Παρέμβαση Πλιώτα στη δολοφονία του 54χρόνου επιχειρηματία στη Ζάκυνθο

Παρέμβαση Πλιώτα στη δολοφονία του 54χρόνου επιχειρηματία στη Ζάκυνθο

Ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός έδωσε παραγγελία στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Πατρών να εποπτεύει προσωπικά ο ίδιος όλες τις ανακριτικές πράξεις για την υπόθεση της δολοφονίας του 54χρόνου επιχειρηματία

dolofonia_zakinthos_main
Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλης Πλιώτας παρενέβη στην υπόθεση της δολοφονίας του 54χρόνου επιχειρηματία Ντίμη Κορφιάτη, στη Ζάκυνθο ο οποίος το πρωί της περασμένης Παρασκευής (7.5.2021) δέχθηκε 19 σφαίρες από καλάσνικοφ.

Ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός έδωσε παραγγελία στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Πατρών να εποπτεύει προσωπικά ο ίδιος όλες τις ανακριτικές πράξεις για την υπόθεση της δολοφονίας του 54χρόνου επιχειρηματία.

Παράλληλα, ο κ. Πλίωτας ζήτησε από τον συνάδελφό του να γίνουν όλες εκείνες οι αναγκαίες ενέργειες για την άρση του απορρήτου των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων σταθερής και κινητής τηλεφωνίας του επιχειρηματία.

Σύμφωνα με της νεκροψία-νεκροτομή ο επιχειρηματίας-ξενοδόχος Ντίμης Κορφιάτης κατά την διάρκεια της επίθεσης στο κέντρο της πόλης της Ζακύνθου, υπέστη 19 διαμπερή τραύματα από τις σφαίρες όπλου (καλάσνικοφ), εκ των οποίων η μια ήταν θανατηφόρα, ενώ στο σημείο της δολοφονίας βρέθηκαν και περισυλλέγησαν 28 κάλυκες.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με την νεκροψία-νεκροτομή ο επιχειρηματίας:

«Έφερε 19 τραύματα, τα πιο πολλά διαμπερή. Ένα ήταν το άμεσα θανατηφόρο. Όμως αυτό το ένα είχε κάνει κακώσεις σε όλο το σώμα. Βρέθηκε μία βολίδα μέσα στο κρανίο. Είχε μπει στο κρανίο από τον σπονδυλικό σωλήνα, από τον θώρακα. Οι πιο πολλές σφαίρες βρήκαν το θύμα στην πλάτη. Αυτές οι βολές ήταν διαμπερείς, έμπαιναν και έβγαιναν από το σώμα. Αυτή που κόστισε τη ζωή ήταν μία που έμπαινε από την κοιλιά χαμηλά, τρύπησε το ήπαρ, τους πνεύμονες, την καρδιά, τους θωρακικούς σπονδύλους, μπήκε στον σπονδυλικό σωλήνα και από εκεί μπήκε στο κρανίο. Επιστημονικά και σαν εύρημα, είναι ενδιαφέρουσα η πορεία της συγκεκριμένης σφαίρας».

Πάντως οι αρχές συγκεντρώνουν και αναλύουν στοιχεία από τις κάμερες που υπάρχουν στην πιθανή διαδρομή των δραστών, μέχρι του σημείου που εγκατέλειψαν και έκαψαν το αυτοκίνητο που χρησιμοποίησαν για την δολοφονία.

Παράλληλα, ερευνάται το περιεχόμενο της μήνυσης που είχε καταθέσει ο επιχειρηματίας την 21η Δεκεμβρίου 2020 για την επίθεση που είχε δεχθεί τον Ιούνιο του 2020 στον Άγιο Σώστη Λιθακιάς, από την οποία διασώθηκε μεν εκείνος αλλά νεκρή είχε πέσει η 37χρονη σύζυγός του Χριστίνα - Θωμαΐδα Κλουτσινιώτη. Τον περασμένο Ιούνιο ο επιχειρηματίας είχε τραυματιστεί σοβαρά και είχε νοσηλευτεί για μεγάλο χρονικό διάστημα στο νοσοκομείο της Πάτρας. Οι δράστες τότε διέφυγαν με φουσκωτό σκάφος. Στη μήνυση αυτή γίνεται αναφορά σε συγκεκριμένα ονοματεπώνυμα και διευθύνσεις προσώπων που κατά την άποψη του επιχειρηματία ήταν οι δολοφόνοι της γυναίκας του.


Ειδήσεις σήμερα:

Φοιτητής που είχε διαγραφεί από το κολλέγιό του ο 19χρονος που αιματοκύλισε σχολείο στο Καζάν

«Mea culpa» Άδωνη για Καρανίκα - φαρμακευτική κάνναβη: «Κάναμε λάθος το 2018»

Εργασιακά: Αύριο στη διαβούλευση το νομοσχέδιο που φέρνει την 4ήμερη εργασία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης