Το Μπαρμπαρός στο Αιγαίο: Μήνυμα Ερντογάν, ή τυχαίο γεγονός;

Το Μπαρμπαρός στο Αιγαίο: Μήνυμα Ερντογάν, ή τυχαίο γεγονός;

Σε διεθνή ύδατα ανοιχτά των Ψαρών με νότια πορεία το τουρκικό ερευνητικό πλοίο που απέπλευσε από την Κωνσταντινούπολη με προορισμό το Τάσουντζου στη Νότια Τουρκία

barbaros0
Πριν από ένα 24ωρο ο Ταγίπ Ερντογάν, αναφερόμενος στην ανατολική Μεσόγειο, προειδοποιούσε ότι τα τουρκικά πλοία «είναι έτοιμα να πλεύσουν» τόσο στην Κύπρο όσο και στην θαλάσσια περιοχή ανάμεσα στη Λιβύη και την Κρήτη για σεισμικές έρευνες και γεωτρήσεις, υποστηρίζοντας μάλιστα ότι η Ελλάδα δεν διαθέτει τέτοια πλοία.

Σήμερα Πέμπτη, το τουρκικό ερευνητικό πλοίο Μπαρμπαρός πλέει στο Αιγαίο με νότια πορεία, κατευθυνόμενο προς το λιμάνι Τάσουτσου στη Νότια Τουρκία. Περίπου στις 16:00 το μεσημέρι, την ώρα της συνάντησης Ερντογάν-Δένδια, το Μπαρμπαρός έπλεε νοτιοδυτικά της Λέσβου με ταχύτητα περίπου 11 κόμβους. Το τουρκικό ερευνητικό απέπλευσε το μεσημέρι της Τετάρτης από την Κωνσταντινούπολη όπου ήταν για επισκευές. Περίπου 24 ώρες μετά, το Μπαρμπαρός πλέει σε διεθνή ύδατα στο κέντρο του Αιγαίου με πορεία νότια προς τολιμάνι Τάσουτσου.

Προφανώς, δεν υπάρχει τίποτα μεμπτό με την κίνηση ενός οποιουδήποτε πλοίου στα διεθνή ύδατα του Αιγαίου. Στην περίπτωση όμως του Μπαρμπαρός η χρονική συγκυρία ενισχύει όσους καχύποπτους θεωρεί ότι μπορεί και να πρόκειται για μήνυμα της Άγκυρας, εάν ο πλους συνδυαστεί με τις χθεσινές δηλώσεις του Ταγίπ Ερντογάν.

barbaros1




Ειδήσεις σήμερα:

Θεσσαλονίκη: Επεισόδια με μολότοφ και χημικά στην πορεία φοιτητών - Τουλάχιστον ένας τραυματίας

Χατζηδάκης: Online σύνδεση του κινητού του εργαζομένου με το υπουργείο για τον έλεγχο των υπερωριών

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο: Τεταμένη ατμόσφαιρα στην ΑΣΟΕΕ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης