Θεσσαλονίκη: Δείτε βίντεο από την εκκένωση του εσωτερικού του ΑΠΘ - Πώς έδρασε η ΕΛ.ΑΣ.

Θεσσαλονίκη: Δείτε βίντεο από την εκκένωση του εσωτερικού του ΑΠΘ - Πώς έδρασε η ΕΛ.ΑΣ.

Το κτίριο της Πρυτανείας τελούσε υπό κατάληψη από τις 22 Φεβρουαρίου - Συνελήφθησαν οι 16 από τους 33 προσαχθέντες - Χωρίς επεισόδια έληξε η επιχείρηση

apt
Οργανωμένα και με σχέδιο έδρασε η ΕΛ.ΑΣ. στην επιχείρηση εκκένωσης της κατάληψης του κτιρίου της Πρυτανείας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Οι άνδρες της αστυνομίας, βρέθηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες στον χώρο του Πανεπιστημίου και άδεισαν τα γραφεία της Πρυτανείας από τους καταληψίες, έπειτα από 19 μέρες που τελούσαν υπό κατάληψη (η κατάληψη είχε αποφασιστεί στις 22 Φεβρουαρίου), ενώ νωρίτερα είχε ήδη αποφασιστεί από όσους βρίσκονταν στον χώρο η λήξη της κατάληψης.

Η επέμβαση της Αστυνομίας έγινε παρουσία Εισαγγελέα, ενώ έγιναν 33 προσαγωγές, εκ των οποίων οι 14 δεν ήταν καν φοιτητές και ανήκουν στον αντιεξουσιαστικό χώρο. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά από την πλευρά της Αστυνομίας, δεν έγινε άσκηση βίας κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, ενώ από τους 33 προσαχθέντες, οι 16 τελικά συνελήφθησαν, αλλά αφέθηκαν τελικά ελεύθεροι με εντολή εισαγγελέα.

Δείτε το βίντεο της ΕΛ.ΑΣ.:

Βίντεο από την εκκένωση της κατάληψης της Πρυτανείας του Αριστοτελείου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης


Ελικόπτερο της ΕΛΑΣ πάνω από το ΑΠΘ
Κλείσιμο

Σημειώνεται ότι, επειδή τελούσε υπό κατάληψη το κτίριο της Πρυτανείας, δεν ήταν δυνατή η διενέργεια καμίας διοικητικής πράξης στο Πανεπιστήμιο, με αποτέλεσμα οι φοιτητές που κάνουν τηλεκπαίδευση να μην μπορούν να έχουν πρόσβαση στις διοικητικές υπηρεσίες. Μάλιστα, οι καταληψίες  είχαν αναρτήσει πανό, τα οποία έδειχναν ότι η κατάληψη έγινε με αφορμή την υπόθεση του Δημήτρη Κουφοντίνα

Thestival.gr Επέμβαση στο ΑΠΘ

Κατά τη διάρκεια της νύχτας ξεκίνησαν να συγκεντρώνονται φοιτητές, καθώς υπήρχαν πληροφορίες για την επικείμενη εκκένωση της κατειλημμένης Πρυτανείας.
photoastynomia__4_
photoastynomia__2_
photoastynomia__3_

Οι φοιτητές σύμφωνα με την απόφασή τους θα προχωρούσαν στον τερματισμό της κατάληψης, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της προγραμματισμένης για σήμερα πορείας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.
photoastynomia__7_
photoastynomia__5_
photoastynomia__6_

photoastynomia__1_
photoastynomia__8_

Σήμερα έχει ανακοινωθεί προσυγκέντρωση στις 11 το πρωί στην Πρυτανεία του ΑΠΘ από φοιτητές και Ακαδημαϊκούς του ΑΠΘ, ενώ στη μία το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί το προγραμματισμένο φοιτητικό συλλαλητήριο στο άγαλμα Βενιζέλου, ενάντια στο νομοσχέδιο Κεραμέως.

Δείτε βίντεο: Δείτε την εκκένωση του εσωτερικού του ΑΠΘ - Πώς έδρασε η ΕΛ.ΑΣ.
Δείτε την εκκένωση του εσωτερικού του ΑΠΘ - Πώς έδρασε η ΕΛ.ΑΣ.



Ειδήσεις σήμερα: 

Τρομάζει η «έκρηξη» των εισαγωγών στα νοσοκομεία - Ξεπέρασε το 1 ο δείκτης μετάδοσης Rt

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Οι Ολλανδοί πουλούν το 28% των μετοχών τους- Όλο το παρασκήνιο

Γιατί τα βρετανικά ταμπλόιντ λατρεύουν να μισούν τη Μέγκαν
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης