Σέρρες: Συνέλαβαν τον «εισπράκτορα» σπείρας που αποσπά χρήματα από ηλικιωμένους δήθεν για τροχαίο

Σέρρες: Συνέλαβαν τον «εισπράκτορα» σπείρας που αποσπά χρήματα από ηλικιωμένους δήθεν για τροχαίο

Την Μεγάλη Πέμπτη, συνέλαβαν μέλος της σπείρας που είχε παραλάβει 28.000 ευρώ από ηλικιωμένη – Συνεργός του παρίστανε τον γιατρό και την έπεισε ότι συγγενής της τραυματίστηκε σοβαρά σε τροχαίο κι έπρεπε να χειρουργηθεί

astynomia_epix
Πριν από τέσσερις μήνες είχε σχηματιστεί δικογραφία για τηλεφωνικές απάτες που έγιναν το χρονικό διάστημα από τον Νοέμβριο του 2020 έως και τον Ιανουάριο του 2021, σε περιοχές των Σερρών και της Λάρισας, όμως οι αλλοδαποί δράστες όχι μόνο είναι ελεύθεροι αλλά συνεχίζουν την δράση τους!

Το μεσημέρι της Μ. Πέμπτης, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Σερρών συνέλαβαν στην πόλη της Μακεδονίας τον αλλοδαπό «εισπράκτορα» της σπείρας, ο οποίος είχε μόλις παραλάβει 28.000 ευρώ από μια ηλικιωμένη γυναίκα! Νωρίτερα, της είχε τηλεφωνήσει ένας συνεργός του που παρίστανε τον γιατρό και την είχε πείσει ότι ένα στενό συγγενικό της πρόσωπο είχε τραυματιστεί σοβαρά σε τροχαίο και έπρεπε να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση με υψηλό κόστος!

Στην κατοχή του «εισπράκτορα» κατασχέθηκαν 26.650 ευρώ που αποδόθηκαν στην ηλικιωμένη γυναίκα και ένα κινητό, από το οποίο ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ενός ακόμη αλλοδαπού συνεργού του. Με τον ίδιο τρόπο, είχαν επιχειρήσει να εξαπατήσουν και άλλον έναν ηλικιωμένο από τον οποίο επίσης είχαν ζητήσει 28.000 ευρώ, όμως εκείνος κατάλαβε ότι είχε να κάνει με απατεώνες. Ο αλλοδαπός οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Σερρών με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του για απάτες κατά εξακολούθηση και η προανάκριση συνεχίζεται για την ταυτοποίηση των υπόλοιπων μελών του κυκλώματος.

Πρόκειται για την ίδια σπείρα αλλοδαπών σε βάρος των οποίων είχε σχηματιστεί δικογραφία στις 12 Ιανουαρίου, όταν είχε συλληφθεί ένας από αυτούς και είχαν ταυτοποιηθεί άλλοι δυο, αλλά εξακολουθούν να κυκλοφορούν σαν… κύριοι! Τότε, είχε αποκαλυφθεί ότι δρούσαν από τον Νοέμβριο του 2020 και κατάφεραν να αποσπάσουν 15.000 ευρώ από μία ηλικιωμένη γυναίκα στις Σέρρες στις 4 Νοεμβρίου 2020 όπου της απέσπασαν και 26.000 ευρώ από άλλη μία στη Λάρισα στις 20 Νοεμβρίου.

Μάλιστα, μόνο στο διάστημα από το απόγευμα της 9ης Ιανουαρίου ως το απόγευμα της 11ης Ιανουαρίου, είχαν τηλεφωνήσει σε 38 ανυποψίαστους πολίτες και προσπάθησαν να τους εξαπατήσουν με την ίδια μέθοδο του τροχαίου συγγενούς τους, ζητώντας τους πάνω από 1.000.000 ευρώ συνολικά!


Ειδήσεις σήμερα:

Φωτογραφίες: Η Ακολουθία του Επιταφίου Θρήνου στο Οικουμενικό Πατριαρχείο


Ωράριο καταστημάτων: Πώς θα λειτουργήσουν το Μεγάλο Σάββατο


Κύπρος: Ο πατέρας Ηρακλής κράτησε το έθιμο της Πρώτης Ανάστασης κι έκανε «κατοστάρι»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης