Πρόεδρος εργαζομένων Αττικόν (ΘΕΜΑ 104.6): Να παρέμβει η πολιτεία για τις εισβολές αρνητών στα νοσοκομεία

Πρόεδρος εργαζομένων Αττικόν (ΘΕΜΑ 104.6): Να παρέμβει η πολιτεία για τις εισβολές αρνητών στα νοσοκομεία

«Πρέπει να παρέμβει η επίσημη Πολιτεία και η Επιτροπή των ειδικών. Αφορά θέμα δημόσιας Υγείας»

attikon-arthro__1_
Την παρέμβαση της Πολιτείας για τα περιστατικά εισβολής αρνητών στα νοσοκομεία ζητά ο πρόεδρος των εργαζομένων στο ΑΤΤΙΚΟΝ και παθολόγος-εντατικολόγος, Μιχάλης Ρίζος μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6. Όπως εξήγησε, το συμβάν με αρνητές της πανδημίας που σημειώθηκε πριν από λίγες μέρες όταν συγγενής νοσηλευόμενης μαζί με άλλο ένα πρόσωπο εισέβαλαν στο νοσοκομείο «ΑΤΤΙΚΟΝ» και επιτέθηκαν στο νοσηλευτικό προσωπικό λέγοντας ότι «βαφτίζουν» ασθενείς ως θετικά κρούσματα και αναπαρήγαγαν και άλλες θεωρίες συνωμοσίες δεν είναι ένα μεμονωμένο περιστατικό.

Ο κ. Ρίζος εξέφρασε τον έντονο προβληματισμό και την ανησυχία του για αυτά τα περιστατικά, τονίζοντας ότι χρειάζεται μια αποφασιστική αντιμετώπιση από την αστυνομία. «Πρέπει να παρέμβει η επίσημη Πολιτεία και η Επιτροπή των ειδικών. Αφορά θέμα δημόσιας Υγείας», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Μιλώντας για την πιεστική κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής, ο κ. Ρίζος εξήγησε ότι παραμένει η δύσκολη κατάσταση περισσότερο από 50% του νοσοκομείου είναι περιστατικά covid. Ενώ οι ΜΕΘ η κάλυψη τους είναι κοντά στο 100% από περιστατικά COVID. Όπως είπε, η νοσηρότητα έχει πάει πίσω σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα. Ο κ. Ρίζος τόνισε ότι η ενίσχυση του ΕΣΥ έχει μείνει στα λόγια. Πρόσθεσε ότι είναι απαραίτητες οι προσλήψεις καθώς πλέον η κόπωση των εργαζομένων είναι πολύ μεγάλη ενώ δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις όλο και μεγαλύτερες ανάγκες.


Μιλώντας για τα εμβόλια, ο κ. Ρίζος είπε ότι είναι υπερβολικός ο φόβος για το εμβόλιο της AstraZeneca. Ταυτόχρονα, εξήγησε ότι δεν υπάρχει ούτε ένας ασθενής που να έχει λάβει και τις δύο δόσεις του εμβολίου και να έχει νοσήσει βαριά. Ελάχιστα είναι τα περιστατικά όσον έκαναν μόνο την πρώτη δόση και εκκρεμούσε η δεύτερη και νόσησαν.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης