Lockdown: Νύχτες καλοκαιριού προ Covid - Κορωνοπάρτι μέχρι το πρωί σε πολλές πόλεις

Lockdown: Νύχτες καλοκαιριού προ Covid - Κορωνοπάρτι μέχρι το πρωί σε πολλές πόλεις

Χωρίς τήρηση των μέτρων, εκατοντάδες άτομα συγκεντρώθηκαν το βράδυ του Σαββάτου σε πλατείες και δρόμους σε πόλεις της Ελλάδας, διασκεδάζοντας ως τις πρώτες πρωινές ώρες - Χαμός σε Πάτρα, Χαλκίδα, Χανιά, Βόλο και Λαμία - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

sdfg
Εικόνες και καταστάσεις... προ κορωνοϊού, σημειώθηκαν το βράδυ του Σαββάτου μέχρι τα ξημερώματα της Κυριακής σε διάφορά σημεία της χώρας.

Εκατοντάδες άτομα - νεαρά ως επί το πλείστον - ξεχύθηκαν  σε δρόμους και πλατείες σε Χανιά, Πάτρα, Βόλο και Λαμία (μεταξύ άλλων), για να διασκεδάσουν, χωρίς να τηρούν τα μέτρα (μάσκες και αποστάσεις) για την προστρασία από τον κορωνοϊό.  

Απηυδισμένοι οι κάτοικοι στα Χανιά

Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται τα πάρτι στην πλατεία της Σπλάντζιας στα Χανιά και η κατάσταση έχει ξεφύγει, όπως αναφέρουν οι κάτοικοι της περιοχής στο FlashNews.

Tο βράδυ του Σαββάτου, η πλατεία λίγο μετά τις 11 γέμισε από κόσμο, ενώ η μουσική, όπως αναφέρουν οι κάτοικοι στις καταγγελίες τους, ήταν τόσο δυνατά που δεν μπορούσαν να κοιμηθούν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

«Μπορεί να ήταν και 1.000 άτομα», ανέφερε μια κάτοικος σε μήνυμά της, «κυκλοφορούν παντού στα στενά, κάνουν χρήση ναρκωτικών, πίνουν, κάνουν σεξ όπου βρουν, κάνουν την ανάγκη τους στις αυλές και τις πόρτες μας, δεν κοιμάται άνθρωπος».

koronoparti-xania-1


Κλείσιμο
Οι επιχειρηματίες της περιοχής έχουν επίσης αγανακτήσει, αφού όπως αναφέρουν ξενυχτούν μέσα στα μαγαζιά τους, προκειμένου να τα προστατέψουν, αλλά παρ' όλα αυτά οι ζημιές δεν αποφεύγονται. Μάλιστα τα παράπονα είναι έντονα και για το Δήμο Χανίων, αφού η περιοχή το πρωί θυμίζει βομβαρδισμένο τοπίο και αναγκάζονται να καθαρίζουν οι ίδιοι τα ξημερώματα που ανοίγουν τα μαγαζιά τους και αρκετή ώρα μετά περνάει το συνεργείο που κάνει σάρωση στους δρόμους.

koronoparti-xania-8


Σύμφωνα με τις καταγγελίες, οι κάτοικοι κάλεσαν πολλές φορές στην Αστυνομία, ωστόσο όμως ποτέ δεν εμφανίστηκε κάποιο περιπολικό στην περιοχή.

«Θα πάρουμε το νόμο στα χέρια μας», μας λέει ένας άλλος κάτοικος της περιοχής, «τους φωνάζαμε να φύγουν από τις αυλές μας και μας βρίζουν, θα βρεθεί ένας θερμοκέφαλος και θα γίνει μεγάλη φασαρία» συνεχίζει.

koronoparti-xania-22


Πέρα από το θέμα του συνωστισμού, όπου τίθεται σημαντικό θέμα για την δημόσια υγεία με την πανδημία του κορωνοϊού, πλέον τίθεται και σοβαρό θέμα τάξης και παραβίασης των ωρών κοινής ησυχίας.

Στο... πόδι το κέντρο της Πάτρας

Κορονωπάρτι και στο κέντρο της Πάτρας το βράδυ του Σαββάτου και συγκεκριμένα στην πλατεία της Παντάνασσας, σε ένα από τα νέα «στέκια» υπαίθριας συγκέντρωσης.

Η μουσική έπαιζε απο μεγάφωνα αυτοκινήτου, επικρατούσε το αδιαχώρητο και όλοι οι κάτοικοι της περιοχής ήταν στο πόδι για μια ακόμη φορά, μέχρι τις πρωτες πρωινές ώρες...

tempo24 - ΚΟΡΟΝΟΠΑΡΤΙ ΠΑΛΙ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ


Βόλος: Λαοθάλασσα σε κορωνοπάρτι μέχρι το ξημέρωμα

Τίποτα δεν καταλαβαίνουν και οι Βολιώτες, οι οποίοι συνεχίζουν να οργανώνουν κορωνοπάρτι μέχρι τα ξημερώματα σε διάφορα σημεία της πόλης. Μετά την επιχείρηση της Αστυνομίας στην οδό Τάκη Οικονομάκη και στον πεζόδρομο της Κουμουνδούρου το βράδυ του Σαββάτου, οι νεαροί και οι νεαρές που θέλουν να διασκεδάσουν, αγνοώντας όλα τα προστατευτικά και περιοριστικά μέτρα για τη μη διασπορά του κορωνοϊού, «μετακόμισαν» στην άλλη πλευρά της πόλης, σύμφωνα με το TheNewspaper, κάνοντας κορωνοπάρτι στην πλατεία Τζόρτζιο Ντε Κίρικο, απέναντι από το δημαρχείο. Ο πεζόδρομος της οδού Μεταμορφώσεως μπροστά από το Ωδείο μετατράπηκε σε μία απέραντη πίστα όπου ο νεαρόκοσμος έπινε ποτά, χόρευε και τραγουδούσε, χωρίς μάσκες και αποστάσεις.

volos_party

Ξέφρενο κορονοπάρτι το βράδυ του Σαββάτου και στη Χαλκίδα

Αυξημένη η κίνηση ήταν το απόγευμα του Σαββάτου, στα καταστήματα εστίασης στην Παραλία της Χαλκίδας, ενώ λίγο μετά τις 11 νεαροί παρέμειναν και έστησαν άτυπο κορωνοπάρτι έξω από γνωστό κατάστημα της περιοχής, σύμφωνα με το  EviaThema.

Παράλληλα, στην Παραλία, τουλάχιστον 10 παραβάσεις για άσκοπη μετακίνηση σημείωσε η Τουριστική Αστυνομία, «μοιράζοντας» πρόστιμα των 300 ευρώ.

Eviathema.gr - Κορονοπάρτυ στην Χαλκίδα



Συνωστισμός νεαρών και στη Λαμία

Λίγο μετά τις 11.30 το βράδυ του Σαββάτου, ισχυρή αστυνομική δύναμη αποτελούμενη από πέντε περιπολικά, ένα όχημα της Ασφάλειας αλλά και ομάδες ΔΙΑΣ βρέθηκαν, σύμφωνα με το LamiaNow, στο κέντρο της πόλης προκειμένου να «διαλύσουν» τον κόσμο που είχε συγκεντρωθεί κατά δεκάδες στα σκαλάκια της Πλατείας «Αλέξανδρου Κοντόπουλου», πάνω από την Πλατεία Ελευθερίας.

Επέμβαση της αστυνομίας για να διαλύσει τον κόσμο στο κέντρο της Λαμίας


Μετά από συστάσεις που υπήρξαν από τους άνδρες της ΕΛ.ΑΣ, αφου πέρασε λίγη ώρα οι νεαροί και οι νεαρές που βρέθηκαν στο σημείο διαλύθηκαν ησύχως. Αρχικά «μετακόμισαν» στο εσωτερικό της Πλατείας Ελευθερίας και λίγο μετά αποχώρησαν προς διάφορες κατευθύνσεις.

lamia_23



Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε ο κινεζικός πύραυλος - Στον Ινδικό Ωκεανό τα συντρίμμια

Lockdown: Το πρώτο Σαββατοκύριακο «ελευθερίας» - Γέμισαν παραλίες, εστιατόρια και καφετέριες

ΗΠΑ: Πέθανε ο «Μπο», ο σκύλος του Μπάρακ Ομπάμα και... σταρ του Λευκού Οίκου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης