Καιρός: Θυελλώδεις άνεμοι στην Κρήτη με υψηλές θερμοκρασίες - Χάρτες του meteo

Καιρός: Θυελλώδεις άνεμοι στην Κρήτη με υψηλές θερμοκρασίες - Χάρτες του meteo

Κακοκαρία με υψηλές θερμοκρασίες στην Κρήτη: Δείτε χάρτες του meteo - Μεγάλο δέντρο έπεσε στον ΒΟΑΚ, διακόπτωντας την κυκλοφορία -  Ριπές ανέμων έως 134 χιλιόμετρα την ώρα

kairos_kriti_anemoi_kakokairia_dedra
Ιδιαίτερα ενισχυμένοι νότιοι άνεμοι πνέουν στη Κρήτη.

Σε συνδυασμό δε, με τη ζέστη (λόγω των νοτιάδων) και των υψηλών θερμοκρασιών, δημιουργείται ένα ιδιαίτερο καιρικό κλίμα που χρήζει ιδιαίτερη προσοχής.

Σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία,  η θερμοκρασία σήμερα στην Κρήτη θα κυμανθεί από 13 έως 21 και τοπικά στη βόρεια Κρήτη έως 26 βαθμούς Κελσίου.


Στον πίνακα που ακολουθεί παρουσιάζονται οι οκτώ σταθμοί του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr στην Κρήτη που κατέγραψαν τις ισχυρότερες ριπές ανέμου έως το πρωί της Τρίτης 06/04. Όπως προκύπτει από αυτόν, η ισχυρότερη ριπή καταγράφηκε στη Φινοκαλιά Λασιθίου και ήταν ίση με 134 χλμ/ώρα.

kairos_kriti_anemoi
Σήμερα Τρίτη στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο προβλέπονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις με πρόσκαιρες τοπικές βροχές και βαθμιαία βελτίωση από το μεσημέρι. Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα νότια μέχρι το μεσημέρι. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 7 με 8 μποφόρ, που από το απόγευμα από τα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς 5 με 7 μποφόρ.

Κλείσιμο
Οι εν λόγω άνεμοι λειτουργούν ως καταβάτες στις υπήνεμες πλευρές των ορεινών όγκων του νησιού, ανεβάζοντας κατά μερικούς βαθμούς τη θερμοκρασία, σύμφωνα με το meteo.gr. Χαρακτηριστική είναι η άνοδος της θερμοκρασίας στις βόρειες περιοχές της Κρήτης. Όπως προκύπτει από τον πίνακα που παρουσιάζει τις υψηλότερες θερμοκρασίες στο νησί έως το πρωί της Τρίτης 06/04, η υψηλότερη σημειώθηκε στον Νεροκούρο Χανίων όπου έφτασε τους 28.1 βαθμούς Κελσίου.
kairos_kriti_anemoi_kai_zesti_meteo



Μεγάλο δέντρο έπεσε στον ΒΟΑΚ - Δεν άντεξε τους θυελλώδεις ανέμους

Στο νομό Χανίων, μεγάλο δέντρο κόπηκε και έπεσε στο οδόστρωμα στο ΒΟΑΚ.

Το δένδρο έπεσε στο ρεύμα του ΒΟΑΚ προς Ρέθυμνο, στο τμήμα ανάμεσα από τον κόμβο Μουρνιών και τον κόμβο της Σούδας.

Επί τόπου έσπευσε η Τροχαία για να διακόψει την κυκλοφορία, προκειμένου να απομακρυνθεί το δένδρο από τον δρόμο, σύμφωνα με όσα μετέδωσε το cretalive.gr.
kairos_anemoi_kriti


Ειδήσεις σήμερα: 

Ο Ντάνιελ Κρεγκ, οι Σπέτσες και τα 400 εκατ. δολάρια του Netflix

Επανέρχεται η ελεγχόμενη στάθμευση στην Αθήνα

Lockdown: Απομακρύνεται το «Πάσχα στο χωριό» – Τα σενάρια για σχολεία, μετακινήσεις και λιανεμπόριο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best of Network

Δείτε Επίσης