Καιρός: Χιόνια ακόμα και στα βόρεια προάστια της Αθήνας «βλέπει» ο Καλλιάνος για την 25η Μαρτίου

Καιρός: Χιόνια ακόμα και στα βόρεια προάστια της Αθήνας «βλέπει» ο Καλλιάνος για την 25η Μαρτίου

«Την Πέμπτη θα είναι η πιο παγωμένη ημέρα της εβδομάδας» τόνισε ο Γιάννης Καλλιάνος μιλώντας στο protothema.gr

xionia_-_attiki
Τι και αν βρισκόμαστε προς τα τέλη Μαρτίου, το σκηνικό του καιρού θυμίζει χειμώνα, μιας και ψυχρές αέριες μάζες από τα Βαλκάνια έχουν εισέλθει στις βόρειες περιοχές της χώρας. Βροχές, σποραδικές καταιγίδες, θυελλώδεις άνεμοι και χιόνια είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του σημερινού καιρού. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία για σήμερα Τρίτη αναμένονται νεφώσεις με βροχές, ενώ στο Αιγαίο σποραδικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας, πιθανώς κατά τόπους πυκνές στην ανατολική Θεσσαλία και την κεντρική Στερεά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και βαθμιαία στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και θα κυμανθεί από 2 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να έχουν οι πολίτες τις πρωινές και βραδινές ώρες όπου θα σημειωθεί παγετός στα βόρεια ηπειρωτικά.

Ο μετεωρολόγος και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας του νοτίου τομέα Β’ Αθηνών, Γιάννης Καλλιάνος μιλώντας στο protothema.gr επισήμανε ότι το χειμωνιάτικο σκηνικό θα εξελιχθεί κυρίως από την Τετάρτη ενώ ανήμερα της εθνικής μας γιορτής και της επετείου για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, αναμένονται χιόνια ακόμη και στις βόρειες περιοχές της Αττικής. «Αν εξαιρέσουμε τις περιοχές της Δυτικής Ελλάδας, όπου αναμένουμε πολύ λίγα τοπικού χαρακτήρα φαινόμενα βροχής, στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι άστατος με μπόρες, καταιγίδες και χιονοπτώσεις στις ορεινές περιοχές της ανατολικής και βόρειας ηπειρωτικής χώρας. Στα βόρεια ηπειρωτικά αναμένονται χιονοπτώσεις και σε ημιορεινά τμήματα. Βροχές αναμένουμε σε ανατολική Θεσσαλία, Σποράδες, Εύβοια, ανατολική Στερεά, ανατολική και βόρεια Αττική και στα νησιά του Αιγαίου. Την Τετάρτη αναμένουμε τοπικές βροχές στα ηπειρωτικά τμήματα και χιονοπτώσεις στις ορεινές περιοχές της ανατολικής και βόρειας ηπειρωτικής χώρας».

Σύμφωνα με τον κ. Καλλιάνο ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται την Πέμπτη ανήμερα της εθνικής μας γιορτής. Όπως εξήγησε ο μετεωρολόγος και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, τις πρωινές ώρες της Πέμπτης αναμένονται χιόνια ακόμη και στις βόρειες περιοχές της Αττικής και συγκεκριμένα από την Κηφισιά και βορειότερα. Συγκεκριμένα ο κ. Καλλιάνος επισήμανε: «Την Πέμπτη θα είναι η πιο παγωμένη ημέρα της εβδομάδας. Ο υδράργυρος θα πέσει κατά δέκα με έντεκα βαθμούς σε σχέση με χθες, Δευτέρα. Αναμένουμε χιόνια στην Ανατολική Θεσσαλία, κεντροανατολική Στερεά, Εύβοια, βόρειες Σποράδες και βορειοανατολική Πελοπόννησο, ενώ αναμένονται πρόσκαιρες χιονοπτώσεις σε περιοχές που είναι από 300 -350 μέτρα υψόμετρο. Χιόνια θα έχουμε τις πρωινές ώρες σε Βοιωτία και Φθιώτιδα ακόμη και στα πεδινά, ενώ όσον αφορά την Αττική, πρόσκαιρες χιονοπτώσεις ίσως έχουμε από την Κηφισιά και σε περιοχές όπως Θρακομακεδόνες, Βίλια, Βαρνάβα, Γραμματικό και Φυλή στους πρόποδες της Πάρνηθας. Όσον αφορά την ώρα της παρέλασης ίσως έχουμε τοπικές ασθενείς βροχοπτώσεις». Σύμφωνα με τον κ. Καλλιάνο από το απόγευμα της Πέμπτης ο καιρός βελτιώνεται σταδιακά και από την Παρασκευή ανεβαίνει και η θερμοκρασία.

Ειδήσεις σήμερα:

Σχέδιο «Ελευθερία»: Το 1,5 εκατ. εμβολιασμούς φτάνει σήμερα η χώρα μας

Κόντρες κυβέρνησης-φαρμακοποιών και ΣΥΡΙΖΑ για τα self test

Έσπασε το «φράγμα» των 5.000 νοσηλευόμενων σε νοσοκομεία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης