Γλυφάδα: Πώς οι κάτοικοι κατάφεραν να συλλάβουν τον διαρρήκτη που είχε συλληφθεί άλλες 102 φορές!

Γλυφάδα: Πώς οι κάτοικοι κατάφεραν να συλλάβουν τον διαρρήκτη που είχε συλληφθεί άλλες 102 φορές!

Επιχειρηματίας περιγράφει στο prorothema.gr πώς οι κάτοικοι πάνω στη συμπλοκή κατάφεραν να συλλάβουν τον έναν από τους τέσσερις δράστες της ληστείας - Τον παρέδωσαν στην αστυνομία, ενώ διαπιστώθηκε ότι ήταν σεσημασμένος και εκκρεμούσε εις βάρος του καταδίκη έξι ετών

astynomia_peripolika
Χαραγμένα στην μνήμη των κατοίκων της οδού Τεμπών στην Άνω Γλυφάδα θα μείνουν για μεγάλο διάστημα τα όσα συνέβησαν το μεσημέρι της Δευτέρας, όταν γύρω στις τρεις το μεσημέρι άκουσαν τις φωνές ενός γείτονα τους, ο οποίος λίγα δευτερόλεπτα νωρίτερα είχε αντιληφθεί τη μικρή ομάδα των διαρρηκτών που είχαν εισβάλλει στο σπίτι συγγενικού του προσώπου, στο δεύτερο όροφο της πολυκατοικίας όπου διαμένουν.

Όπως αναφέρει στο protothema.gr επιχειρηματίας, ο οποίος διατηρεί δικό του κατάστημα λίγα μέτρα μακριά από την πολυκατοικία Ελευθέρου Ανθρώπων και Τεμπών, από τις φωνές όλη η γειτονιά σηκώθηκε στο πόδι, ενώ από την συμπλοκή οι κάτοικοι κατάφεραν να συλλάβουν τον έναν από τους τέσσερις δράστες. Όπως απέδειξε η έρευνα, ο συγκεκριμένος διαρρήκτης ήταν παλιός γνώριμος των αρχών καθώς είχε συλληφθεί άλλες 102 φορές:

«Ήταν αργά το μεσημέρι της Δευτέρας όταν κλείνοντας την επιχείρηση μου άκουσα φωνές και φασαρία μεγάλη επί της οδού Τεμπών. Είδα γείτονες εδώ να τρέχουν και να φωνάζουν. Πραγματικά εκείνη την ώρα δεν κατάλαβα τι ακριβώς συνέβη, ωστόσο είδα τους γείτονες, άλλοι στο δρόμο να τρέχουν, άλλοι στα μπαλκόνια τους να παρακολουθούν έντρομοι. Μετά πληροφορήθηκα για τη ληστεία και κατάλαβα τι ακριβώς είχε συμβεί. Τον έναν από τους διαρρήκτες τον έπιασαν πάνω στην συμπλοκή είναι αλήθεια, ενώ οι άλλοι κατάφεραν να το σκάσουν. Στα χρόνια που βρίσκομαι εδώ τέτοιο σκηνικό δεν είχα ζήσει ποτέ ξανά».

Οι φωνές έβγαλαν τους γείτονες στον δρόμο

Το θέμα αποκάλυψε πρώτο το protothema.gr, ενώ σύμφωνα με το χρονικό και τα όσα έχουν καταθέσει στις αρχές οι γείτονες αλλά και ο άνθρωπος που αντιλήφθηκε πως κάτι περίεργο συμβαίνει στον επάνω όροφο του σπιτιού του, όλα συνέβησαν το μεσημέρι της Δευτέρας 11 Μαΐου και όταν έξω από την πολυκατοικία της οδού Τεμπών, σταμάτησε ένα ασημί Peugeot.

Πολλοί κάτοικοι είδαν τις κινήσεις τους, καθώς εκείνη την ώρα κάθονταν αμέριμνοι στα μπαλκόνια των σπιτιών τους. Όμως δεν κατάλαβαν και πολλά. Όπως αναφέρουν είδαν την πόρτα του αυτοκινήτου να ανοίγει και να κατεβαίνουν δύο άνδρες. Λίγα μέτρα πιο κάτω, ο οδηγός παρκάρει το όχημα και αποβιβάζεται μαζί με μια γυναίκα. Το ζευγάρι, σε ρόλο τσιλιαδόρων, παρακολουθεί τους δυο συνεργούς του να παραβιάζει την είσοδο της πολυκατοικίας και τρυπώνει μέσα.

Οι δυο τους ανέβηκαν στον 2ο όροφο και μέσα από ένα παραθυράκι κουζίνας, όπως έδειξε η έρευνα των αστυνομικών κατάφεραν να εισβάλλουν στο σπίτι ενός 43χρονου ο οποίος απουσίαζε εκείνη την ώρα.

Βγαίνοντας όμως οι δυο δράστες έγιναν αντιληπτοί από συγγενή του ιδιοκτήτη, ο οποίος έβαλε τις φωνές, με αποτέλεσμα να βγουν οι γείτονες στο δρόμο. Ήταν τόσο αποφασισμένοι όπου τελικά κατάφεραν και «συνέλαβαν» τον έναν από τους δύο, ενώ ο συνεργός του κατάφερε να διαφύγει με το ζευγάρι των τσιλιαδόρων.

Είχε συλληφθεί 102 φορές!

Οι ένοικοι της πολυκατοικίας παρέδωσαν στην Αστυνομία τον 42χρονο δράστη και όπως προέκυψε από την έρευνα, είχε συλληφθεί 102 (!) φορές για διακεκριμένες κλοπές και σύσταση και συμμορία με τελευταία φορά στις 5.5.2019 από την Ασφάλεια Ελληνικού, καθώς εκκρεμούσε καταδίκη έξι ετών για διακεκριμένες κλοπές και σύσταση και συμμορία.


Ειδήσεις σήμερα:

Εργασιακά: Καταργείται το ΣΕΠΕ - Πώς θα λειτουργεί η νέα Επιθεώρηση Εργασίας

Οι Γερμανοί πολίτες ζητούν «απεγνωσμένα» να εμβολιαστούν έναντι της Covid-19

Ποινική δίωξη στον Πέτρο Φιλιππίδη για έναν βιασμό και δύο απόπειρες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης