Καιρός: Λασποβροχές και θυελλώδεις άνεμοι - Δείτε πού θα βρέξει

Καιρός: Λασποβροχές και θυελλώδεις άνεμοι - Δείτε πού θα βρέξει

Υψηλές θερμοκρασίες κυρίως στα νότια - Αυξημένες συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης

σκονη_αττικη
Στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο παροδικά αυξημένες νεφώσεις με πρόσκαιρες τοπικές βροχές και βαθμιαία βελτίωση από το μεσημέρι. Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα νότια.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα ανατολικά, ενώ στα νότια θα διατυρηθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας στην Κρήτη και τους 25 βαθμους Κελσίου.

Πολύ θυελλώδεις νότιοι άνεμοι έως 9 μποφόρ στο Νότιο και Ανατολικό Αιγαίο, σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr. Ως αποτέλεσμα των θυελλωδών ανέμων προβλέπεται να προκληθεί πολύ υψηλός κυματισμός στις ίδιες περιοχές.

Στον προγνωστικό χάρτη που ακολουθεί, παρουσιάζονται με βέλη οι κυρίαρχες διευθύνσεις των ανέμων, ενώ οι κόκκινες αποχρώσεις και οι αναγραφόμενες τιμές αποτυπώνουν τις εκτιμώμενες μέγιστες εντάσεις τους.

Winds_South_Apr6


Αναλυτικά για σήμερα

Κλείσιμο
Στα ηπειρωτικά, στις Σποράδες και σε νησιωτικά τμήματα του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίο θα εκδηλωθούν λασποβροχές που κατά τόπους θα συνοδευτούν από μεμονωμένες καταιγίδες. Στο Βορειοανατολικό Αιγαίο υπάρχει πιθανότητα χαλαζόπτωσης.

Το απόγευμα τα φαινόμενα σταδιακά θα σταματήσουν στις περισσότερες περιοχές, αλλά αργά το βράδυ βροχές ή καταιγίδες θα εκδηλωθούν εκ νέου στα δυτικά. Αυξημένες θα διατηρηθούν οι συγκεντρώσεις σκόνης.

Η θερμοκρασία, θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 1 έως 17 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 3 έως 18, στην Ήπειρο από 5 έως 20 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 5 έως 19, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 8 έως 22 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 10 έως 18, στα νησιά του Βόρειου Αιγαίου από 10 έως 20 και στα υπόλοιπα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη 15 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

θερμοκρασια_τριτης


Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με ασθενείς παροδικές βροχές μέχρι το μεσημέρι, ενώ υπάρχει πιθανότητα πρόσκαιρων μεμονωμένων καταιγίδων. Αυξημένες θα είναι οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις με εντάσεις έως 5 μποφόρ και πρόσκαιρα στα δυτικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 21 βαθμούς.

αθηνα


Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε ασθενείς παροδικές βροχές και βελτίωση το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις με εντάσεις έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στην πόλη της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 8 έως 16 βαθμούς.





ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΤΕΤΑΡΤΗ 07-04-2021

Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Μακεδονία, γρήγορα στα υπόλοιπα δυτικά και την κεντρική και ανατολική Μακεδονία και βαθμιαία στα κεντρικά και τη Θράκη. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα βόρεια. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις κυρίως στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 και βαθμιαία στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Από το μεσημέρι στα δυτικά και από το απόγευμα βαθμιαία στα βόρεια θα επικρατήσουν βορειοδυτικοί άνεμοι 4 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

τεταρτη




Ειδήσεις σήμερα 

Κορωνοϊός - Ελλάδα: Με όπλο 50.000 εμβολιασμούς την ημέρα και self-test στη «μάχη» του Απριλίου 

Κορωνοϊός - Γαλλία: Πολυτελή εστιατόρια ανοίγουν τις πόρτες τους σε πελάτες - Ανάμεσά τους και υπουργοί

Survivor: Ο πρώτος υποψήφιος προς αποχώρηση και οι αντιδράσεις της αλλαγής

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης