Η Ελλάδα γιορτάζει το Πάσχα με σούβλες, παραδοσιακά τραγούδια και... μέτρα!

Η Ελλάδα γιορτάζει το Πάσχα με σούβλες, παραδοσιακά τραγούδια και... μέτρα!

Οι σούβλες έχουν πάρει φωτιά -  Πολλοί Αθηναίοι έστησαν ψησταριές ακόμη και σε παραλίες -  «Βροχή» οι παραγγελίες για οβελία delivery 

kokoretsia-arthro
Mπορεί οι συνθήκες που επιβάλει η πανδημία του κορωνοϊού να μην άφησαν πολλούς να γιορτάσουν το Πάσχα όπως ακριβώς θα ήθελαν, ωστόσο οι Έλληνες από όλα τα μέρη της χώρας τηρούν στο έπακρο το έθιμο του σούβλισματος του παραδοσιακού οβελία.

Οι σούβλες από νωρίς το πρωί έχουν πάρει φωτιά, ενώ τα δημοτικά τραγούδια δεν λείπουν από τα σπίτια, τα μπαλκόνια και τις αυλές σε κάθε γειτονιά.

Από νωρίς το πρωί σε μία αυλή στο Χαϊδάρι, οι προετοιμασίες για το ψήσιμο του αρνιού έχουν ξεκινήσει στο πλαίσιο του εορτασμού του Πάσχα, τηρώντας τα μέτρα προστασίας με μάσκες και αποστάσεις.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cb2ldla050oh-se)



Στη Νέα Μάδυτο Θεσσαλονίκης οι ετοιμασίες για το πασχαλινό τραπέζι συνεχίζονται με το παραδοσιακό ψήσιμο του οβελία υπό την υπόκρουση παραδοσιακής ελληνικής μουσικής. Την ίδια ώρα, δεν ήταν λίγοι οι  Θεσσαλονικείς που επέλεξαν να ψήσουν στις ταράτσες των σπιτιών τους.

5295146
5295140
5295143

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cb2jj6tfg47l-se)

Κλείσιμο
dacapo
Βγήκαν οι σούβλες έξω και στο Κολωνάκι

IMG_3492

IMG_3491
Σούβλες σε πεζοδρόμια στην Αθήνα



Οι σούβλες πήραν φωτιά στη Λαμία

Από νωρίς το πρωί της Κυριακής του Πάσχα και μετά την Ανάσταση του Κυρίου, Λαμιώτες και γενικότερα οι Ρουμελιώτες αποτυπώνουν και… εμπράκτως με το αποτύπωμα στον ουρανό της πόλης ότι τηρούν τα έθιμα και γιορτάζουν. 

Λαμία : Πήραν φωτιά οι σούβλες!

pasna12
pasxa6




Στο μεταξύ, δεν ήταν και λίγοι αυτοί που και εκείνοι που επέλεξαν τις παραλίες για να περάσουν μαζί με τα αγαπημένα τους πρόσωπα χαλαρές οικογενειακές στιγμές.

Όπως βλέπετε πολλοί έστησαν ψησταριές ακόμη και σε παραλίες στα νότια προάστια. Μάλιστα ορισμένοι έβαλαν ακόμη και τραπέζια για να απολαύσουν την θάλασσα και την Ανάσταση σε ανοιχτό χώρο.
paralies__13_
paralies__12_
paralies__11_
paralies__10_

Την ίδια ώρα, πολλά είναι τα εστιατόρια και τα μεζεδοπωλεία που έστησαν και φέτος σούβλες για να κάνουν την τροφοδιανομή κατ’ οικον, καθώς αρκετοί δεν έχουν αυλές για να ψήσουν. «Μαγειρίτσα. Κοκορέτσι κοντοσούβλι και αρνί. Έχουμε αρκετες παραγγελιες και φέτος», δήλωσε στο protothema.gr ο κ. Σωτήρης Παράσχος, ιδιοκτήτης μεζεδοπωλείο στον Άλιμο.

«Είμαστε σχετικά αισιόδοξοι που αύριο θα ανοίξουμε κανονικά. Ήδη έχουμε αρκετές κρατήσεις και θα κάνουμε τα πάντα για να ικανοποιήσουμε τους πελάτες μας. Δυστυχώς θα είμαστε χωρίς μουσική αλλά θα κάνουμε υπομονή», συνέχισε ο κ. Παράσχος.

psistaries__1_
psistaries__4_
psistaries__5_


Με πληροφορίες από: lamianow


Ειδήσεις σήμερα:
Πάσχα στον Κορυδαλλό για τον Μένιο Φουρθιώτη

Άγριες Μέλισσες spoiler: Όταν το πιο ένοχο μυστικό βγει στο φως θα γίνει χαμός

Βρετανία: Αμφίβολο αν θα συμφιλιωθούν Χάρι και Ουίλιαμ, με αφορμή τα αποκαλυπτήρια αγάλματος της Νταϊάνα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης