Ένταση στη Θεσσαλονίκη: Μαθητής δεν ήθελε να κάνει self test και η μητέρα του μήνυσε τον διευθυντή του σχολείου

Ένταση στη Θεσσαλονίκη: Μαθητής δεν ήθελε να κάνει self test και η μητέρα του μήνυσε τον διευθυντή του σχολείου

Το περιστατικό σημειώθηκε μπροστά από το 1ο Γενικό Λύκειο Ευόσμου το μεσημέρι της Τετάρτης

entasi_thessaloniki
Σκηνικό έντασης επικράτησε έξω από σχολείο της Θεσσαλονίκης όταν ομάδα πολιτών συγκεντρώθηκε για να συμπαρασταθεί σε μητέρα που ζητούσε να επιτραπεί στον γιο της η είσοδος χωρίς να έχει μαζί του την προβλεπόμενη βεβαίωση αρνητικού αποτελέσματος self test. Το περιστατικό σημειώθηκε μπροστά από το 1ο Γενικό Λύκειο Ευόσμου το μεσημέρι της Τετάρτης.

Όπως αναφέρει το thestival.gr η ένταση ανάμεσα στον διευθυντή και την μητέρα του μαθητή της Α’ Λυκείου ξεκίνησε την Δευτέρα όταν ο ανήλικος πήγε στο σχολείο χωρίς αποτέλεσμα self test. Από την πλευρά του σχολείου τονίζεται ότι εφαρμόστηκε η κείμενη νομοθεσία και ότι δεν μπήκε ούτε ένας μαθητής στο σχολείο χωρίς την υπεύθυνη δήλωση αρνητικού αποτελέσματος από self test. 

Ακολούθως η μητέρα του μαθητή Σοφία Ρωμαίου, υπέβαλε μήνυση σε βάρος του διευθυντή του σχολείου. Ωστόσο με προφορική εντολή εισαγγελέα δεν ακολουθήθηκε η διαδικασία του αυτοφώρου. Το μεσημέρι της Τετάρτης μια ομάδα περίπου τριάντα ατόμων συγκεντρώθηκε έξω από το σχολείο για να εκφράσει τη συμπαράστασή της στην κυρία Ρωμαίου. Τα μέλη της ομάδας αυτοαποκαλούνται «θεματοφύλακες του Συντάγματος». Μάλιστα κάποιοι από αυτούς φορούσαν στρατιωτικούς μπερέδες. Όταν είδαν να καταφτάνει έξω από το σχολείο ένα περιπολικό της Αστυνομίας το περικύκλωσαν και ζητούσαν από το πλήρωμά του να συλλάβει τον διευθυντή. Αγνοούσαν ως φαίνεται την προφορική εντολή του εισαγγελέα.

Thestival.gr Δήλωση Σοφία Ρωμαίου, μητέρα μαθητή

«Δεν αποδέχομαι ούτε το test covid ούτε καμία υπεύθυνη δήλωση. Όταν κάνουμε υπεύθυνες δηλώσεις γινόμαστε συνυπεύθυνοι στο ότι συμφωνούμε σε οποιαδήποτε μέτρα θέλει να πάρει η κυβέρνηση. Θέλουμε τα παιδιά μας να παρακολουθήσουν τα μαθήματά τους χωρίς καμία ιατρική πράξη και χωρίς κανένα covid test»,  δήλωσε στο thestival.gr η Σοφία Ρωμαίου.

Σημειώνεται πως η ομάδα των «θεματοφυλάκων» προκάλεσε ένταση έξω από το σχολείο με αποτέλεσμα να κληθούν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Ένας από τους «θεματοφύλακες» οδηγήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Ευόσμου γιατί εκκρεμούσε σε βάρος του καταδικαστική απόφαση. Λίγο αργότερα έξω από το Α.Τ Ευόσμου συγκεντρώθηκαν οι «θεματοφύλακες» μαζί με τη μητέρα του μαθητή. «Δεν είμαστε αρνητές του κορωνοϊού αλλά είμαστε θεματοφύλακες του συντάγματος», φώναζαν προς τους δημοσιογράφους κάποιοι από τους «θεματοφύλακες».

Κλείσιμο
Thestival.gr Ένταση στον Εύοσμο από γονείς για τα self test

Πηγή: thestival.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Κομισιόν: Επισπεύδεται η παράδοση 50 εκατ. δόσεων του εμβολίου της Pfizer

Δανία: Σταματά οριστικά τη χορήγηση του εμβολίου της AstraZeneca

Ρέθυμνο: Γονείς που δεν θέλουν να κάνουν το self test στα παιδιά τους μηνύουν διευθυντή λυκείου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης