Παρενόχληση στο θέατρο: «Σκάνε» σοβαρές καταγγελίες για δυο γνωστούς σκηνοθέτες

Παρενόχληση στο θέατρο: «Σκάνε» σοβαρές καταγγελίες για δυο γνωστούς σκηνοθέτες

«Σφίγγει ο κλοιός» για δυο νέα πρόσωπα - Πληροφορίες ότι η μία υπόθεση αφορά και ανήλικους

theatre
Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, δύο πολύ γνωστά ονόματα από τον χώρο του θεάτρου αναμένεται να μπουν κι αυτά στο κάδρο των καταγγελιών, και μάλιστα η περίπτωση ενός εκ των δυο λέγεται πως σχετίζεται με ανήλικα.

Ο ασκός του Αιόλου για τις σεξουαλικές παρενοχλήσεις και τους βιασμούς στο θέατρο, έχει ανοίξει για τα καλά μετά και την προφυλάκιση του σκηνοθέτη- ηθοποιού Δημήτρη Λιγνάδη στις φυλακές Τριπόλεως.

Οι καταγγελίες στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών διαδέχονται η μια την άλλη και στόματα ανοίγουν το ένα μετά το άλλο, καθώς η εξέλιξη της υπόθεσης Λιγνάδη δίνει θάρρος και σε άλλα θύματα να καταγγείλουν στο Πειθαρχικό όργανο του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών και στον Εισαγγελέα τα όσα ισχυρίζονται ότι έχουν υποστεί από προβεβλημένα πρόσωπα του θεατρικού χώρου, οι οποίοι φέρονται με τη σειρά τους να εκμεταλλεύτηκαν το κύρος και την φήμη τους, υποσχόμενοι ρόλους καριέρας σε ηθοποιούς έναντι σεξουαλικών ανταλλαγμάτων.

Μπορεί η χθεσινή συγκέντρωση και πορεία των μελών του ΣΕΗ από το υπουργείο Πολιτισμού στο υπουργείο Εργασίας να είχε ως αίτημα τις συλλογικές συμβάσεις ωστόσο το ενδιαφέρον της συζήτησης στα πηγαδάκια μονοπώλησαν οι συνεχείς καταγγελίες που φτάνουν στο σωματείο εις βάρος γνωστών προσώπων από το χώρο του θεάτρου.

Θυμίζουμε ότι μέσα στις 18 νέες καταγγελίες που παρέδωσε ο πρόεδρος του Πειθαρχικού Συμβουλίου του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ), Πασχάλης Τσαρούχας στον Εισαγγελέα, περιλαμβάνονται τουλάχιστον τρία ονόματα γνωστών πρωταγωνιστών και σκηνοθετών, που έχουν απασχολήσει το τελευταίο διάστημα την επικαιρότητα.

Με τα έως τώρα στοιχεία οι περισσότερες καταγγελίες φέρονται να περιγράφουν αδικήματα που έχουν υποπέσει σε παραγραφή, ενώ μόνο μία με δύο υποθέσεις παραμένουν «ζωντανές» και δυνητικά αφορούν σε κακουργηματικές πράξεις.

Κλείσιμο
Σύμφωνα λοιπόν με πληροφορίες του protothema.gr η εισαγγελική έρευνα επικεντρώνεται σε δυο πρόσωπα. Σε έναν ηθοποιό, σκηνοθέτη και θεατρικό συγγραφέα ο οποίος είχε απασχολήσει στο παρελθόν εξαιτίας της σχέσης του με γνωστή ηθοποιό και σε έναν άλλον σκηνοθέτη με πλούσιο βιογραφικό, με σπουδές σε Ελλάδα και εξωτερικό, μεγάλη διδακτική εμπειρία και πολλές σκηνοθεσίες, τόσο στη χώρα μας όσο και στον διεθνή χώρο.

Μάλιστα, η δεύτερη περίπτωση έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον των εισαγγελικών Αρχών, καθώς εις βάρος του εν λόγω σκηνοθέτη ενδέχεται να έχουν προκύψει ακόμη και καταγγελίες για παρενόχληση εις βάρος ανήλικων. Οι εισαγγελικές αρχές αναμένεται να καλέσουν άμεσα ως μάρτυρες τα πρόσωπα που έχουν προβεί στις καταγγελίες σε βάρος ηθοποιών και σκηνοθετών με ποινικό αντικείμενο, προκειμένου να λάβουν καταθέσεις.


Ειδήσεις σήμερα

Σοκάρει η νέα μήνυση κατά Λιγνάδη - «Με κακοποίησε όταν ήμουν λιπόθυμος και με απείλησε»

Στα άκρα η σύγκρουση για τον Κουφοντίνα: Συζητείται σήμερα το αίτημα για μεταγωγή του

Ανυποχώρητοι η Μέγκαν και ο Χάρι παρά το κλίμα... σύρραξης που δημιούργησε η συνέντευξη στην Όπρα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης