Άνοιγμα εστίασης: «Βροχή» οι κρατήσεις - Τα μέτρα για εστιατόρια και καφετέριες

Άνοιγμα εστίασης: «Βροχή» οι κρατήσεις - Τα μέτρα για εστιατόρια και καφετέριες

Με τη... μεζούρα έστησαν τραπέζια και καρέκλες οι περισσότεροι ιδιοκτήτες μαγαζιών εστίασης - «Χρειαζόμαστε την στήριξη της Πολιτείας» - Τι λένε στο protothema.gr - Γέμισαν τα τραπεζάκια σε Κολωνάκι - Πλάκα - Ν. Σμύρνη και όλα τα κεντρικά σημεία 

cafeart
Αισιόδοξοι εμφανίστηκαν στις δηλώσεις τους οι καταστηματάρχες και οι εργαζόμενοι των επιχειρήσεων υγειονομικού ενδιαφέροντος με το άνοιγμα της εστίασης την Δευτερά 3 Μαίου, έπειτα από έξι μήνες αδράνειας.

Ο Ανδρέας Μαρτζάκλης πρόεδρος του συλλόγου καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος στην περιοχή της Πλάκας «Συνοικία των Θεών» και ιδιοκτήτης του καταστήματος «Μελίνα» ανέφερε ότι οι υποχρεώσεις των επιχειρήσεων τους έτρεχαν κανονικά και τους έξι μήνες όπου ήταν κλειστοί, χωρίς να έχουν την δυνατότητα να πληρώσουν αυτά τα χρέη και ζητά τη στήριξη της Πολιτείας.

Ανδρέας Μαρτζάκλης καταστηματάρχης Πλάκα


estiasinew__2_
Ανδρέας Μαρτζάκλης


«Το σοβαρό θέμα είναι το να μην μπουν λουκέτα στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και για να μην γίνει αυτό, πιστεύουμε, ότι η Κυβέρνηση πρέπει να προβλέψει ή και να εστιάσει στις διογκωμένες υποχρεώσεις των υγιών επιχειρήσεων εώς και σήμερα που ανοίξαμε τα μαγαζιά μας. Αυτές είναι οι υποχρεώσεις που είχαν μπει σε ρυθμίσεις όπως φορολογικά, ασφαλιστικά, ΕΦΚΑ και δημοτικά», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Μαρτζάκλης.

«Για να μπορέσουμε να αντεπεξέλθουμε στο αισιόδοξο άνοιγμα της εστίασης και να μπορέσουμε να δουλέψουμε και ειδικά εδώ στην Πλάκα όπου από τον Ιούνιο θα έρθει τουρισμός και θα ανοίξουν οι δουλειές πρέπει να αντεπεξέλθουμε στα παλιά τα χρέη, θα πρέπει η Πολιτεία να ξαναπροσδιορίσει τις ρυθμίσεις προκειμένου να μπούμε σε ένα πρόγραμμα και να μπορέσουμε σιγά-σιγά να είμαστε εμείς συνεπείς αλλά και το Κράτος να πάρει τα χρήματά του, διαφορετικά δεν μπορεί να είναι ένα μαγαζί κλειστό έξι μήνες και οι φάκελοι με τις υποχρεώσεις να πέφτουν κάτω από την πόρτα. Όλο αυτό ήταν οδυνηρό για μας. Από πού να πάρουμε χρήματα και από πού να πληρώσουμε αυτές τις υποχρεώσεις; Είμαστε αισιόδοξοι για το άνοιγμα των καταστημάτων μας, ο κόσμος πρέπει να εμβολιαστεί και να προσέχει όπως και να προσέχουμε εμείς, κρατάμε τις αποστάσεις στα τραπέζια μας έχουμε τις μάσκες μας και τα αντισηπτικά μας και όλα αυτά που προβλέπονται, είμαστε έτοιμοι»,
καταλήγει ο κ. Μαρτζάκλης.
Κλείσιμο
IMG_4931_1_

IMG_4920
IMG_4933

estiasinew__6_


Από την πλευρά του, ο Γιώργος Μπαλατσούκας υπεύθυνος του καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος «Θίτα» στο Θησείο τόνισε ότι ήταν δύσκολο να προλάβουν να ανοίξουν σήμερα αφού οι μήνες αδράνειας για ένα κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος ήταν πολύ και ήθελε τρομερό συντονισμό με το προσωπικό ωστε να είναι όλα στην εντέλεια.

«Είμαστε έξι μήνες χωρίς δουλειά, έχουμε χάσει τα πατηματά μας, τρέξαμε πάρα πολύ για να προλάβουμε το άνοιγμα. Τα μαγαζιά δεν ανοίγουν έτσι εύκολα ήταν αρκετούς μήνες κλειστά και έπρεπε να βρούμε τα βήματά μας και να οργανωθούμε με τα μέτρα. Κάναμε μια καλή δουλειά και περιμένουμε τον κόσμο να τον υποδεχτούμε και να τον εξυπηρετήσουμε με όλα τα μέτρα και τα υγειονομικά πρωτόκολλα».

Γιώργος Μπαλατσούκας υπεύθυνος καταστήματος Θησείο
 



Την ίδια ώρα, στο κέντρο της Αθήνας,  πολλές καφετέριες και εστιατόρια στο κέντρο της Αθήνας άνοιξαν από τις επτά το πρωί.

Οι περισσότεροι ιδιοκτήτες ξεκίνησαν μαζί με τους υπαλλήλους τους να στήνουν τραπέζια και καρέκλες με τη... μεζούρα προκειμένου να τηρηθούν όλες οι απαραίτητες αποστάσεις ασφαλειας.

Σε κάθε τραπέζι θα υπάρχει αντισηπτικό ενώ όλοι οι εργαζομενοι θα φορούν μάσκες. «Από τις εννιά περιμένουμε αρκετό κόσμο. Είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι για τις επόμενες ημέρες. Ευχόμαστε να έρθουν και τουρίστες», είπε στο protothema.gr ιδιοκτητης καφετέριας.

5295360__1_


Σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη σε αρκετά καταστήματα στο Κολωνάκι έχουν αρχίσει να γίνονται πολλές κρατήσεις τόσο για το μεσημέρι όπως και για το βράδυ.

«Θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο. Είμαστε χαρούμενοι που ανοίγουμε μετά από έξι μήνες. Όμως πρέπει να ενισχυθούμε με κάποιο τρόπο», τόνισε υπάλληλος καφετέριας.

5295368


Σύμφωνα με τα όσα έχουν ανακοινωθεί οι επιχειρήσεις που διαθέτουν άδεια λειτουργίας για κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος και τα όποια παρέχουν υπηρεσίες εστίασης ανοίγουν σήμερα με τις εξής προϋποθέσεις:

- Αποκλειστικά σε ανοικτό υπαίθριο χώρο,
- Φιλοξενία μόνο καθήμενων πελατών,
- Μη αναπαραγωγή μουσικής και υπό τους κάτωθι υγειονομικούς όρους
5295346


Επίσης, τα μέτρα προβλέπουν:

- Απολύμανση καταλόγων κατά την εναλλαγή των πελατών στα τραπέζια
- Τοποθέτηση απολυμαντικού προϊόντος ανά τραπέζι
- Υποχρεωτική χρήση μάσκας από το προσωπικό και τους πελάτες κατά τον χρόνο αναμονής
- Μέχρι έξι άτομα ανά τραπέζι
- Τήρηση αποστάσεων τραπεζοκαθισμάτων και κανόνων υγιεινής
- Χρήση μπαρ με τοποθέτηση δύο σκαμπό μαζί και απόσταση ενάμισι μέτρου για κάθε επόμενη δυάδα σκαμπό
- Δυνατότητα λειτουργίας από τις 5:00 έως τις 22:45

5295351

Ειδήσεις σήμερα: 

Καιρός: Στα ύψη ο υδράργυρος και σήμερα - Περιορίζεται η αφρικανική σκόνη

Διασωληνώθηκε στο Σισμανόγλειο ο Θεόδωρος Κατσανέβας

Πού θα γίνουν σήμερα δωρεάν rapid test
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης