ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Οι Ολλανδοί πουλούν το 28% των μετοχών τους - Όλο το παρασκήνιο

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Οι Ολλανδοί πουλούν το 28% των μετοχών τους - Όλο το παρασκήνιο

Τη συμμετοχή των Ολλανδών θα αποκτήσουν η Μ. Λάτση και ο μεγαλομέτοχος της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Γ. Περιστέρης που αυξάνει θεαματικά το ποσοστό του - Τι οδήγησε στην αποεπένδυση, πώς ολοκληρώνονται οι πυρετώδεις διεργασίες

gek-terna-exo
Θέμα λίγων ωρών φαίνεται να είναι η αποσαφήνιση της μεγάλης συμφωνίας μεταξύ της oλλανδικής Reggeborgh Invest και του επενδυτικού βραχίονα της Μαριάννας Λάτση για την απόκτηση στρατηγικού ποσοστού στον όμιλο ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ. Σχετικές ανακοινώσεις αναμένεται να υπάρξουν εντός της ημέρας.

Χθες, παρουσία στην Αθήνα του Χένρι Χόλτερμαν του επικεφαλής του family fund της Reggeborgh Invest φαίνεται ότι επισφραγίστηκαν οι λεπτομέρειες της συμφωνίας, με το ποσοστό των Ολλανδών να επιμερίζεται στην κ. Λάτση και τον κ. Γιώργο Περιστέρη.

Παρότι μέχρι αργά χθες το βράδυ δεν ήταν είχαν γίνει γνωστά τα ακριβή ποσοστά, πληροφορίες ανέφεραν ότι η πλευρά των Ολλανδών θα ρευστοποιήσει το 28% των μετοχών της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ (είχε πουληθεί προ εβδομάδων ένα ποσοστό άνω του 2%) με τον κ. Περιστέρη να αυξάνει θεαματικά το ποσοστό του μετά την συμφωνία σε άνω του 30%. Η αξία του συνολικού πακέτου με βάση τις χθεσινές χρηματιστηριακές τιμές ήταν πάνω από 290 εκ. ευρώ.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, χαμηλότερη (και τουλάχιστον κάτω από το σημερινό ποσοστό του κ. Περιστέρη) θα είναι η συμμετοχή στο σχήμα της κ. Λάτση το οποίο θα διαμορφωθεί περί το 7%.

Διαβάστε περισσότερα στο www.newmoney.gr


Ειδήσεις σήμερα:

Δύο νέες συλλήψεις για τον ξυλοδαρμό στη Νέα Σμύρνη

Ξεπέρασε τα 100 δισ. η περιουσία του Γουόρεν Μπάφετ - Μόνο 5 άνθρωποι τον ξεπερνούν σε πλούτο!

Πλαστό τεστ με 17 ευρώ και... πιστοποιητικό «fit to fly» για σκυλίτσα και νερό βρύσης!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης