Ο Βαρβιτσιώτης παρέδωσε στο Πολεμικό Μουσείο αντίγραφα από τις δύο σημαίες της οικογένειάς του

Ο Βαρβιτσιώτης παρέδωσε στο Πολεμικό Μουσείο αντίγραφα από τις δύο σημαίες της οικογένειάς του

Ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης είδε από κοντά τις εργασίες αναβάθμισης του Πολεμικού Μουσείου – Ανάμεσα στα εκθέματα βρήκε και τα όπλα που είχε δωρίσει ο πατέρας του

varvitsiotis_polemiko_2
Αντίγραφα των δύο σημείων της οικογένειάς του παρέδωσε στο Πολεμικό Μουσείο ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Η μία σημαία, όπως εξηγεί στο Facebook, ήταν «του Καπετάν Ζαχαριά Μπαρμπιτσιώτη (1759-1804) - σημαντικότατος κλέφτης που έβγαλε στην κλεφτουριά τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη- και η άλλη η Σημαία των Βαρβιτσιωτών».

Παράλληλα, ο κ. Βαρβιτσιώτης είδε τις εργασίες αναβάθμισης του μουσείου «μετά την ανάληψη της Προεδρίας από τον φίλο και μύστη των πολεμικών μουσείων, Αναστάσιο Λιάσκο», ενώ βρήκε στα εκθέματα και τα όπλα που είχε παραδώσει ο πατέρας του Γιάννης Βαρβιτσιώτης, από την εποχή που ήταν υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Μάλιστα παρότρυνε τους πολίτες να πραγματοποιήσουν επίσκεψη στον χώρο, όταν ανοίξουν τα μουσεία, για να δουν ένα μέρος της Πολεμικής Ιστορίας της Ελλάδας.

Επισκέφθηκα το Πολεμικό Μουσείο και παρέδωσα αντίγραφα των δύο σημαιών της οικογένειάς μου. Η μία του Καπετάν Ζαχαριά...

Posted by Miltiadis Varvitsiotis on Friday, March 5, 2021


Αναλυτικά ο κ. Βαρβιτσιώτης αναφέρει στην ανάρτησή του:

Επισκέφθηκα το Πολεμικό Μουσείο και παρέδωσα αντίγραφα των δύο σημαιών της οικογένειάς μου. Η μία του Καπετάν Ζαχαριά Μπαρμπιτσιώτη (1759-1804) - σημαντικότατος κλέφτης που έβγαλε στην κλεφτουριά τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη- και η άλλη η Σημαία των Βαρβιτσιωτών.

Είχα την ευκαιρία να δω τις εργασίες αναβάθμισης του Μουσείου μετά την ανάληψη της Προεδρίας από τον φίλο και μύστη των πολεμικών μουσείων, Αναστάσιο Λιάσκο.

Τέλος, βρήκα ανάμεσα στα εκθέματα και τα όπλα που έχει δωρίσει ο πατέρας μου, Γιάννης Βαρβιτσιώτης, από την εποχή που ήταν Υπουργός Εθνικής Αμύνης.

Μόλις ανοίξουν και πάλι τα Μουσεία, αξίζει να κάνετε μία επίσκεψη και να δείτε ένα μέρος της Πολεμικής μας Ιστορίας.

Κλείσιμο
varvitsiotis_polemiko
varvitsiotis_polemiko1



Ειδήσεις σήμερα:

Στα 2.215 τα νέα κρούσματα - 451 οι διασωληνωμένοι, 32 θάνατοι

Ζέττα Μακρή: Υπό εξέταση η παράταση του σχολικού έτους - Στόχος να γίνουν κανονικά οι Πανελλαδικές

Ο Διονύσης από το MasterChef πρωταγωνιστής σε ταινία ερωτικού περιεχομένου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης