Πέτσας: Τι οδήγησε στην απόφαση να μην ανοίξουν τα μαγαζιά σε Θεσσαλονίκη, Αχαΐα και Κοζάνη

Πέτσας: Τι οδήγησε στην απόφαση να μην ανοίξουν τα μαγαζιά σε Θεσσαλονίκη, Αχαΐα και Κοζάνη

«Πιστεύω ότι δεν θα έχουμε προβλήματα στον εμπορικό χώρο και δεν θα έχουμε πισωγυρίσματα» ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών σχετικά με το άνοιγμα του λιανεμπορίου στην υπόλοιπη Ελλάδα

katastimata_kleista
Η αυξητική τάση και κάποια τοπικά χαρακτηριστικά στα κρούσματα στις τρεις περιοχές, Θεσσαλονίκη, Αχαΐα, Κοζάνη, οδήγησε στο «μπλόκο» του ανοίγματος του λιανεμπορίου, όπως είπε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας μιλώντας στον ΣΚΑΪ. Στις υπόλοιπες περιοχές, αντιθέτως, παρατηρήθηκε σταθεροποιητική τάση στο επιδημιολογικό φορτίο, όπως εξήγησε ο υπουργός, και γι' αυτό πάρθηκαν οι εν λόγω αποφάσεις.

«Πιστεύω ότι δεν θα έχουμε προβλήματα στον εμπορικό χώρο και δεν θα έχουμε πισωγυρίσματα», ανέφερε σχετικά με την πιθανότητα να ξανακλείσουν τα καταστήματα αν δεν τηρηθούν τα μέτρα.

Επίσης, επεσήμανε πως προς το τέλος της εβδομάδας θα έχουμε τα πρώτα αυτοδιαγνωστικά τεστ.

«Είμαστε στο τέλος αυτή της μεγάλης περιπέτειας. Αν τηρήσουμε τα μέτρα θα πάμε μια χαρά μέχρι το Πάσχα», τόνισε ο κ. Πέτσας.

Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, μιλώντας επίσης στον ΣΚΑΪ, τόνισε ότι τα μαγαζιά πριν ανοίξουν ιδιοκτήτες και υπάλληλοι θα πρέπει να κάνουν ένα τεστ για να είναι σίγουροι. «Σε όλες τις δραστηριότητες από δω και πέρα, αν θέλουμε να τις κρατήσουμε ανοικτές, θα πρέπει ισχύει το ίδιο». Έχει γίνει από την Τετάρτη και εισήγηση των ειδικών για το συγκεκριμένο θέμα και η επιτροπή ζητά να υπάρχουν rapid τεστ τα οποία καταγράφονται πέρα από τα self test.

Ειδήσεις σήμερα: 

Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Πατρών (ΘΕΜΑ 104,6): Τα μαγαζιά μας θα μείνουν ανοιχτά

Με το «Γιαβούζ» στην ανατολική Μεσόγειο πάει στην Πενταμερή ο Ερντογάν

Αστυπάλαια: Από covid free... στο «βαθύ κόκκινο»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης