Πεντανόστιμη Τσικνοπέμπτη στο σπίτι

Πεντανόστιμη Τσικνοπέμπτη στο σπίτι

Φέτος τσικνίζουμε σπιτικά και απολαμβάνουμε την κρεατοφαγία. Όλες οι παραδοσιακές γεύσεις, έρχονται στο τραπέζι μας εύκολα και γρήγορα.

kioski_tsikno
Τσικνίζουμε για να ευφράνουμε τους θεούς και να χαρίσουν ευφορία στη γη μας. Ή τουλάχιστον έτσι ξεκίνησε το έθιμο που έχει τις ρίζες του στις βακχικές γιορτές των αρχαίων Ελλήνων. Εμείς τσικνίζουμε γιατί είναι ένα ωραίο έθιμο, γιατί τα έθιμα μάς φέρνουν κοντά και δημιουργούν μια αίσθηση ενότητας, γιατί αγαπάμε την κρεατοφαγία και το φαγοπότι και γιατί κάποιοι από εμάς θα μπουν σε περίοδο νηστείας μετά.

Και πώς θα τσικνίσουμε φέτος; Σπιτικά! Δεν ξέρω αν θα γλεντήσουμε κιόλας, όπως άλλες χρονιές, πάντως μπορούμε να απολαύσουμε ποιοτική κρεατοφαγία και οινοκατάνυξη στο σπίτι και να περάσουμε μια χαρά. Ας το δούμε σαν μια ευκαιρία να ευθυμήσουμε και να ξεχάσουμε το στρες της δύσκολης περιόδου που διανύουμε. Μια ευκαιρία να μαγειρέψουμε μαζί και να έρθουμε πιο κοντά.

Να μαγειρέψουμε όμως ή να παραγγείλουμε; Μια ενδιάμεση κατάσταση ίσως να ήταν η ιδανική. Παίρνουμε το κρέας από το κρεοπωλείο μας και το ψήνουμε, για τη μυρωδιά της τσίκνας, αλλά παραγγέλνουμε και μερικά κατεψυγμένα μεζεκλίκια και πίτες για ορεκτικά, που θέλουν λίγο φούρνο και σώζουμε χρόνο και κόπο, η Τσικνοπέμπτη άλλωστε είναι εργάσιμη. Ευτυχώς, το ekioskys.gr κάνει delivery 7 ημέρες την εβδομάδα, από τις 8:30 έως τις 22:30 και μπορούμε να απολαύσουμε μια σπιτική και συνάμα παραδοσιακή Τσικνοπέμπτη, με περισσότερη γεύση και λιγότερο κουβάλημα.

Τι μπορώ να παραγγείλω στο ekioskys.gr; Σίγουρα μπορώ να φτιάξω την κάβα της ημέρας και να βρω αγαπημένα κρασιά και ποικιλία σε μπίρες σε προσφορά είτε με έκπτωση στην τιμή είτε με 2+1 δώρο. Αν πάλι προτιμώ τα προϊόντα απόσταξης, θα βρω από τσίπουρο και ούζο για να συνοδεύσω το φαγητό μέχρι τεκίλα και ουίσκι για όταν πέφτει η νύχτα. Σήμερα μου επιτρέπω να το τσούξω λίγο παραπάνω. Όσο για τους μεζέδες που ανέφερα πριν, η πατσαβουρόπιτα Μυτιλήνης και Κρήτης της Ροδούλα και τα κεφτεδάκια του Μέγα Ελληνικού Γύρου, θα προσθέσουν την ποικιλία που χρειάζομαι στο τραπέζι μου και θα είναι έτοιμα στο φούρνο σε λίγα λεπτά.

Κλείσιμο
Το σημαντικό είναι ότι μπορώ να πάρω τόσα κι άλλα τόσα μετά. Γιατί με άμεση παράδοση στην πόρτα μου, δεν χρειάζεται να ανησυχώ για την ποσότητα. Για ό,τι τέλειωσε ή ό,τι ξέχασα, για το αναψυκτικό για χώνεψη που δεν πρόβλεψα, ευτυχώς υπάρχει το delivery του ekioskys.gr.

Σας εύχομαι να περάσετε πολύ όμορφα με τους αγαπημένους σας, προπάντων σας εύχομαι μπόλικο κρέας στη σχάρα σας, το κρασί να ρέει άφθονο στο ποτήρι σας και η τσίκνα να αναδίδεται στον αέρα. Και που ξέρετε; Ίσως εξευμενίσουμε τους θεούς ή ακόμα και τον covid...
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης