Βρεφονηπιακοί σταθμοί: Δεν ανοίγουν στις 10 Μαΐου

Η επαναλειτουργία των σταθμών θα εξεταστεί αργότερα, ανάλογα με τις εισηγήσεις των ειδικών - Η επαναλειτουργία τους θεωρείται δύσκολη, με δεδομένο ότι τα πολύ μικρά παιδιά δεν μπορούν να υποβληθούν σε self test ή να φορούν μάσκες

paidikos-stathmos534
Δεν ανοίγουν τελικά, παρά τις σχετικές πληροφορίες, οι βρεφονηπιακοί σταθμοί, μαζί μετα σχολεία τη Δευτέρα, όπως έκανε γνωστό το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Ειδικότερα, η ανακοίνωση αναφέρει: 

Από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων διευκρινίζεται ότι δεν υφίσταται θέμα ανοίγματος των βρεφονηπιακών σταθμών την Δευτέρα 10 Μαΐου.

Η επαναλειτουργία των σταθμών αυτών θα εξεταστεί αργότερα ανάλογα με τις εισηγήσεις της Επιτροπής των Ειδικών.

Σχετικές ανακοινώσεις θα υπάρξουν έγκαιρα.


Στις 15 Μαΐου ανοίγουν τουρισμός και υπερτοπικές μετακινήσεις


Νωρίτερα, για τα επόμενα βήματα στο άνοιγμα δραστηριοτήτων, τα sms, τις μετακινήσεις και τους εμβολιασμούς είχε μιλήσει  η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη.

Όπως είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος μέχρι τις 15 Μαΐου πάμε ως έχουμε. «Στις 15 Μαΐου που θα ανοίξει ο τουρισμός θα ανοίξουν και οι υπερτοπικές μετακινήσεις».

Όσον αφορά την πιθανότητα κατάργησης των SMS ανέφερε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ότι από τις 15 Μαΐου και μετά «θα δούμε τι μπορεί να γίνει και τι μπορεί να επανεξεταστεί». Όπως τόνισε το θέμα θα συζητηθεί την επόμενη εβδομάδα.

Μάλιστα, είχε προαναγγείλει, ότι οι παιδικοί σταθμοί δεν θα ανοίξουν τη Δευτέρα: «Δεν είναι δυνατόν να γίνουν self test στα παιδιά, καθώς είναι πολύ μικρά και δεν φορούν και μάσκες», όπως είπε.

Σχετικά με τους εμβολιασμούς, η Αριστοτελία Πελώνη είπε ότι επιταχύνουμε πάρα πολύ. Από δω και πέρα θα ανέρχονται περίπου στις 100.000 οι εμβολιασμοί ημερησίως.

Τόνισε, μάλιστα, ότι το 95% των ανθρώπων που καταλήγουν σε ΜΕΘ είναι ανεμβολίαστοι. «Το εμβόλιο είναι η μόνη ασπίδα ασφαλείας και το εργαλείο που θα μας φέρει στην ελευθερία».

Κλείσιμο
Για το αν θα ανοίξει η πλατφόρμα ώστε να υπάρχει επιλογή εμβολίου, η κυβερνητική εκπρόσωπος είπε ότι θα εξεταστεί. «Δεν είναι ακόμα της παρούσης».



Ειδήσεις σήμερα

Συνεχίζεται η πίεση στα νοσοκομεία: 1.248 ασθενείς με covid σε Μονάδες - Μικρή μείωση στους διασωληνωμένους

Survivor: Το πάρτι στην Πούντα Κάνα και οι τρεις υποψήφιοι προς αποχώρηση

Ισπανία: Αποχωρεί από την πολιτική ο Πάμπλο Ιγκλέσιας μετά την ηχηρή ήττα τον Podemos

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης