Λευκάδα: Ανήλικοι έκλεβαν μέταλλα από οικοδομή

Λευκάδα: Ανήλικοι έκλεβαν μέταλλα από οικοδομή

Συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω - Δράσεις «κυνηγών» μετάλλων και σε Μαγνησία, Λαμία και Κέρκυρα

met12
Πραγματική μάστιγα έχουν γίνει οι «κυνηγοί» μετάλλων σε όλη την επικράτεια, καθώς αρπάζουν ό,τι μπορούν από τις ξένες περιουσίες για να το πουλήσουν σε μάντρες σκραπ. Αυτό έκαναν και δύο ανήλικοι που τρύπωσαν σε μια ανεγειρόμενη οικοδομή στη Λευκάδα.

Οι δυο πιτσιρικάδες αποπειράθηκαν να κλέψουν τα μεταλλικά καλούπια που χρησιμοποιούν οι οικοδόμοι, αλλά έγιναν αντιληπτοί από τους αστυνομικούς του τοπικού τμήματος που περιπολούσαν στην περιοχή, συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω και προσήχθησαν στην Ασφάλεια για προανάκριση. Στη συνέχεια, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λευκάδας κατηγορούμενοι για απόπειρα κλοπής από κοινού, ενώ και οι γονείς τους κατηγορούνται για παραμέληση της εποπτείας τους.

Ξήλωσε καλώδιο από λούνα παρκ στον Αλμυρό

Εκμεταλλεύτηκε την απαγόρευση λειτουργίας που έχει επιβληθεί στο λούνα παρκ μιας 75χρονης στον Αλμυρό Μαγνησίας λόγω των μέτρων κατά του κορωνοϊού ένας 31χρονος «κυνηγός» χαλακού και τρύπωσε στον περιφραγμένο χώρο στάθμευσης, από τον οποίο ξήλωσε ένα καλώδιο μήκους 50 μέτρων και αξίας 1.000 ευρώ! Όμως, οι αστυνομικοί του τοπικού τμήματος τον εντόπισαν ενώ μετέφερε το καλώδιο με ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο που οδηγούσε χωρίς δίπλωμα και τον συνέλαβαν. Ο δράστης, ο οποίος έχει απασχολήσει και στο παρελθόν τις αστυνομικές αρχές, οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Βόλου, ενώ το καλώδιο αποδόθηκε στην ιδιοκτήτρια του λούνα παρκ.

Στη Λαμία, οι «κυνηγοί» μετάλλων έδρασαν αστραπιαία όταν είδαν στο πεζοδρόμιο το ψυγείο που είχε βγάλει ο ιδιοκτήτης του από μια ισόγεια αποθήκη για να το ανεβάσει σε ένα διαμέρισμα στην ίδια πολυκατοικία! Ώσπου να φωνάξει κάποιον να τον βοηθήσει, το ψυγείο είχε κάνει… φτερά! Σύμφωνα με μαρτυρίες, το είχαν «σηκώσει» Ρομά που επέβαιναν σε ένα μαύρο αγροτικό φορτηγάκι με την καρότσα γεμάτη παλιοσίδερα, αλλά δεν εντοπίστηκαν παρά τις έρευνες.

Στην Κέρκυρα, συνελήφθη από αστυνομικούς της Ασφάλειας ένας Έλληνας που έσπασε το τζάμι ενός σταθμευμένου ταξί και άρπαξε από το εσωτερικό μια κερματοθήκη με χρήματα, το βράδυ της Τρίτης. Ο δράστης οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κέρκυρας, κατηγορούμενος για κλοπή.

Ειδήσεις σήμερα 

Κορωνοϊός: Ανησυχία για τα μεταλλαγμένα στελέχη - Οι «κόκκινες» περιοχές που βρίσκονται κοντά στο lockdown 

NASA: Δείτε live την προσεδάφιση του Perseverance στον Άρη - Τα 7 λεπτά του τρόμου 

Κακοκαιρία Μήδεια: Mάχη για να πάει το ρεύμα στα τελευταία 4.000 σπίτια 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης