Συνέλαβαν τον «εγκέφαλο» σπείρας που διακινούσε κοκαΐνη σε Καβάλα και Θάσο

Συνέλαβαν τον «εγκέφαλο» σπείρας που διακινούσε κοκαΐνη σε Καβάλα και Θάσο

Τον αναζητούσαν από τις 30 Ιανουαρίου - Στα σπίτια των δραστών στη Θάσο είχαν βρεθεί  δύο πλήρη εργαστήρια για την καλλιέργεια κάνναβης

Kabala-Thasos-narkwtika
Ενάμισι μήνα μετά την εξάρθρωση του κυκλώματος που δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση κοκαΐνης και κάνναβης στην Καβάλα και τη Θάσο, οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών Καβάλας έβαλαν στο χέρι και τον αλλοδαπό αρχηγό του που οργάνωνε την προμήθεια των ναρκωτικών και έδινε οδηγίες στα υπόλοιπα μέλη για την παραλαβή και τη μεταφορά τους από τη Θεσσαλονίκη στον τελικό τους προορισμό.

Ο αλλοδαπός αναζητούνταν από τις 30 Ιανουαρίου, όταν εξαρθρώθηκε η συμμορία του και σε βάρος του είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης για κατ’ επάγγελμα οργάνωση και διεύθυνση διακίνησης ναρκωτικών με προσδοκώμενο όφελος άνω των 75.000 ευρώ. Παρ' όλα αυτά, συνελήφθη στο... σπίτι του στην Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο ερευνών της Δίωξης Ναρκωτικών Καβάλας με τη συνδρομή της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Θεσσαλονίκης!

Στις 23 Φεβρουαρίου είχε πέσει στα χέρια των αστυνομικών και ο αλλοδαπός προμηθευτής της σπείρας, για τον οποίο είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης και εντοπίστηκε και αυτός στην Θεσσαλονίκη όπου κατοικεί, έχοντας μαζί του μικροποσότητα κοκαΐνης. Το κύκλωμα είχε εξαρθρωθεί στις 30 Ιανουαρίου, όταν ένα από τα μέλη του έφτασε στην Καβάλα με λεωφορείο από την Θεσσαλονίκη μεταφέροντας δύο συσκευασίες με κοκαΐνη βάρους 146,4 γραμμαρίων. Στο λιμάνι της Κεραμωτής συνελήφθη ένας Έλληνας συνεργός του που περίμενε να παραλάβει τα ναρκωτικά για να τα μεταφέρει στη Θάσο και ένας ακόμη Έλληνας που εντοπίστηκε κρυμμένος σε ένα παράπηγμα σε ορεινή δασική περιοχή του νησιού.

Στα σπίτια των δραστών στη Θάσο, είχαν βρεθεί τότε δύο πλήρη εργαστήρια με λαμπτήρες, ανακλαστήρες, ανεμιστήρες, μετασχηματιστές και άλλα εξαρτήματα για την καλλιέργεια κάνναβης σε εσωτερικό χώρο, στα οποία καλλιεργούνταν 16 χασισόδεντρα ύψους 0,50 ως 1,70 μέτρου, ενώ κατασχέθηκαν και τρεις συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους 21 γραμμαρίων.

Ειδήσεις σήμερα 

Το ορόσημο της 30ετίας στις αγορές ομολόγων κατέκτησε ξανά η Ελλάδα

Μύκονος: Πρόστιμα ύψους 1.200.000 ευρώ σε 48 ώρες - Δείτε φωτογραφίες

Άστατος καιρός με ήλιο, βροχές και κρύο - «Άνοιξη» το Σαββατοκύριακο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης