Πάτρα - Φυλακές Αγίου Στεφάνου: Αποφυλακίσθηκαν κρατούμενοι αν και βρίσκονταν σε καραντίνα με κορωνοϊό

Πάτρα - Φυλακές Αγίου Στεφάνου: Αποφυλακίσθηκαν κρατούμενοι αν και βρίσκονταν σε καραντίνα με κορωνοϊό

Τουλάχιστον δυο έγκλειστοι έλαβαν αποφυλακιστήρια την προηγούμενη εβδομάδα, αν και βρίσκονταν σε καραντίνα - «Είναι παράνομη κατακράτηση κρατουμένου, ακόμα και υπό αυτές τις συνθήκες» αναφέρουν από  τη Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής

fylakes_patras
Συναγερμός σήμανε προ ημερών στις φυλακές του Αγίου Στεφάνου Πατρών και στις υγειονομικές αρχές μετά εντοπισμό μεγάλου αριθμού επιβεβαιωμένων κρουσμάτων covid -19 (άνω των 80) σε κρατούμενους, κυρίως της Γ' Πτέρυγας.

Όσοι προσεβλήθησαν από τον ιό, απομονώθηκαν στους ειδικούς θαλάμους εντός του καταστήματος κράτησης, ωστόσο, σύμφωνα με την εφημερίδα «Πελοπόννησος», παρά την υγειονομική κατάσταση που επικρατεί στην κλειστή δομή, άτομα που είναι θετικά και βρίσκονται σε καθεστώς καραντίνας, αποφυλακίζονται.

Στις 3 και 5 Μαρτίου, τουλάχιστον δυο έγκλειστοι έλαβαν αποφυλακιστήρια. Μάλιστα, στη δεύτερη περίπτωση η απόλυση έγινε στις 7 το απόγευμα, οπότε τίθεται σε ισχύ η απαγόρευση κυκλοφορίας. Ο αποφυλακισθείς παρέμεινε στον εξωτερικό χώρο των φυλακών για αρκετή ώρα, καθώς δεν υπήρχε η δυνατότητα εύρεσης μεταφορικού μέσου για να μεταβεί στο σπίτι του.

«Δεν μπορεί ν΄αρνηθεί η φυλακή να δώσει αποφυλακιστήριο, είναι παράνομη κατακράτηση κρατουμένου, ακόμα και υπό αυτές τις συνθήκες. Υπήρξαν δυο αποφυλακιστήρια με την έγγραφη υπογραφή, ότι θα βρίσκονται σε καραντίνα σε συγκεκριμένο τόπο. Ο ένας εκ των δυο παρελήφθη από συγγενικά του πρόσωπα» ήταν η επίσημη ενημέρωση που παρείχε η Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής.

Όπως επισημάνθηκε, όταν οι αποφυλακίσεις αφορούν κρούσματα κορωνοϊού, γίνονται αυστηρές συστάσεις στα συγκεκριμένα άτομα, βάσει των οποίων αφού δηλώσουν τον τόπο μόνιμης κατοικίας, υποχρεούνται να θέσουν εαυτούς σε κατ΄οίκον περιορισμό.

Ειδήσεις σήμερα:

Μητσοτάκης: Με την πρόσκληση σε διαδηλώσεις ο ΣΥΡΙΖΑ υπονομεύει τα μέτρα για τον κορωνοϊό

Survivor: Ασυλία με διχασμένους «Μπλε» και κόντρα Τριαντάφυλλου - Κοψιδά

Πάτρα: Σε δίκη οι 3 συλληφθέντες για το κορωνοπάρτι στην Οβρυά
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης