Όχι μόνο παραβίασαν κάθε μέτρο απαγόρευσης για την διενέργεια αλιείαςλόγω των περιορισμών για τον κορωνοϊό, αλλά ψάρευαν και μεγάλες ποσότητες ολοθούρια, που η αλίευσή τους απαγορεύεται, οι ψαράδες που επέβαιναν σε ένα επαγγελματικό αλιευτικό σκάφος.
Οι λιμενικοί του Λιμεναρχείου Λευκάδας εντόπισαν το σκάφος στο λιμάνι του Μύτικα στην Αιτωλοακαρνανία και, κατά την έρευνα που έκαναν, κατέσχεσαν 1.512 ολοθούρια συνολικού βάρους 91 κιλών, τα οποία καταστράφηκαν. Σε βάρος των ψαράδων επιβλήθηκαν διοικητικά πρόστιμα για παραβίαση των μέτρων απαγόρευσης της αλιείας και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Λευκάδας.
Τα ολοθούρια, που είναι γνωστά ως «αγγούρια της θάλασσας», συγκαταλέγονται στα εχινόδερμα και στην Κίνα είναι ανάρπαστα για την θεραπεία διάφορων παθήσεων και την παρασκευή φαρμακευτικών σκευασμάτων ή καλλυντικών, ενώ σε άλλες χώρες του εξωτερικού σερβίρονται στα ακριβά εστιατόρια με τιμές που φτάνουν και τα 1.000 ευρώ το κιλό!
Αν μπορούσαμε να ανοίξουμε ένα παράθυρο και να κοιτάξουμε τον κόσμο εκεί γύρω στο 2050, το πιθανότερο είναι ότι δεν θα βλέπαμε έναν πλανήτη αγνώριστο, αλλά έναν κόσμο που θα έχει αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί.
Πώς μπορεί μια επίσκεψη σε ένα μουσείο, ένα πείραμα ή μια πρώτη γνωριμία με την φύση να αλλάξει τον τρόπο που ένα παιδί βλέπει τον κόσμο; Περισσότερα από εννέα χρόνια, το πρόγραμμα «Οι Μικροί Ήρωες Μαθαίνουν» της Stoiximan δίνει σε παιδιά από όλη την Ελλάδα την ευκαιρία να διευρύνουν βιωματικά τους ορίζοντες τους.
Δουλειά, οικογένεια, υποχρεώσεις, μάς κάνουν συχνά να μεταθέτουμε τη φροντίδα του εαυτού μας. Η νέα καμπάνια της Εθνικής Ασφαλιστικής μάς θυμίζει γιατί αξίζει να εστιάσουμε ξανά σε εμάς και την υγεία μας