυλάκιση του, αλλά σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά θα πρέπει να ενημερώνει πλέον τις αρμόδιες αρχές κάθε φορά που αγοράζει μετοχές ή θα εκδίδει κάποια πιστωτική κάρτα.

Έτσι αναμένεται να τελειώσει η περιπέτεια του μοναδικού από τους Έλληνες που φέρονται να εμπλέκονται στο σκάνδαλο χειραγώγησης μετοχών με εσωτερική πληροφόρηση, ο οποίος συνελήφθη και προφυλακίσθηκε από το περασμένο φθινόπωρο στο Metropolitan Correctional Center του Μανχάταν.

Εκεί όπου έμαθε τον περασμένο Ιούνιο ότι έγινε πατέρας για δεύτερη φορά, μόνο που δεν ήταν δίπλα στην σύζυγο του εκείνη την συγκλονιστική-για κάθε ζευγάρι-στιγμή.

Ειδήσεις σήμερα

Μεταναστευτικό: Αυτό είναι το σχέδιο για τη θωράκιση του Έβρου

Ελληνοτουρκικά: «Η Ελλάδα αποκτά συμμάχους, η Τουρκία απομονώνεται» γράφει το Bloomberg

Θεσσαλονίκη: Επίθεση από αγέλη σκύλων δέχτηκε 17χρονη - Τη δάγκωσαν 58 φορές
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης