Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Τα λάθη των δολοφόνων που ερευνούν οι profilers - Έμειναν στο σπίτι σχεδόν μιάμιση ώρα οι ληστές

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Τα λάθη των δολοφόνων που ερευνούν οι profilers - Έμειναν στο σπίτι σχεδόν μιάμιση ώρα οι ληστές

Η πολύωρη παραμονή στον τόπο του εγκλήματος και το ενδεχόμενο να μη φορούσαν γάντια, στο  «μικροσκόπιο» των Αρχών - Άγρια συμμορία ληστών «βλέπουν» οι αστυνομικοί

glyka-nera-zeygari-arthro
Τα λάθη των δολοφόνων της Καρολάιν, μπαίνουν στο μικροσκόπιο της ειδικής ομάδας του Ανθρωποκτονιών για να λύσουν τον γρίφο της άγριας δολοφονίας μέσα στη μονοκατοικία των Γλυκών Νερών. Οι profilers της Ασφάλειας εκτιμούν πως οι ληστές έμειναν για σχεδόν μιάμιση ώρα στο σπίτι, παραμένει ανοικτό το ενδεχόμενο να μην φόραγαν γάντια και σε συνδυασμό με τη μεγάλη πιθανότητα να είναι σεσημασμένοι δίνει τη δυνατότητα στις αρχές να εκμεταλλευτούν τα λάθη και τις συγκυρίες.

Όλα δείχνουν πως πρόκειται για μια άγρια συμμορία ληστών με έδρα τα δυτικά προάστια που λυμαίνονται την περιοχή και χτυπούν σπίτια κυρίως ηλικιωμένων. Εκτιμάται πως δεν περίμεναν τη στάση της γυναίκας που ως μητέρα έδειξε ενστικτώδη αντίδραση και αιφνιδίασε τους δολοφόνους. 

Σχεδίαζαν μέρες την επίθεση οι δράστες

Οι δολοφόνοι της Καρολάιν σχεδίαζαν ημέρες την επίθεση στη μονοκατοικία της οδού Παναγούλη στα Γλυκά Νερά. Γνώριζαν ότι το σπίτι διαθέτει κάμερες και τις «τύφλωσαν» χωρίς να καταγραφεί τίποτα και έδρασαν σαν σκιές, ήξεραν ότι δεν υπάρχει σύστημα συναγερμού, ενώ πιθανότατα είχαν πληροφορίες ότι το νεαρό ζευγάρι κρύβει μετρητά και έχει πολλά κοσμήματα.

Έτσι χτύπησαν, επιλέγοντας να είναι οι ένοικοι μέσα προκειμένου να ομολογήσουν πού κρύβουν τον θησαυρό, ενώ ήξεραν ότι υπάρχει και ένας σκύλος, όχι όμως φύλακας, που τον έδεσαν και τον κρέμασαν στην κουπαστή της εσωτερικής σκάλας που οδηγεί στη σοφίτα για να τον βγάλουν off.

«Οι τρεις ληστές είναι επαγγελματίες. Έχουν αυτό που λέμε παραβατικό παρελθόν. Δηλαδή είναι σεσημασμένοι, πέρασαν από τις φυλακές και όπως φάνηκε είναι άτομα με έντονο αντικοινωνικό στοιχείο και παντελή έλλειψη συναισθημάτων. Το ειδεχθές της πράξης συνίσταται πρωτίστως στις συνθήκες της ανθρωποκτονίας και δευτερευόντως στον μηχανισμό του θανάτου. Δηλαδή, ενώ είχαν όπλα χρησιμοποίησαν τα χέρια τους. Στον ασφυκτικό θάνατο όπου υπάρχει παρατεταμένη σωματική επαφή οι δράστες έχουν τη δυνατότητα να υποχωρήσουν. Όμως δεν το έκαναν και άφησαν την πράξη να εξελιχθεί μέχρι την ολοκλήρωση της. Και αυτό δείχνει ξεκάθαρα την πρόθεση τους να σκοτώσουν. Σε μια ληστεία, το ζητούμενο είναι τα χρήματα. Το έγκλημα είναι περιττό για την πραγμάτωση αυτού του σκοπού. Δεν ήταν απαραίτητη προυπόθεση να σκοτώσουν για την επιτευξη του στόχου. Και αυτή είναι μια ληστεία αποτυχημένη. Πήραν τα χρήματα, φορτώθηκαν όμως μια ανθρωποκτονία. Ένα κακούργημα που θα τους στείλει για πολλά χρόνια πίσω από τα κάγκελα» αυτή είναι η εκτίμηση ενός εκ των profilers της Αστυνομίας που σκιαγραφούν το προφίλ των δραστών και συνθέτουν το σκηνικό του θανάτου που οι δολοφόνοι σχεδίασαν και εκτέλεσαν το ξημέρωμα της 11ης Μαΐου στη μονοκατοικία της οδού Παναγούλη.

Οι χθεσινές δηλώσεις του συζύγου

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: «Τους παρακαλέσαμε να μην μας κάνουν κακό - Θα τους πιάσει η αστυνομία»


Οι δύο ειδικές ομάδες

Στην Ασφάλεια έχουν συσταθεί δύο ειδικές ομάδες που ερευνούν την υπόθεση. Από τη μια η ομάδα του Ανθρωποκτονιών με τους profilers και τους αναλυτές και από την άλλη η ομάδα του Διαρρηκτών που «ξεσκονίζουν» ληστείες του παρελθόντος για να βρουν ομοιότητες και να βάλουν στο κάδρο των ερευνών ύποπτα πρόσωπα. Όλα δείχνουν ότι πίσω από το φονικό κρύβονται σεσημασμένοι δράστες, ληστές που χτυπούν στην περιοχή, κυρίως με θύματα ηλικιωμένους οι οποίοι έβαλαν στο στόχαστρο την οικογένεια του πιλότου πιστεύοντας ότι θα κάνουν τη μεγάλη μπάζα.

Κλείσιμο
Οι αστυνομικοί, με οδηγό την κατάθεση του 32χρονου και τις επόμενες φυσικά καταθέσεις που θα κληθεί να δώσει μόλις ξεπεράσει το σοκ, θα εκμεταλλευτούν και την παραμικρή λεπτομέρεια που θα ανακαλέσει στη μνήμη του ο πιλότος, για να εξιχνιάσουν το ειδεχθές έγκλημα και να περάσουν χειροπέδες στα πρόσωπα που «πήραν» με τόσο φρικτό τρόπο τη ζωή της 20χρονης Καρολάιν. Παράλληλα με σύμμαχο την τεχνολογία θα προσπαθήσουν να αντλήσουν πολύτιμα στοιχεία από κάμερες της περιοχής, ενώ και από το πεδίο των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας θα σχηματίσουν τον χάρτη με τα ύποπτα στίγματα τηλεφώνων που εξέπεμπαν τόσο την ημέρα του φόνου όσο και τις προηγούμενες.

Ειδήσεις σήμερα: 

Πυρετός προετοιμασιών για το άνοιγμα του τουρισμού - Πώς θα έρχονται στην Ελλάδα οι ξένοι επισκέπτες

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Συγκλονισμένοι οι γείτονες για την δολοφονία – Τι λένε στο protothema.gr

Νίκος Αλιάγας: Ο φωτογράφος, ο δημοσιογράφος, ο Έλληνας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης