Νέα Σμύρνη: Πώς το facebook οδήγησε στην εξιχνίαση της υπόθεσης του 22χρονου σάτυρου

Νέα Σμύρνη: Πώς το facebook οδήγησε στην εξιχνίαση της υπόθεσης του 22χρονου σάτυρου

Η Δανάη ανέβασε στο facebook την επίθεση που δέχτηκε από τον 22χρονο και μέσα σε λίγες ώρες η ιστορία έκανε τον γύρο του διαδικτύου και η δημοσιοποίηση οδήγησε στη σύλληψη του δράστη - Τι δήλωσαν ο πατέρας και ο δικηγόρος του 22χρονου φοιτητή,  ο οποίος αρνείται τις κατηγορίες

nsmyrni0
Η δημοσιοποίηση του βίντεο από το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης στην είσοδο της πολυκατοικίας στη Νέα Σμύρνη, σε συνδυασμό με την δύναμη των social media και τα γρήγορα αντανακλαστικά των χρηστών, οδήγησαν μέσα σε λίγες ώρες στην εξιχνίαση της σεξουαλικής επίθεσης, που δέχτηκε χθες αργά το βράδυ η νεαρή make up artist Δανάη Ακριβιάδου στη Νέα Σμύρνη. 

Ο 22χρονος που συνελήφθη στη Νέα Σμύρνη, επειδή επιχείρησε, χθες λίγο μετά τα μεσάνυχτα, να επιτεθεί σεξουαλικά σε κοπέλα, την ώρα που επέστρεφε σπίτι της, ταυτοποιήθηκε ως ο δράστης τριών ανάλογων περιπτώσεων.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την Αστυνομία, ο φερόμενος ως δράστης ταυτοποιήθηκε για παρόμοια περιστατικά σε βάρος νεαρών γυναικών που σημειώθηκαν στις περιοχές της Νέας Σμύρνης, του Παλαιού Φαλήρου και της Ακρόπολης.

Παράλληλα, οι αστυνομικοί συνεχίζουν να ανακρίνουν τον 22χρονο, ο οποίος πρόκειται να οδηγηθεί αύριο στον εισαγγελέα, με την κατηγορία της προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας.

Πώς ξετιλύχτηκε στο κουβάρι της υπόθεσης

Η αντίστροφη μέτρηση για τον εντοπισμό και την σύλληψη του νεαρού σάτυρου, όπως όλα δείχνουν, ξεκίνησε από την ώρα που η Δανάη πήρε την απόφαση να μοιραστεί με τους διαδικτυακούς της φίλους στο facebook την περιπέτεια της. Χωρίς φόβο και άγχος η κοπέλα με σκοπό να προειδοποιήσει επόμενα υποψήφια θύματα του άνδρα αναρτά βίντεο και φωτογραφίες του από το υλικό που έχει στην κατοχή της.

Από εκείνη την ώρα και χωρίς η ίδια να το γνωρίζει γίνονται δεκάδες χιλιάδες κοινοποιήσεις της αρχικής της ανάρτησης που φτάνουν ακόμα και τις 17χιλ. Εκατοντάδες επίσης και τα μηνύματα που δέχεται από αγνώστους που από την μια την συγχαίρουν για την πράξη θάρρους της και από την άλλη κάποιοι αναγνωρίζουν ακόμα και το πρόσωπο του δράστη.

Προκειμένου να βοηθήσει σ όλη αυτή την προσπάθεια κάποια από τα μηνύματα, στα οποία φαίνεται ο συγκεκριμένος άνδρας να έχει παρόμοιο παρελθόν και σε άλλες περιοχές της Αθήνας τα αναρτά και στο Instragram. Στο πρώτο μήνυμα αναφέρεται παρόμοια επίθεση στο Αιγάλεω, ενώ στο άλλο γίνεται λόγος στο σημείο που αράζει με τους φίλους του στη Νέα Σμύρνη. Όλα αυτά σε συνδυασμό με το προφίλ του στα social media φέρνουν τους αστυνομικούς του Α.Τ Νέας Σμύρνης, που έκανε την καταγγελία της η Δανάη Ακριβιάδου, μια ανάσα από τον δράστη, ο οποίος λίγο μετά συλλαμβάνεται και σε βάρος του σχηματίζεται δικογραφία.

Κλείσιμο
parenoxlisi__1_
parenoxlisi__2_
parenoxlisi__3_


Το όμορφο κορίτσι της μόδας λίγες ώρες μετά την ανάρτηση της μίλησε στο protothema.gr όπου περιέγραψε με κάθε λεπτομέρεια της περιπέτειας της. «Αρχικά γυρνούσα από την περιοχή της Καλλιθέας, όταν στη λεωφόρο Βενιζέλου στη Νέα Σμύρνη, αισθάνομαι ότι κάποιος με ακολουθεί. Ήμασταν με τα πόδια και εγώ και εκείνος. Αισθάνθηκα κάπως ανήσυχα εκείνη την ώρα γιατί ήταν και αργά ήταν γύρω στις 00:30. Ξεκίνησα να περπατάω πιο γρήγορα προς το σπίτι μου. Κάποια στιγμή τον έχασα, αλλά έκανα λάθος γιατί την ώρα που κατευθυνόμουν προς την είσοδο της πολυκατοικίας τον είδα ξανά. Άνοιξα την πόρτα, μπήκα γρήγορα και ταυτόχρονα έκλεισα με τα χέρια την πόρτα, ώστε να μην έχει χρόνο να μπει. Τότε, όπως φαίνεται στο βίντεο, εμφανίζεται αυτός. Εγώ μέχρι τότε δεν ήξερα ότι αυτός περπατούσε και είχε έξω το μόριο του. Στην κάμερα το είδα. Χωρίς δεύτερη σκέψη πήγα στην αστυνομία και έκανα μήνυση», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η νεαρή κοπέλα επέλεξε να επικοινωνήσει μέσω της σελίδας της στο facebook το όλο σκηνικό, προκειμένου έτσι να προστατέψει κι άλλες ανυπεράσπιστες γυναίκες, που ίσως έχουν κάποια παρόμοια εμπειρία. «Όλο αυτό το σκηνικό διαρκεί τουλάχιστον πέντε λεπτά. Δεν μου έχει μιλήσει καθόλου και είναι σαν μια σκιά. Είχα τρομοκρατηθεί γιατί ήμουν μόνη στο δρόμο και η αλήθεια είναι πως καθημερινά ακούμε πάρα πολλά. Ήμουν εύκολο θήραμα, μόνη σ ένα δρόμο σκοτεινό», επεσήμανε.

Από την πρώτη κιόλας στιγμή της ανάρτησης, η Δανάη Ακριβιάδου έχει δεχτεί πολλά μηνύματα από κοπέλες που της λένε πως και εκείνες είχαν ζήσει τον ίδιο εφιάλτη από τον συγκεκριμένο νεαρό άνδρα. «Μου έχουν στείλει πολλά μηνύματα με κάποιον συγκεκριμένο τύπο γύρω στα 22 με 24, ο οποίος φαίνεται να το έχει κάνει ξανά αυτό και σε άλλες κοπέλες. Η αστυνομία έχει έρθει και έχει πάρει αποτυπώματα από την πόρτα. Η κάμερα αυτή είναι δική μου και έχω άμεση πρόσβαση σε αυτήν», κατέληξε.

Τι λένε ο πατέρας και ο δικηγόρος του 22χρονου

Ο πατέρας και ο δικηγόρος του 22χρονου φοιτητή μίλησαν στο Star, δηλώνοντας πως δεν γνωρίζουν κάτι, ενώ ο νεαρός αρνείται τις κατηγορίες.

«Το παιδί είναι τέλειο, από κει και πέρα τι άλλο να σου πω;», δηλώνει ο πατέρας του 22χρονου. «Εγώ που γνωρίζω το παιδί μου πιστεύω ότι δεν είναι», συμπλήρωσε και επισήμανε: «Είναι φοιτητής και εργάζεται. Είναι πολύ καλό παιδί, ευαίσθητο. Ποτέ δεν έχει δείξει τέτοια στοιχεία».

«Ο πελάτης μου αρνείται κάθε κατηγορία και το αδίκημα ακόμα και αν υποτίθεται ότι έχει γίνει, είναι πλημμεληματικού χαρακτήρα», δηλώνει, από την πλευρά του, ο δικηγόρος του 22χρονου, Γιώργος Μυταλούλης.


Ειδήσεις σήμερα: 

Κουδούνι τη Δευτέρα: Τι πρέπει να γνωρίζουν μαθητές και εκπαιδευτικοί

Απόπειρα βιασμού σε ταξί στα Πατήσια: Τι λέει η μητέρα της φοιτήτριας

Κικίλιας: Διαθέσιμα όλα τα εμβόλια για τους 30-44 από τέλος Μαΐου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης