15χρονη στη ΜΕΘ με επιπλοκές στην καρδιά: Είχε νοσήσει με κορωνοϊό πριν από 2 μήνες

15χρονη στη ΜΕΘ με επιπλοκές στην καρδιά: Είχε νοσήσει με κορωνοϊό πριν από 2 μήνες

Η κατάστασή της είναι σταθερή και δεν έχει χρειαστεί να διασωληνωθεί  - Είναι το τέταρτο περιστατικό με το αυτοάνοσο MIS-C στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Πατρών

eth
Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας βρίσκεται 15χρονο κορίτσι, που είχε νοσήσει με κορωνοϊό και παρουσίασε επιπλοκές στην καρδιά.

Ειδικότερα, η 15χρονη από το Αγρίνιο νοσηλεύεται στην ΜΕΘ COVID και παρουσιάζει οξεία μυοκαρδίτιδα.

Η κατάστασή της είναι σταθερή και δεν έχει χρειαστεί να διασωληνωθεί.Οι γιατροί εκτιμούν ότι αν και αυτό το 24ωρο η υγεία της είναι σταθερή το κορίτσι θα διαφύγει τον κίνδυνο. Πρόκειται για το τέταρτο περιστατικό μεταφλεγμονώδους συνδρόμου στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων του Ρίου.

Το κορίτσι μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο τους προχθές το βράδυ. Η 15χρονη αρχικά ένιωσε πόνους στο στήθος και έτσι μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του Αγρινίου.

Εκεί, διαπιστώθηκε υψηλή τιμή στην τροπονίνη και περιστατικό οξείας μυοκαρδίτιδας. Η συγκεκριμένη εξέταση της καρδιακής τροπονίνης ανέβηκε (για την ακρίβεια διπλασιάστηκε) σε δεύτερη εξέταση που έκαναν στο κορίτσι μόλις μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του Ρίου.

Το αξιοσημείωτο είναι ότι η 15χρονη είχε νοσήσει με κορωνοϊό πριν από 2 μήνες.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-c9zdj8hg6rmh-sf)
Κλείσιμο

Είναι το τέταρτο περιστατικό με το αυτοάνοσο MIS-C στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Πατρών. Τα περισσότερα περιστατικά MIS-C ξεκινούν να εμφανίζονται από 2 με 3 εβδομάδες μετά τη νόσηση με κορωνοϊό και φτάνουν όπως στην περίπτωση της 15χρονης, ακόμα και τους 2 μήνες μετά το θετικό τεστ κορωνοϊού.

Τα περισσότερα περιστατικά με MIS-C χτυπάνε στην καρδιά και βέβαια τα παιδιά στην πλειονότητά τους δεν είχαν εμφανίσει πριν κανέναν πρόβλημα με την καρδιά τους.

Τα καρδιακά προβλήματα που μπορούν να προκληθούν κυμαίνονται από ενοχλήσεις μέχρι ανευρύσματα και στις κακές περιπτώσεις μέχρι και καρδιακή ανεπάρκεια.

Και τα τρία προηγούμενα περιστατικά που αντιμετωπίστηκαν στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Πάτρας είχαν καλή πρόγνωση. Ωστόσο πρόκειται για νόσημα που θέλει μεγάλη προσοχή και στενή παρακολούθηση μιας και μπορεί να πάρει γρήγορα κακή τροπή.

Η αύξηση αυτού του αυτοάνοσου νοσήματος στα παιδιά, σε αυτό το τρίτο κύμα της πανδημίας, με τα περισσότερα περιστατικά εμφάνισης κορωνοϊού σε αυτή την ηλικιακή ομάδα πιθανόν να οφείλεται στη βρετανική μετάλλαξη.

Πηγή: www.thebest.gr 

Ειδήσεις σήμερα

Χαλάρωση των μέτρων άμεσα εξετάζει η κυβέρνηση - Την Παρασκευή οι ανακοινώσεις

Τροχαίο στη Βουλή: Ο Ιάσονας δίνει ζωή - Άρχισε η διαδικασία δωρεάς των οργάνων του

Εμβόλιο AstraZeneca: Η στάση των χωρών της Ευρώπης - Τι θα γίνει στην Ελλάδα;
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης